Kapučínová bábovka Tlačiť
Streda, 26 Jún 2013 12:59

Ingrediencie

400 g polohrubej múky, 200 g cukru krupica, 1 hrnček mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, 4 vajcia, 2 lyžice kapučína v prášku, šťava z polovice citróna, 50 g na malé kúsky nakrájanej čokolády

Postup

Žĺtka vymiešame s cukrami do bielej peny. Postupne vmiešame mlieko, olej, šťavu z citróna. Potom vsypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva, kapučíno. Nakoniec opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov a na kúsky nakrájanú  čokoládu. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou.