Zahrievajúca tekvicová polievka PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 15 Október 2019 07:54

Ingrediencie

700 g tekvice hokaido, 1/2 zeleru, 200 ml sójovej smotany, 2 PL rastlinného oleja, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, čerstvý zázvor o veľkosti palca, soľ, mleté čierne korenie

Postup

Na rozpustenom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu s najemno nastrúhaným zázvorom a prelisovaným cesnakom.

Pridáme na menšie kocky nakrájanú olúpanú tekvicu a zeler.

Všetko okoreníme a premiešame. Prijeme 0,5 l vody a prikryté varíme pol hodiny.

Po uvarení polievku rozmixujeme dohladka a zjemníme sójovou smotanou.

Podávame s puri plackami.

zdroj:Antónia Mačingová

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist