Šľahaná rumová bábovka |
![]() |
![]() |
![]() |
Utorok, 03 November 2015 11:48 |
Ingrediencie rozvar: 4 PL rumu, 2 PL vody, 240 g krupicového cukru - zahrejeme pokiaľ sa zmes neroztopí cesto: 6 vajec, rozvar, 300 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 120 g rozpusteného masla poleva: 1 PL rumu, 1 PL vody, 2 vrchovaté lyžice cukru krupica - nahrejeme a rozmiešame hladkú polevu Postup Formu vymažeme tukom, vysypeme strúhankou a uložíme do chladničky. Z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh. Prilejeme cukrový rozvar, potom zašľaháme po jednom žĺtku. Do žltkovej peny postupne vmiešavame múku s práškom do pečiva a rozpustené maslo. Cesto vlejeme do pripravenej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou. Po upečení polejeme ešte teplú bábovku polevou. zdroj:www.sladkosti.net
|
Vyhľadávanie
Novinky
Jablkový koláč s grilážou
Ingrediencie
cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...
Jarkine krehké rohlíčky
Ingrediencie
cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...
Špaldové buchty
Ingrediencie
500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...
Celozrnný semiačkový chlebík
Ingrediencie
400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...