Šľahaná rumová bábovka PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 03 November 2015 11:48

Ingrediencie

rozvar: 4 PL rumu, 2 PL vody, 240 g krupicového cukru - zahrejeme pokiaľ sa zmes neroztopí

cesto: 6 vajec, rozvar, 300 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 120 g rozpusteného masla

poleva: 1 PL rumu, 1 PL vody, 2 vrchovaté lyžice cukru krupica - nahrejeme a rozmiešame hladkú polevu

Postup

Formu vymažeme tukom, vysypeme strúhankou a uložíme do chladničky.

Z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh. Prilejeme cukrový rozvar, potom zašľaháme po jednom žĺtku. Do žltkovej peny postupne vmiešavame múku s práškom do pečiva a rozpustené maslo. Cesto vlejeme do pripravenej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou. Po upečení polejeme ešte teplú bábovku polevou.

zdroj:www.sladkosti.net

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Tvarohové koláčiky

Ingrediencie 500 g polohrubej múky, 1 kocka droždia,...

Krehké vafle

Ingrediencie 100 g polohrubej múky, 200 g hladkej...

Pizza koláč

Ingrediencie 600 g hladkej múky, 1 kypriaci prášok...

Vianočka z formy podruhé

Ingrediencie 500 g polohrubej múky, štipka soli,...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist