Nedeľa, 05 Apríl 2009 09:35 |
Ingrediencie 500 g mrkvy, 3 jablká, 1 citrón, štipku soli, voda, cukor Postup Očistenú mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle. Jablká zbavíme šupiek a nastrúhame na hrubšom strúhadle. Premiešame s mrkvou. Pridáme šťavu z citróna, posolíme a zalejeme vodou v ktorej sme rozpustili cukor podľa chuti. Necháme v chlade postáť.
|
Nedeľa, 15 Február 2009 12:50 |
Ingrediencie 1 plechovka kukurice (340g), 200 g syru Cottage, 2-3 strúčiky cesnaku, toustový chlieb, zelenina na oblohu Postup Do misky dáme syr, pridáme odkvapkanú kukuricu a prelisované cesnaky. Zamiešame a necháme chvíľu odležať. Na tanieri obložíme čerstvou zeleninou. Podávame s opečeným toustovým chlebom. zdroj:www.mamincinyrecepty.cz
|
Nedeľa, 15 Február 2009 12:46 |
Ingrediencie 400 g kyslej kapusty, 2 mrkvy, 1 cibuľa, olivový olej, soľ, 1 lyžica cukru Postup Kyslú kapustu premyjeme v studenej vode a narežeme na malé kúsky. Ku kapuste pridáme na väčšie rezance nakrájanú mrkvu, cibuľu. Polejeme trochou oleja, posolíme, pocukríme, premiešame a necháme v chlade aspoň hodinu odležať.
|
Nedeľa, 15 Február 2009 12:42 |
Ingrediencie 4 mrkvy, 1 jablko, 1 lyžica oleja, 1 lyžica citrónovej šťavy, 1 lyžica medu, 1 lyžica posekaných orechov, 1 lyžica hrozienok Postup Do misky natrúhame na hrubo mrkvu, jablko. Do nastrúhanej masy pridáme ostatné suroviny. Hrozienka pred vsypaním namočíme do vody. Dôkladne premiešame a necháme v chlade odležať.
|
Nedeľa, 15 Február 2009 12:37 |
Ingrediencie 650 g pekinskej kapusty, 1 lyžica kyslej smotany, 1/2 lyžičky vegety, mleté čierne korenie, 100 g syru niva Postup Umytú kapustu pokrájame na širšie rezance a podusíme v malom množstve vody asi 5 minút. Scedíme a necháme odkvapkať. Kyslú smotanu vymiešame s vegetou a korením. Kapustu zľahka premiešame s ochutenou smotanou. Nakoniec posypeme postrúhaným syrom. Necháme v chlade odležať.
|
Nedeľa, 15 Február 2009 12:34 |
Ingrediencie 1,75 kg uvarených zemiakov v šupke, 9 vajíčok uvarených natvrdo, 750 ml tatárskej omáčky, 9 nakladaných uhoriek, šťava z uhoriek, soľ, mleté čierne korenie Postup Zemiaky ošúpeme a nakrájame na jemné kocky. K zemiakom pridáme najemno nakrájané vajíčka, uhorky. Posolíme, pridáme mleté čierne korenie a tatársku omáčku. Dôkladne premiešame a dochutíme šťavou z nakladaných uhoriek. Premiešame a necháme v chlade odstáť.
|
Nedeľa, 15 Február 2009 12:30 |
Ingrediencie 1 čínska kapusta, 3 paradajky, 1 zväzok redkvičky, 1 konzerva sterilizovanej kukurice, 200 g strúhaného syra dresing: 120 g tatárskej omáčky, 1 lyžica oleja, 1 lyžica plnotučnej horčice, 1 lyžica octu, soľ Postup Kapustu narežeme na rezance, pridáme nakrájané paradajky, redkvičky, kukuricu a strúhaný syr. Premiešame. Pripravíme si dresing zmiešaním tatárskej omáčky, oleja, octu, horčice a soli podľa chuti. Túto zmes pridáme ku kapuste a dôkladne premiešame.
|
Nedeľa, 15 Február 2009 12:28 |
Ingrediencie 1 šalátová uhorka, 10 cherry paradajok, 1 malú konzervu kukurice, 2 strúčiky cesnaku, 150 g syru feta, soľ, 1 lyžicu olivového oleja Postup Uhorku ošúpeme a nadrobno pokrájame. Paradajky nakrájame na polovičky, zmiešame s uhorkou, scedenou kukuricou, nadrobno nasekaným cesnakom a ochutíme soľou. Pridáme olej a poriadne premiešame. Odložíme na hodinu do chladničky. Pred podávaním posypeme postrúhaným syrom.
|
|
|