Rumová bábovka dvojfarebná PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 29 Október 2019 14:26

Ingrediencie


4 vajcia, štipka soli, 250 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 250 ml mlieka, 250 ml oleja, 100 ml rumu, 1 lyžička strúhanej citrónovej kôry, 440 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 1 vrchovatá lyžíca kakaa

maslo na vymazanie a kokos na vysypanie formy

Postup


Oddelíme bielka a žĺtka.

K bielkam pridáme štipku soli a menšiu polovicu z uvedeného množstva cukru. Ušľaháme pevný sneh.

K žĺtkam pridáme zvyšok cukru, vanilkový cukor, citrónovu kôru a ušľaháme hustú svetlú penu.

Do žĺtkovej peny vmiešame mlieko, olej a rum.

Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a krátko zašľaháme.

Väčšiu časť cesta nalejeme do formy vymazanou maslom a vysypanou kokosom.

Do zvyšku cesta vmiešame kakao a dolejeme ho do formy.

Formu vložíme do rúry vyhriatej na 170°C a pečieme 60-70 minút.

Po upečení necháme bábovku vo forme 10-15 minút odpočinúť, potom opatrne vyklopíme.

Cesta je veľa, potrebujeme väčšiu formu (alebo dve  malé).

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Kôprová omáčka s pečenými zemiakmi

Ingrediencie zväzok čerstvého kôpru, 200 ml sójovej...

Štedrá kysnutá bábovka

Ingrediencie cesto: 500 g polohrubej múky, 250 ml...

Slimáky s nutellou

Ingrediencie 250 ml mlieka, 1 žĺtok, štipka soli,...

Zapekané špagety

Ingrediencie 600 g špagiet, 1 kg hovädzieho mletého...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist