Zahrievajúca tekvicová polievka PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 15 Október 2019 07:54

Ingrediencie

700 g tekvice hokaido, 1/2 zeleru, 200 ml sójovej smotany, 2 PL rastlinného oleja, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, čerstvý zázvor o veľkosti palca, soľ, mleté čierne korenie

Postup

Na rozpustenom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu s najemno nastrúhaným zázvorom a prelisovaným cesnakom.

Pridáme na menšie kocky nakrájanú olúpanú tekvicu a zeler.

Všetko okoreníme a premiešame. Prijeme 0,5 l vody a prikryté varíme pol hodiny.

Po uvarení polievku rozmixujeme dohladka a zjemníme sójovou smotanou.

Podávame s puri plackami.

zdroj:Antónia Mačingová

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablčno - makový koláč

Ingrediencie 500 g polohrubej múky, 120 g práškového...

Kniha návštev

NÁVŠTEVNÁ KNIHA

Sušienky s mandľami

Ingrediencie 300 g hladkej múky, 200 g masla, 100...

Rumová bábovka dvojfarebná

Ingrediencie 4 vajcia, štipka soli, 250 g kryštálového...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist