Bábovka s veterníkovou chuťou PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 20 Október 2014 12:17

Ingrediencie

4 vajcia, 3 hrnčeky polohrubej múky, 1 a 1/2 hrnčeka cukru krupica, 1 hrnček oleja, 250 ml smotany na šľahanie, 1 prášok do pečiva, 5 lyžíc cukru krupica na karamel

Postup

Do hrnca dáme 5 lyžíc cukru a za stáleho miešania rozpustíme na karamel. Prilejeme jemne zohriatú šľahačku a miešame pokiaľ sa celý karamel nerozpustí.

Vajcia, cukor a olej vyšľaháme do bielej peny. Postupne za stáleho miešania prilievame smotanový karamel. Dôkladne vymiešame a prisypeme postupne múku zmiešanú s práškom do pečiva. Hotové cesto prelejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 50 minút. Skúšame špajlou.

zdroj:www.toprecepty.cz

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist