Bábovka z vaječného likéru PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 15 Február 2010 06:46

Ingrediencie

5 vajec, 300 g hladkej múky, 200 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, 100 ml oleja, 250 ml vaječného likéru

Postup

Žĺtky vyšľaháme s cukrom do bielej peny. Primiešame olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva, likér a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Dôkladne vymiešame. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou. Vychladnutú bábovku môžeme ozdobiť polevou.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Kôprová omáčka s pečenými zemiakmi

Ingrediencie zväzok čerstvého kôpru, 200 ml sójovej...

Štedrá kysnutá bábovka

Ingrediencie cesto: 500 g polohrubej múky, 250 ml...

Slimáky s nutellou

Ingrediencie 250 ml mlieka, 1 žĺtok, štipka soli,...

Zapekané špagety

Ingrediencie 600 g špagiet, 1 kg hovädzieho mletého...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist