Jablková bábovka s likérom PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 27 Február 2015 16:22

Ingrediencie

2 jablká, 3 vajcia, 150 ml vaječného likéru, 120 g Hery, 120 g cukru krupica, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, 150 g hladkej múky, 220 g polohrubej múky, štipka soli, hrsť čokoflokov

Postup

Žĺtky vyšľaháme s cukrami do bielej peny. Vmiešame nastrúhané olúpané jablká, rozpustenú Heru a likér. Prisypeme múku s práškom do pečiva. Nakoniec vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov so štipkou soli a čokofloky. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 50 minút. Skúšame  špajlou.

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Tvarohové koláčiky

Ingrediencie 500 g polohrubej múky, 1 kocka droždia,...

Krehké vafle

Ingrediencie 100 g polohrubej múky, 200 g hladkej...

Pizza koláč

Ingrediencie 600 g hladkej múky, 1 kypriaci prášok...

Vianočka z formy podruhé

Ingrediencie 500 g polohrubej múky, štipka soli,...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist