Selský šalát PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 22 Marec 2015 14:14

Ingrediencie

4 veľké varené zemiaky, 1 maďarská klobása, 150 g balkánského syra, 1 červenú papriku, 1 červenú cibuľu, 1 lyžicu nakrájanej petržlenovej vňate

zálievka: 4 lyžice oleja, 2 lyžice octu, 2 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, soľ

Postup

Uvarené zemiaky, papriku, balkánsky syr  a cibuľu nakrájame na kocky. Klobásu nakrájame na kolieska a opečieme na oleji. Všetko spolu premiešame. Ocot zmiešame s olejom, prelisovaným cesnakom, osolíme, okoreníme a rozšľaháme na penivú zálievku. Zálievku nalejeme  na šalát, premiešame.  Nakoniec vmiešame nasekanú vňať. Podávame s pečivom.

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist