Bábovka z vaječného likéru PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 15 Február 2010 06:46

Ingrediencie

5 vajec, 300 g hladkej múky, 200 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, 100 ml oleja, 250 ml vaječného likéru

Postup

Žĺtky vyšľaháme s cukrom do bielej peny. Primiešame olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva, likér a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Dôkladne vymiešame. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou. Vychladnutú bábovku môžeme ozdobiť polevou.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist