Antónia Mačingová
Cícerové rizoto s pšenom PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 24 Október 2019 07:07

Ingrediencie

1 šálku nevareného pšena, bielu časť póru vo veľkosti palca, 2 strúčiky cesnaku, farebné papriky, petržlenová vňať, konzervovaný cícer, olej, soľ, čierne korenie, 300 ml zmesi mrkvy a hrášku

Postup

Do vriacej vody vsypeme pšeno a varíme cca 13-14 minút. Po uvarení precedíme.

Do hotového pšena primiešame scedenú mrkvu s hráškom, cícer, restovanú papriku s pórom a cesnakom a petržlenovou vňaťou. Rizoto osolíme a okoreníme. Ako prílohu podávame kyslú uhorku alebo šalát z čerstvej zeleniny.

zdroj:Antónia Mačingová

 


 
Pečená hliva ustricová PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 24 Október 2019 06:55

Ingrediencie

1 balenie hlivy ustricovej, 4 červené cibule, 6 strúčikov cesnaku, 1 menšiu čili papričku, 1 šálku údeného tofu, petržlenová vňať, soľ, čierne korenie, olej

Postup

Hlivu rozoberieme a umyjeme. Očistenú cibuľu nakrájame na tenké prúžky. Cesnak rozpolíme a čili papričku zbavenú jadierok nakrájame na malé kúsky.

Všetko vložíme do jenskej misy s olejom, posolíme a okoreníme.

Pečieme 30 minút pri teplote 180 stupňov. Vyberieme, posypeme tofu a pečieme ďalších 10 minút. Hotové posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou.

Podávame s uvarenou ryžou.

zdroj:Antónia Mačingová

 


 
Zahrievajúca tekvicová polievka PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 15 Október 2019 07:54

Ingrediencie

700 g tekvice hokaido, 1/2 zeleru, 200 ml sójovej smotany, 2 PL rastlinného oleja, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, čerstvý zázvor o veľkosti palca, soľ, mleté čierne korenie

Postup

Na rozpustenom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu s najemno nastrúhaným zázvorom a prelisovaným cesnakom.

Pridáme na menšie kocky nakrájanú olúpanú tekvicu a zeler.

Všetko okoreníme a premiešame. Prijeme 0,5 l vody a prikryté varíme pol hodiny.

Po uvarení polievku rozmixujeme dohladka a zjemníme sójovou smotanou.

Podávame s puri plackami.

zdroj:Antónia Mačingová

 


 
Puri placky PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 15 Október 2019 07:46

Ingrediencie

1/2 litra hladkej špaldovej múky, 250 ml vlažnej vody, 2 PL masla ghee , štipku soli

Postup

Z múky, vlažnej vody, masla ghee a soli vypracujeme cesto. Necháme ho aspoň pol hodinu v chladničke. Z cesta odtrhujeme kúsky, vyvaľkáme na placku a upečieme na masle ghee. Veľmi chutná príloha k polievkam.

zdroj:Antónia Mačingová

 


 
Cuketové placky na plechu PDF Tlačiť E-mail
Streda, 07 August 2019 06:39

Ingrediencie

2 cukety, 2 vajcia, 150 g tvrdého syra, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, majoránka

Postup

Cukety dôkladne umyjeme. Nastrúhame na hrubom strúhadle aj so šupkou, pridáme syr, vajcia, prelisovaný cesnak, majorán, korenie a soľ.

Pripravenú zmes rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov dozlatista.

zdroj: Antónia Mačingová

 

 


 
Zapekaný karfiol so zemiakmi PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 14 Apríl 2019 09:16

Ingrediencie

500 g karfiolu, 400 g zemiakov, 2 cibule, 1 sójová smotana, muškátový oriešok, celá rasca, petržlenová vňať, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej

Postup

Ošúpané a nakrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Rovnako tak uvaríme aj karfiol, ktorý rozoberieme na ružičky.

Na osolenom olivovom oleji osmažíme dozlata cibuľu nakrájanú na prúžky.

Pridáme k nej scedené zemiaky s karfiolom, ochutíme nastrúhaným muškátovým orieškom, soľou, mletým čiernym korením, rascou a na panvici všetko zľahka párkrát prehodíme.

Tento základ vložíme do zapekacej misy a zalejeme sójovou smotanou. Zapekáme pri teplote 200 stupňov cca 30 minút. Hotové ozdobíme petržlenovou vňaťou.

zdroj: Antónia Mačingová

 


 
Špagety s cuketovou omáčkou PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 11 Apríl 2019 15:05

Ingrediencie

100 g bezvaječných špagiet, 500 g cukety, 50 ml oleja, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžičku sušenej bazalky, soľ, čierne korenie, 300 ml sójovej smotany

Postup

Cuketu dôkladne umyjeme, odstránime konce a nastrúhame na hrubom strúhadle. Na panvici rozohrejeme olej a podusíme na ňom cuketu.

Osolíme a okoreníme, pridáme bazalku a roztlačený cesnak. Dusíme asi 10 minút.

Pridáme sójovú smotanu a rozmixujeme. Omáčkou prelejeme uvarené špagety.

zdroj:Antónia Mačingová

 

 
Knedle s tofu a kapustou PDF Tlačiť E-mail
Streda, 15 Apríl 2015 10:34

Ingrediencie

knedlíky: 2 sójové rožky, sójová smotana, 1/2 údeného tofu, petržlenová vňať, soľ

kapusta: 1/2 červenej hlávkovej kapusty, 1 cibuľa, soľ, mletá rasca, olivový olej

Postup

Cibuľu nakrájame nadrobno a dozlata osmažíme na oleji. Pridáme kapustu nakrájanú na tenké prúžky a chvíľu miešame spolu s cibuľou. Osolíme, pridáme rascu, dolejeme 500 ml vriacej vody a dusíme, pokiaľ kapusta nezmäkne.

Na knedlík si nakrájame rožky na kúsky, pokvapkáme sójovou smotanou a pridáme nastrúhané tofu, nasekanú petržlenovú vňať a soľ. Všetky ingrediencie zľahka ručne premiešame, aby sa spojili. Potom z takto pripravenej hmoty vytvarujeme dva valčeky, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie. Knedle varíme vo vriacej vode 10-15 minút.

zdroj: Antónia Mačingová

 

 


 
Pšeno s udeným tofu PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 23 Február 2015 16:57

Ingrediencie

100 g pšena, 150 g udeného tofu, 1 cibuľa, soľ, olivový olej, mleté čierne korenie

Postup

Pšeno obaríme vriacou vodou a nasypeme do hrnca s vriacou osolenou vodou. Varíme 15 minút potom scedíme. Olúpanú cibuľu nakrájame na kocky a osmažíme na osolenom oleji dozlatista. Pridáme na malé kocky nakrájané tofu, okoreníme a za občasného miešania smažíme približne 10 minút. Osmažené tofu s cibuľou premiešame s uvareným pšenom. Podávame so zeleninou.

zdroj: Antónia Mačingová

 


 
Varené pšeno so slivkami PDF Tlačiť E-mail
Streda, 11 Február 2015 11:14

Ingrediencie

100 g pšena, 100 g vlašských orechov, sušené slivky, med podľa chuti, soľ

Postup

Pšeno obaríme vriacou vodou. V hrnci privedieme k varu osolenú vodu, vsypeme sparené pšeno a varíme 15 minút. Uvarené pšeno scedíme a nasypeme do misky. Vmiešame orechy a podľa chuti osladíme medom. Slivky narežeme na menšie kúsky a vmiešame k pšenu.

zdroj: Antónia Mačingová

 


 
Mrkvový perkelt PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 14 August 2014 11:17

Ingrediencie

1 kg mrkvy, 1 cibuľa, olivový olej, sójová omáčka, soľ, mleté čierne korenie, mletý rozmarín, drvenú rascu

Postup

Očistenú , na tenké krúžka nakrájanú mrkvu pridáme k nakrájanej cibuli, ktorú si osmažíme na osolenom olivovom oleji. Chvíľu to všetko osmažíme, pridáme mleté čierne korenie, pol lyžičky mletého rozmarínu a rascu. Premiešame a prilejeme 3 lyžice sójovej omáčky. Chvíľu osmažíme a za stáleho miešania prilejeme 200 ml vody. Pod pokrievkou varím približne 15 minút, kým sa voda neodparí a na mrkve neostane iba taký jemný lak. Podávame so strúhaným syrom alebo uvareným vajíčkom.

zdroj: Kniha Najedzte sa do štíhlosti od A. Mačingovej

 

 
« ZačiatokDozadu12DopreduKoniec »

Stránka 1 z 2

Vyhľadávanie

Novinky

Rumová bábovka dvojfarebná

Ingrediencie 4 vajcia, štipka soli, 250 g kryštálového...

Mrveničkový koláč s jablkami

Ingrediencie 300 g polohrubej múky, 3 lyžičky prášku...

Cícerové rizoto s pšenom

Ingrediencie 1 šálku nevareného pšena, bielu časť...

Pečená hliva ustricová

Ingrediencie 1 balenie hlivy ustricovej, 4 červené...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist