Rumová bábovka dvojfarebná |
![]() |
![]() |
![]() |
Utorok, 29 Október 2019 14:26 |
Ingrediencie4 vajcia, štipka soli, 250 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 250 ml mlieka, 250 ml oleja, 100 ml rumu, 1 lyžička strúhanej citrónovej kôry, 440 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 1 vrchovatá lyžíca kakaa
maslo na vymazanie a kokos na vysypanie formy
Postup
Oddelíme bielka a žĺtka.
K bielkam pridáme štipku soli a menšiu polovicu z uvedeného množstva cukru. Ušľaháme pevný sneh.
K žĺtkam pridáme zvyšok cukru, vanilkový cukor, citrónovu kôru a ušľaháme hustú svetlú penu.
Do žĺtkovej peny vmiešame mlieko, olej a rum.
Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a krátko zašľaháme.
Väčšiu časť cesta nalejeme do formy vymazanou maslom a vysypanou kokosom.
Do zvyšku cesta vmiešame kakao a dolejeme ho do formy.
Formu vložíme do rúry vyhriatej na 170°C a pečieme 60-70 minút.
Po upečení necháme bábovku vo forme 10-15 minút odpočinúť, potom opatrne vyklopíme.
Cesta je veľa, potrebujeme väčšiu formu (alebo dve malé). zdroj:www.mamincinyrecepty.cz
|