Bábovka s veterníkovou chuťou PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 20 Október 2014 12:17

Ingrediencie

4 vajcia, 3 hrnčeky polohrubej múky, 1 a 1/2 hrnčeka cukru krupica, 1 hrnček oleja, 250 ml smotany na šľahanie, 1 prášok do pečiva, 5 lyžíc cukru krupica na karamel

Postup

Do hrnca dáme 5 lyžíc cukru a za stáleho miešania rozpustíme na karamel. Prilejeme jemne zohriatú šľahačku a miešame pokiaľ sa celý karamel nerozpustí.

Vajcia, cukor a olej vyšľaháme do bielej peny. Postupne za stáleho miešania prilievame smotanový karamel. Dôkladne vymiešame a prisypeme postupne múku zmiešanú s práškom do pečiva. Hotové cesto prelejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 50 minút. Skúšame špajlou.

zdroj:www.toprecepty.cz

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Bábovka čokoládová s orieškami

Ingrediencie cesto: 500 g polohrubej múky, 50 g cukru...

Brokolicový syr

Ingrediencie 1 brokolica (cca 500 g), 200 g taveného...

Kurací paprikáš

Ingrediencie 1 kg kuracích pŕs, 250 g cibuľa, 50...

Cibuľové koláčiky

Ingrediencie 250 g polohrubej múky, 1 cibuľa, 100...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist