Šaláty
Mrkvový šalát s kapustou PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 27 November 2009 04:52

Ingrediencie

500 g kyslej kapusty, 2 veľké mrkvy, 1 červená paprika, 150 ml smotany na šľahanie

Postup

Z kapusty vytlačíme šťavu a narežeme ju na drobno. Pridáme postrúhanú mrkvu, na rezance narezanú papriku. Všetko zalejeme smotanou a dôkladne premiešame. Necháme v chlade odstáť.  

 


 

 
Miešaný šalát PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 03 November 2009 15:37

Ingrediencie

1 menšia hlávka čínskej kapusty, 3 paradajky, 1 šalátová uhorka, malá konzerva kukurice, 200 g tvrdého syra

dresing: 5 lyžice tatárskej omáčky, 1 lyžica oleja, 1 lyžica horčice, 1 lyžica octu, podľa chuti soľ

Postup

Očistenú a umytú kapustu nakrájame na rezance. Pridáme nakrájanú uhorku, paradajky, konzervu kukurice a nastrúhaný tvrdý syr. Zmiešame suroviny na dresing a primiešame k zelenine. Podľa chuti dosolíme.

 


 

 

 
Šalát z čiernej reďkvi PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 29 Október 2009 14:48

Ingrediencie

500 g očistenej čiernej reďkvi, 200 ml octu, 200 ml studenej vody, 3 lyžičky soli

Postup

Reďkev na jemno nastrúhame, pridáme ocot, vodu, soľ a dôkladne premiešame. Necháme v chlade odstáť v uzatvorenej fľaši. 

 


 

 
Fazuľový šalát PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 24 Október 2009 13:27

Ingrediencie

500 g tmavej fazule, 150 g syru Niva, 200 ml kečupu, 1 lyžica sójovej omáčky, soľ, 3 strúčiky cesnaku

Postup

Fazuľu si namočíme deň vopred. Uvaríme ju do mäkka. Po vychladnutí primiešame na kocky nakrájaný syr, sójovú omáčku, kečup, soľ a prelisované cesnaky. Dôkladne premiešame. Podávame s pečivom. 

 


 

 
Šalát plný zdravia PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 15 Október 2009 16:09

Ingrediencie

1 menší zeler, 1 červená repa (približne taká veľká ako zeler), 4 lyžice citrónovej šťavy, 1 lyžica olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie

Postup

Zeler a repu nastrúhame na jemno (surové). Premiešame s olejom a šťavou, veľmi ľahko osolíme, posypeme korením a chvíľu necháme uležať.

Podávame s tmavým pečivom. Šalát je výborný s kombináciou so syrom cottage.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz 

 


 

 
Uhorkový šalát PDF Tlačiť E-mail
Streda, 14 Október 2009 08:03

Ingrediencie

1 veľkú uhorku, soľ, mleté čierne korenie, 200 ml kyslej smotany, 2 malé cibule, štipka sušenej bazalky, vegeta

Postup

Uhorku a cibulu nastrúhame na kolieska, posolíme, popepríme, posypeme vegetou, bazalkou a zalejeme smotanou. Premiešame a necháme v chlade postáť.

 

 

 

 
Tekvicový šalát PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 10 August 2009 09:09

Ingrediencie

500 g očistenej tekvice, 3 lyžice oleja, 4 lyžice octu, 4 lyžice vody, práškový cukor, soľ

Postup

Očistenú tekvicu zbavíme semien a postrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme olej, ocot, vodu, soľ a nakoniec cukor podľa chuti. Necháme v chlade odstáť a podávame k mäsitým jedlám. 

 


 

 
Ľadový šalát PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 21 Jún 2009 13:17

Ingrediencie

1 hlávka ľadového šalátu, paradajky cherry, paprika, soľ, 2 lyžice olivového oleja

Postup

Kapustu, paradajky a papriku narežeme a zmiešame s olivovým olejom. Podľa chuti dosolíme. Pred podávaním necháme v chlade postáť.

 

 

 

 

 
Macedónsky šalát PDF Tlačiť E-mail
Streda, 03 Jún 2009 19:39

Ingrediencie

50 g bieleho tofu, 1 malá cibuľa, 4 sterilizované uhorky, 200 g hlávkovej kapusty, 5 lyžíc hrášku, 5 lyžíc kečupu, 2 lyžice oleja, sójová omáčka

Postup

Tofu nakrájame na kocky a pokvapkáme ich sójovou omáčkou.  Nadrobno pokrájame cibuľu, uhorky, kapustu si nakrájame na rezance. Pridáme ostatné suroviny a dôkladne premiešame.

 


 

 

 
Francúzsky šalát PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 18 Máj 2009 11:26

Ingrediencie

500 g špekačiek, 1 cibuľa, 3 kyslé uhorky

poleva: 3 a pol lyžice oleja, 3 a pol lyžice kečupu, 3 a pol lyžice worčesterovej omáčky, 3 a pol lyžice horčice, 2 lyžice octu

ďalej: 270 g tatárskej omáčky

Postup

Všetko pokrájame na malé kocky a vložíme do misky.  Zmes na polevu povaríme asi 2 minúty. Necháme vychladnúť a premiešame ju so špekačkovou zmesou. Nakoniec pridáme tatársku omáčku a dôkladne premiešame. Necháme v chlade postáť. Podávame s pečivom.

 


 

 
Šunkový šalát PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 14 Máj 2009 07:47

Ingrediencie

200 g tatárskej omáčky, 200 g šunky, 5 natvrdo uvarených vajec, 2 kyslé uhorky, 350 g zaváranej karotky s hráškom, 1 číry bujón, mleté čierne korenie, 250 ml vody

Postup

Všetky prísady nadrobno pokrájame a zmiešame s tatárskou omáčkou. Vo vode si uvaríme bujón a necháme ho vychladnúť. Zmes bujónu (nemusíme priliať všetko) pridáme do pripravených zmiešaných surovín.

 

 

 

 
« ZačiatokDozadu1234DopreduKoniec »

Stránka 3 z 4

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist