Opitá bábovka s jablkami Tlačiť
Streda, 24 Október 2012 03:38

Ingrediencie

3 vajcia, 150 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 300 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 1 lyžička škorice, 50 g masla, 350 g kyslej smotany, 400 g nahrubo nastrúhaných jabĺk, hrsť hrozienok

2 lyžice masla + 2 lyžice rumu

Postup

Celé vajcia s cukrami vyšľaháme na hustú bielu penu. Vmiešame múku s práškom do pečiva, škoricou, rozpustené vlažné maslo, smotanu, jablká a hrozienka. Cesto urovnáme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pomaly pečieme pri teplote 180 stupňov cca 60-70 minút.

Upečenú bábovku necháme pár minút vo forme. Rozpustíme maslo a vmiešame rum. Bábovku vyklopíme a celú potrieme rumovým maslom. Po vychladnutí pocukrujeme.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz