Šľahaná rumová bábovka PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 03 November 2015 11:48

Ingrediencie

rozvar: 4 PL rumu, 2 PL vody, 240 g krupicového cukru - zahrejeme pokiaľ sa zmes neroztopí

cesto: 6 vajec, rozvar, 300 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 120 g rozpusteného masla

poleva: 1 PL rumu, 1 PL vody, 2 vrchovaté lyžice cukru krupica - nahrejeme a rozmiešame hladkú polevu

Postup

Formu vymažeme tukom, vysypeme strúhankou a uložíme do chladničky.

Z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh. Prilejeme cukrový rozvar, potom zašľaháme po jednom žĺtku. Do žltkovej peny postupne vmiešavame múku s práškom do pečiva a rozpustené maslo. Cesto vlejeme do pripravenej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou. Po upečení polejeme ešte teplú bábovku polevou.

zdroj:www.sladkosti.net

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Bábovka čokoládová s orieškami

Ingrediencie cesto: 500 g polohrubej múky, 50 g cukru...

Brokolicový syr

Ingrediencie 1 brokolica (cca 500 g), 200 g taveného...

Kurací paprikáš

Ingrediencie 1 kg kuracích pŕs, 250 g cibuľa, 50...

Cibuľové koláčiky

Ingrediencie 250 g polohrubej múky, 1 cibuľa, 100...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist