Zahrievajúca tekvicová polievka |
![]() |
![]() |
![]() |
Utorok, 15 Október 2019 07:54 |
Ingrediencie 700 g tekvice hokaido, 1/2 zeleru, 200 ml sójovej smotany, 2 PL rastlinného oleja, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, čerstvý zázvor o veľkosti palca, soľ, mleté čierne korenie Postup Na rozpustenom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu s najemno nastrúhaným zázvorom a prelisovaným cesnakom. Pridáme na menšie kocky nakrájanú olúpanú tekvicu a zeler. Všetko okoreníme a premiešame. Prijeme 0,5 l vody a prikryté varíme pol hodiny. Po uvarení polievku rozmixujeme dohladka a zjemníme sójovou smotanou. Podávame s puri plackami. zdroj:Antónia Mačingová
|
Vyhľadávanie
Novinky
Jablkový koláč s grilážou
Ingrediencie
cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...
Jarkine krehké rohlíčky
Ingrediencie
cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...
Špaldové buchty
Ingrediencie
500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...
Celozrnný semiačkový chlebík
Ingrediencie
400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...