Šaláty
Kalerábový šalát s orechami PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 14 Máj 2009 06:53

Ingrediencie

3 menšie mladé kaleráby, 1 konzerva ananásu, hrsť orechov, 250 g bieleho jogurtu alebo sladkej smotany

Postup

Kaleráb postrúhame, ananás narežeme, orechy posekáme a všetko spolu premiešame so sladkou smotanou alebo jogurtom. Necháme krátko v chlade odstáť a podávame. 

 


 

 
Pomarančový šalát PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 16 Apríl 2009 06:58

Ingrediencie

3 pomaranče, 1 väčšie jablko, za hrsť orechov, 120 g bieleho jogurtu

Postup

Pomaranče olúpeme a pokrájame na malé kocky. Jablko olúpeme, zbavíme jaderníka a rovnako nakrájame na kocky. Dáme do misky, pridáme orechy, zalejeme jogurtom a premiešame. Podávame chladené. 

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 
Mrkvový šalát PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 05 Apríl 2009 09:35

Ingrediencie

500 g mrkvy, 3 jablká, 1 citrón, štipku soli, voda, cukor

Postup

Očistenú mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle. Jablká zbavíme šupiek a nastrúhame  na hrubšom strúhadle. Premiešame s mrkvou. Pridáme šťavu z citróna, posolíme a zalejeme vodou v ktorej sme rozpustili cukor podľa chuti. Necháme v chlade postáť. 

 


 

 

 
Syr Cottage s kukuricou PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 12:50

Ingrediencie

1 plechovka kukurice (340g), 200 g syru Cottage, 2-3 strúčiky cesnaku, toustový chlieb, zelenina na oblohu

Postup

Do misky dáme syr, pridáme odkvapkanú kukuricu a prelisované cesnaky. Zamiešame a necháme chvíľu odležať. Na tanieri obložíme čerstvou zeleninou. Podávame s opečeným toustovým chlebom.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

syr

 

 
Šalát z kyslej kapusty PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 12:46

Ingrediencie

400 g kyslej kapusty, 2 mrkvy, 1 cibuľa, olivový olej, soľ, 1 lyžica cukru

Postup

Kyslú kapustu premyjeme v studenej vode a narežeme na malé kúsky. Ku kapuste pridáme na väčšie rezance nakrájanú mrkvu, cibuľu. Polejeme trochou oleja, posolíme, pocukríme, premiešame  a necháme v chlade aspoň hodinu odležať.

 

šalát

 

 
Mrkvový šalát s hrozienkami PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 12:42

Ingrediencie

4 mrkvy, 1 jablko, 1 lyžica oleja, 1 lyžica citrónovej šťavy, 1 lyžica medu, 1 lyžica posekaných orechov, 1 lyžica hrozienok

Postup

Do misky natrúhame na hrubo mrkvu, jablko. Do nastrúhanej masy pridáme ostatné suroviny. Hrozienka pred vsypaním namočíme do vody.  Dôkladne premiešame a necháme v chlade odležať.

 

šalát

 

 
Pekinská kapusta s nivou PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 12:37

Ingrediencie

650 g pekinskej kapusty, 1 lyžica kyslej smotany, 1/2 lyžičky vegety, mleté čierne korenie, 100 g syru niva

Postup

Umytú kapustu pokrájame na širšie rezance a podusíme v malom množstve vody asi 5 minút. Scedíme a necháme odkvapkať. Kyslú smotanu vymiešame s vegetou a korením. Kapustu zľahka premiešame s ochutenou smotanou. Nakoniec posypeme postrúhaným syrom. Necháme v chlade odležať.

 

šalát

 

 
Zemiakový šalát PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 12:34

Ingrediencie

1,75 kg uvarených zemiakov v šupke, 9 vajíčok uvarených natvrdo, 750 ml tatárskej omáčky, 9 nakladaných uhoriek, šťava z uhoriek, soľ, mleté čierne korenie

Postup

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na jemné kocky. K zemiakom pridáme najemno nakrájané vajíčka, uhorky. Posolíme, pridáme mleté čierne korenie a tatársku omáčku. Dôkladne premiešame a dochutíme šťavou z nakladaných uhoriek. Premiešame a necháme v chlade odstáť.

 

šalát

 

 
Šalát z čínskej kapusty PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 12:30

Ingrediencie

1 čínska kapusta, 3 paradajky, 1 zväzok redkvičky, 1 konzerva sterilizovanej kukurice, 200 g strúhaného syra

dresing: 120 g tatárskej omáčky, 1 lyžica oleja, 1 lyžica plnotučnej horčice, 1 lyžica octu, soľ

Postup

Kapustu narežeme na rezance, pridáme nakrájané paradajky, redkvičky, kukuricu a strúhaný syr. Premiešame. Pripravíme si dresing zmiešaním tatárskej omáčky, oleja, octu, horčice a soli podľa chuti. Túto zmes pridáme ku kapuste a dôkladne premiešame. 

 

šalát

 

 
Grécky šalát PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 12:28

Ingrediencie

1 šalátová uhorka, 10 cherry paradajok, 1 malú konzervu kukurice, 2 strúčiky cesnaku, 150 g syru feta, soľ, 1 lyžicu olivového oleja

Postup

Uhorku ošúpeme a nadrobno pokrájame. Paradajky nakrájame na polovičky, zmiešame s uhorkou, scedenou kukuricou, nadrobno nasekaným cesnakom a ochutíme soľou. Pridáme olej a poriadne premiešame. Odložíme na hodinu do chladničky. Pred podávaním posypeme postrúhaným syrom.

 

šalát

 

 
« ZačiatokDozadu1234DopreduKoniec »

Stránka 4 z 4

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist