Antónia Mačingová
Knedle s tofu a kapustou PDF Tlačiť E-mail
Streda, 15 Apríl 2015 10:34

Ingrediencie

knedlíky: 2 sójové rožky, sójová smotana, 1/2 údeného tofu, petržlenová vňať, soľ

kapusta: 1/2 červenej hlávkovej kapusty, 1 cibuľa, soľ, mletá rasca, olivový olej

Postup

Cibuľu nakrájame nadrobno a dozlata osmažíme na oleji. Pridáme kapustu nakrájanú na tenké prúžky a chvíľu miešame spolu s cibuľou. Osolíme, pridáme rascu, dolejeme 500 ml vriacej vody a dusíme, pokiaľ kapusta nezmäkne.

Na knedlík si nakrájame rožky na kúsky, pokvapkáme sójovou smotanou a pridáme nastrúhané tofu, nasekanú petržlenovú vňať a soľ. Všetky ingrediencie zľahka ručne premiešame, aby sa spojili. Potom z takto pripravenej hmoty vytvarujeme dva valčeky, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie. Knedle varíme vo vriacej vode 10-15 minút.

zdroj: Antónia Mačingová

 

 


 
Pšeno s udeným tofu PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 23 Február 2015 16:57

Ingrediencie

100 g pšena, 150 g udeného tofu, 1 cibuľa, soľ, olivový olej, mleté čierne korenie

Postup

Pšeno obaríme vriacou vodou a nasypeme do hrnca s vriacou osolenou vodou. Varíme 15 minút potom scedíme. Olúpanú cibuľu nakrájame na kocky a osmažíme na osolenom oleji dozlatista. Pridáme na malé kocky nakrájané tofu, okoreníme a za občasného miešania smažíme približne 10 minút. Osmažené tofu s cibuľou premiešame s uvareným pšenom. Podávame so zeleninou.

zdroj: Antónia Mačingová

 


 
Varené pšeno so slivkami PDF Tlačiť E-mail
Streda, 11 Február 2015 11:14

Ingrediencie

100 g pšena, 100 g vlašských orechov, sušené slivky, med podľa chuti, soľ

Postup

Pšeno obaríme vriacou vodou. V hrnci privedieme k varu osolenú vodu, vsypeme sparené pšeno a varíme 15 minút. Uvarené pšeno scedíme a nasypeme do misky. Vmiešame orechy a podľa chuti osladíme medom. Slivky narežeme na menšie kúsky a vmiešame k pšenu.

zdroj: Antónia Mačingová

 


 
Mrkvový perkelt PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 14 August 2014 11:17

Ingrediencie

1 kg mrkvy, 1 cibuľa, olivový olej, sójová omáčka, soľ, mleté čierne korenie, mletý rozmarín, drvenú rascu

Postup

Očistenú , na tenké krúžka nakrájanú mrkvu pridáme k nakrájanej cibuli, ktorú si osmažíme na osolenom olivovom oleji. Chvíľu to všetko osmažíme, pridáme mleté čierne korenie, pol lyžičky mletého rozmarínu a rascu. Premiešame a prilejeme 3 lyžice sójovej omáčky. Chvíľu osmažíme a za stáleho miešania prilejeme 200 ml vody. Pod pokrievkou varím približne 15 minút, kým sa voda neodparí a na mrkve neostane iba taký jemný lak. Podávame so strúhaným syrom alebo uvareným vajíčkom.

zdroj: Kniha Najedzte sa do štíhlosti od A. Mačingovej

 

 
Hrachová polievka s pestom PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 29 Júl 2014 16:46

Ingrediencie

400 g mrazeného hrášku, pol citróna, soľ, 2 lyžice bazalkového pesta, mleté čierne korenie, 1 lyžicu masla

Postup

Do litra vriacej osolenej vody vsypeme hrášok, pridáme bazalkové pesto, mleté čierne korenie a varíme 15 minút. Po odstavení pridáme maslo. Keď polievka trochu vychladne, ponorným mixérom rozmixujeme do krémovej konzistencie. Podľa chuti dosolíme.


 
Brokolica s cesnakom PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 20 Júl 2014 15:09

Ingrediencie

1 brokolica, 4 strúčiky cesnaku, soľ, olivový olej, strúhaný syr

Postup

Brokolicu rozoberieme na ružičky a krátko povaríme v osolenej vode (priližne 3 minúty). Medzitým si na osolenom oleji osmažíme na plátky nakrájaný cesnak. Uvarenú, precedenú brokolicu premiešame s olejom a cesnakom. Nakoniec posypeme strúhaným syrom. Rýchly a zdravý obed alebo večera.

 

 
Zdravý jablkový závin PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 29 Marec 2014 16:27

Ingrediencie

lístkové cesto, 5 jabĺk, sušené slivky, mletá škorica, 1 vajíčko, med, mandľové lupienky, kiwi, hrozno, múka na podsypanie

Postup

Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske. Do stredu cesta rozložíme očistené a na kocky nakrájané jablká. Na jablká naukladáme sušené slivky a všetko posypeme škoricou. Bočné cesto preložíme cez jablká a vytvoríme závin. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme ho rozšľahaným vajíčkom. Pečieme pri teplote 210 stupňov cca 20 minút. Po upečení preložíme na tácku a celý závin pokvapkáme medom, posypeme lupienkami a ozdobíme ovocím.

 

 

 
Cviklový šalát so syrom PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 25 Marec 2014 12:50

Ingrediencie

3 cvikly veľkosti grepu, 300 ml sterilizovaného hrášku s mrkvou, 4 stredne veľké kyslé uhorky, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, strúhaný syr

Postup

Cviklu varíme asi 30 minút. Uvarenú nastrúhame na hrubom strúhadle, pridáme precedenú mrkvu s hráškom, na malé kocky nakrájanú uhorku, polejeme olivovým olejom. Osolíme, okoreníme a premiešame. Necháme v chlade postáť, aby sa chute prepojili. Pred podávaním posypeme strúhaným syrom.

 


 
Zelerové hranolky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 16 Marec 2014 19:09

Ingrediencie

1 celý zeler, olivový olej, soľ

Postup

Zeler ostrúhame a nakrájame ho na 1 cm hrubé plátky. Z každého plátu narežeme  hranolky. Na panvicu nalejeme dostatočné množstvo oleja. Olej posolíme a po nahriati vsypeme pripravené hranolky, ktoré smažíme cca 15 minút dozlatista.Výborná a zdravá príloha k mäsovým jedlám.

 

 
Cestoviny s kalerábom PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 18 Február 2014 08:58

Ingrediencie

300 g ľubovoľných cestovín, 2 mladé kaleráby, soľ, mleté čierne korenie, cibuľa, olej

Postup

Cestoviny odvaríme v slanej vode klasickým spôsobom. Medzitým nahrubo nastrúhame očistený kaleráb. Na oleji osmažíme na malé kocky nakrájanú cibuľu, pridáme kaleráb, osolíme, okoreníme a spolu všetko orestujeme. Zalejeme cca 100 ml vody a necháme prejsť varom, a keď sa voda odparí zmiešame s uvarenými cestovinami.

 


 
« ZačiatokDozadu12DopreduKoniec »

Stránka 2 z 2

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist