Piatok, 01 Apríl 2011 14:17 |
Ingrediencie
5 vajec, 250 g práškového cukru, 2 vanilkové cukry, 250 ml oleja, 250 ml vaječného likéru, 300 g polohrubej múky, 1/2 balíčka kypriaceho prášku, 50 g čokolády na varenie
Postup
Žĺtky oddelíme od bielkov a vyšľaháme ich s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Potom postupne pridávame olej a vaječný likér, múku zmiešanú s práškom do pečiva a čokoládu nakrájanú na menšie kúsky. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 45 minút. Skúšame špajlou. Vychladenú bábovku posypeme práškovým cukrom.

|
Streda, 16 Február 2011 05:53 |
Ingrediencie
150 g masla, 150 g čokolády na varenie, 4 vajcia, 225 g práškového cukru, 225 g polohrubej múky, 1 1/2 lyžičky prášku do pečiva, 30 g kakaa, 3 lyžičky instantnej kávy
poleva: 1,5 lyžičky innstantnej kávy, 4,5 lyžice práškového cukru, 1,5 lyžice vlažnej vody
Postup
Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo a čokoládu. Vajce s cukrom vyšľaháme do peny, postupne pridáme kakao, kávu, rozpustenú čokoládu s maslom a nakoniec múku s práškom do pečiva. Dôkladne vymiešame a cestom plníme vymastenú a múkou vysypanú formu. Pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou. V miske zmiešame suroviny na polevu , vymiešame hladkú kašu a polejeme ňou vychladnutú bábovku.

|
Piatok, 11 Február 2011 16:33 |
Ingrediencie
1 hrnček nastrúhaných jabĺk, 2 hrnčeky polohrubej múky, 2 lyžice medu, 50 ml mlieka, 1/2 hrnčeka práškového cukru, 1/2 hrnčeka oleja, 1 kypriaci prášok do perníka, 2 vajcia
Postup
Všetky suroviny postupne zmiešame a cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme pri teplote 180 stupňov, skúšame špajlou. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

|
Nedeľa, 06 Február 2011 15:25 |
Ingrediencie
150 g čokolády na varenie, 150 g Hery, 140 g cukru krupica, 4 vajcia, 140 g hladkej múky, 2 lyžičky prášku do pečiva
Postup
Čokoládu necháme vo vodnom kúpeli rozpustiť. Do jedne misky dáme bielka, 40 g cukru a ušľaháme tuhý sneh. Do druhej misky dáme zmäknutý tuk, 100 g cukru, rozpustenú vychladnutú čokoládu a ušľaháme do peny. Postupne po jednom vmiešavame žĺtka. Potom vareškou zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva. Nakoniec opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou.
zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

|
Sobota, 29 Január 2011 19:28 |
Ingrediencie
3 vajcia, 200 g práškového cukru, 250 g oleja, 250 g tvarohu, 200 g polohrubej múky, 1 vanilkový cukor, 150 g mletého maku, 1 prášok do pečiva, štipka soli, hrsť hrozienok vopred namočených v rumu
Postup
Do jednej misky dáme bielka so soľou, do druhej žĺtka, cukor a olej. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Žĺtka s cukrom a olejom vyšľaháme dohladka a potom pridáme rozdrobený tvaroh a ušľaháme na hladkú hmotu. Prisypeme múku s práškom do pečiva, mak a hrozienka. Dobre rozmiešame. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 170 stupňov. Skúšame špajlou.
zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

|
Sobota, 22 Január 2011 19:36 |
Ingrediencie
200 g hladkej múky, 250 g kryštálového cukru, 5 vajcia, 2 citróny, 1 Zlatý klas, 1 prášok do pečiva, 100 ml vody
Postup
Žĺtky vymiešame s cukrom, citrónovou šťavou a najemno nastrúhanou kôrou. Pridáme múku s práškom do pečiva, Zlatý klas, vodu a nakoniec zamiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme pri teplote 180 stupňov, skúšame špajlou.

|
Sobota, 22 Január 2011 19:28 |
Ingrediencie
160 g mletého maku, 250 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, 150 g práškového cukru, 1 vajce, 2 bielky, 250 ml mlieka, 125 ml oleja
Postup
Všetky suroviny okrem dvoch bielkov dôkladne vymiešame. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a vmiešame do cesta. Nalejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy a pomaly upečieme. Skúšame špajlou.
zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

|
Utorok, 18 Január 2011 15:59 |
Ingrediencie
250 g masla, 250 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 2 lyžice rumu, 4 vajcia, 380 g polohrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 200 ml mlieka, 3 lyžice kakaa, 50 g na menšie kúsky pokrájanej čokolády, 200 g scedených vykôstkovaných višní
Postup
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrami a rumom do penista. Pridáme rozšľahané vajcia, mlieko, múku s práškom do pečiva, kakao a zľahka premiešame. Do cesta zapracujeme višne a kúsky čokolády. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou. Vychladnutú bábovku ozdobíme čokoládovou polevou a kúskami višní.


|
Nedeľa, 16 Január 2011 14:17 |
Ingrediencie
200 g jemne mletých arašidov, 100 g hnedého cukru, 1 vanilkový cukor, 3 vajcia, 100 g hladkej múky, 2 lyžičky prášku do pečiva, 1 vanilkový pudingový prášok, šťava z jedného pomaranča, 1 lyžička pomarančovej arómy
Postup
Pomleté arašidy zmiešame s cukrom, vajcami, pomarančovou šťavou a arómou. Múku zmiešame s práškom do pečiva a pudingovým práškom. K arašidovej zmesi postupne primiešame múku a cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme pri teplote 170 stupňov, skúšame špajlou. Vychladnutú bábovku polejeme čokoládovou polevou a posypeme podrvenými arašidmi.
zdroj:www.altaracook.blog.cz


|
Štvrtok, 13 Január 2011 15:52 |
Ingrediencie
150 g masla, 4 vajcia, 200 g cukru krupica, 250 ml smotany na šľahanie, 300 g polohrubej múky, 100 g mletých orechov, 3 vrchovaté lyžice strúhanej čokolády, 1 prášok do pečiva, štipka soli
Postup
Zmäknuté maslo vyšľaháme so žĺtkami a cukrom do peny. Prišľaháme smotanu a vmiešame múku zmiešanú s orechami, čokoládou a práškom do pečiva. Nakoniec vmiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov so štipkou soli. Cestom naplníme vymastenú a múkou vysypanú formu a pečieme pri teplote 170 stupňov. Skúšame špajlou.
zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

|
|
|