Selský šalát PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 22 Marec 2015 14:14

Ingrediencie

4 veľké varené zemiaky, 1 maďarská klobása, 150 g balkánského syra, 1 červenú papriku, 1 červenú cibuľu, 1 lyžicu nakrájanej petržlenovej vňate

zálievka: 4 lyžice oleja, 2 lyžice octu, 2 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, soľ

Postup

Uvarené zemiaky, papriku, balkánsky syr  a cibuľu nakrájame na kocky. Klobásu nakrájame na kolieska a opečieme na oleji. Všetko spolu premiešame. Ocot zmiešame s olejom, prelisovaným cesnakom, osolíme, okoreníme a rozšľaháme na penivú zálievku. Zálievku nalejeme  na šalát, premiešame.  Nakoniec vmiešame nasekanú vňať. Podávame s pečivom.

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist