Šľahaná rumová bábovka PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 03 November 2015 11:48

Ingrediencie

rozvar: 4 PL rumu, 2 PL vody, 240 g krupicového cukru - zahrejeme pokiaľ sa zmes neroztopí

cesto: 6 vajec, rozvar, 300 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 120 g rozpusteného masla

poleva: 1 PL rumu, 1 PL vody, 2 vrchovaté lyžice cukru krupica - nahrejeme a rozmiešame hladkú polevu

Postup

Formu vymažeme tukom, vysypeme strúhankou a uložíme do chladničky.

Z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh. Prilejeme cukrový rozvar, potom zašľaháme po jednom žĺtku. Do žltkovej peny postupne vmiešavame múku s práškom do pečiva a rozpustené maslo. Cesto vlejeme do pripravenej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou. Po upečení polejeme ešte teplú bábovku polevou.

zdroj:www.sladkosti.net

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Kôprová omáčka s pečenými zemiakmi

Ingrediencie zväzok čerstvého kôpru, 200 ml sójovej...

Štedrá kysnutá bábovka

Ingrediencie cesto: 500 g polohrubej múky, 250 ml...

Slimáky s nutellou

Ingrediencie 250 ml mlieka, 1 žĺtok, štipka soli,...

Zapekané špagety

Ingrediencie 600 g špagiet, 1 kg hovädzieho mletého...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist