Bravčové mäso
Znojemské ragú PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 12 Jún 2012 19:47

Ingrediencie

600 g bravčového pliecka, olej, 2 cibule, 1 lyžica horčice, 6 sterilizovaných uhoriek, soľ, mleté čierne korenie, mletá paprika, majoránka, mletá rasca, 2 lyžice hladkej múky

Postup

Mäso pokrájame na kocky, cibuľu najemno. Na rozpálenom oleji necháme speniť cibuľu, pridáme mäso a za častého miešania smažíme dohneda. Osolíme, okoreníme, pridáme horčicu a podlejeme horúcou vodou. Pod pokrievkou dusíme domäkka. Uhorky nakrájame na kocky a pridáme k mäkkému mäsu. Múku rozmiešame v troške studenej vody a vlejeme do hrnca. Premiešame a varíme ešte 15 minút. Podávame s knedlíkom alebo nokami.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 
Kapusta s mäsom na pive PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 05 Február 2012 14:51

Ingrediencie

1 hlávka  kapusty, 250 g bravčového mäsa, 200 g údeného mäsa, 1 údenú klobásu, 1 cibuľu, mleté čierne korenie, soľ, 1 lyžica sójovej omáčky, 1/2 fľašky kečupu, 4 lyžice plnotučnej horčice, 500 ml piva

Postup

Kapustu a cibuľu nakrájame a navrstvíme ju na pekáč. Na kocky nakrájame mäso, údené mäso a klobásu, ktoré rozložíme na kapustu. Osolíme, okoreníme, pridáme sójovú omáčku, kečup, horčicu a všetko dôkladne premiešame. Nakoniec celý pekáč polejeme pivom. Prikryjeme alobalom a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov na hodinu. Potom alobal zložíme a dopečieme cca 30 minút. Podávame so zemiakovou kašou alebo chlebom.

zdroj:www.mimibazar.sk

 

 


 
Pečené bravčové kúsky PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 20 December 2011 16:37

Ingrediencie

1 kg bravčového mäsa, 2 lyžice masti, 2 cibule, soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca, mletá sladká paprika, 1 lyžica hladkej múky, 7 strúčikov cesnaku

Postup

Umyté a osušené mäso pokrájame na kúsky. V panvici rozpustíme masť, pridáme nahrubo nakrájanú cibuľu a orestujeme ju dozlatista. Pridáme mäso, okoreníme, posypeme rascou a za častého miešania orestujeme do zhnednutia. Zaprašíme múkou a ešte chvíľu orestujeme. Pridáme mletú papriku (1 lyžičku), prelisovaný cesnak, osolíme, premiešame a podlejeme vriacou vodou. Mäso prelejeme do pekáča, prekryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov. Pečieme asi pol hodiny, potom zložíme alobal a dopečieme domäkka.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 
Hanácký biftek PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 06 November 2011 15:12

Ingrediencie

4 plátky bravčovej krkovičky, soľ, mleté čierne korenie, grilovacie korenie, 150 g šunkovej salámy, 150 g anglickej slaniny, 1 pohár sterilizovaného leča, 300 g tvrdého syra, 250 ml smotany na šľahanie, tuk

Postup

Plátky mäsa ľahko naklepeme, osolíme, okoreníme a posypeme grilovacím korením. Pripravené poukladáme na vymastený pekáč a na každé mäso položíme plátky salámy a slaniny. Takto pripravené mäso zalejeme lečom, posypeme hrubo nastrúhaným syrom a zalejeme smotanou. Pekáč vložíme do vyhriatej rúry na 190 stupňov a pečieme cca 50 minút dozlatista.

zdroj: www.ajina-kucharka.wz.cz

 

 

 
Krkovička na prírodno PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 31 Júl 2011 10:17

Ingrediencie

1,5 kg bravčovej krkovičky, olej, soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca

Postup

Mäso narežeme na hrubšie plátky, vyklepeme z oboch strán. Pripravené pláty osolíme, okoreníme a na oleji prudko osmažíme z oboch strán. Pod pokrievkou dusíme domäkka, do šťavy pridáme mletú rascu, podľa potreby podlejeme vodou. Podávame so  zemiakmi.

 

 
Krkovička z rúry PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 24 Máj 2011 17:28

Ingrediencie

4 - 5 plátkov  z bravčovej krkovičky, soľ, 6 - 7 strúčikov cesnaku, 2 cibule

marináda: 2 lyžice slnečnicového oleja, 2 lyžice sójovej omáčky, 6 lyžíc ostrého kečupu, 1 lyžička medu, 1 lyžička mletej papriky, 0,5 lyžičky mletého čierneho korenia, 50 ml vody

Postup

Mäso naklepeme, z oboch strán osolíme a potrieme rozmačkaným cesnakom. Naskladáme do pekáča a posypeme nadrobno nakrájanou cibuľou. Suroviny na marinádu dobre premiešame a rovnomerne ju nalejeme na mäso. Prikryjeme, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme domäkka ( 190 stupňov, cca 60 minút ). Podávame so zemiakmi a šalátom.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 
Piešťanské rezne PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 08 Máj 2011 15:04

Ingrediencie

600 g bravčového mäsa

cestíčko: 200 ml mlieka, 2 vajcia, 150 g hladkej múky, 50 g hrozienok

ďalej: olej na vysmážanie, soľ

Postup

Mäso nakrájame na rezne, naklepeme a osolíme. Hrozienka pokrájame a na sitku niekoľkokrát prelejeme horúcou vodou, kým nezmäknú.

Z mlieka, zo žĺtkov a z múky vypracujeme redšie cestíčko, do ktorého pridáme hrozienka. Z bielkov ušľaháme sneh. Mäso obaľujeme najprv v hrozienkovom cestíčku, potom v bielkovom snehu a nakoniec vyprážame na oleji.

 


 
Šmatlavá kapusta PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 13 Marec 2011 11:47

Ingrediencie

1 kg bravčového mäsa, 1,5 kg kyslej kapusty, mleté čierne korenie, soľ, 1 cibuľa, 450 g oravskej slaniny, olej

Postup

Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme 100 g nakrájanej slaniny a spolu osmažíme. Nakoniec pridáme 0,5 kg  kapusty  (bez šťavy) a spolu podusíme.

Mäso nakrájame na rezne, vyklepeme, okoreníme, posolíme a jednotlivé rezne naplníme pripravenou podusenou kapustou. Mäso preložíme na polovicu a spojíme páratkom.  Na spodok pekáča rovnomerne rozložíme kapustu, na kapustu poukladáme pripravené mäso a na každý kúsok mäsa uložíme plátok nakrájanej slaniny. Zakryjeme alobalom a pečieme pri teplote 210 stupňov asi 1 hodinu. Potom alobal odkryjeme a mäso dopečieme. Podávame so zemiakovými knedlíčkami.

 


 
Krkovička v kapuste PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 13 Február 2011 11:10

Ingrediencie

4 hrubšie rezne z krkovičky, 500 g kyslej kapusty, 100 g slaniny, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 bobkový list, 1 zemiak, 250 g kyslej smotany, mleté čierne korenie, soľ, olej

Postup

Rezne naklepeme, osolíme a narýchlo opečieme na oleji z obidvoch strán. Mäso vyberieme a držíme v teple. Vo výpeku z rezňov opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a malé kocky slaniny. Pridáme pretlačený cesnak, kapustu, bobkový list, korenie a dusíme. Keď je kapusta mäkká, zahustíme ju postrúhaným surovým zemiakom. Rezne poukladáme na vymastený plech, na každý dáme kôpku kapusty a lyžicu kyslej smotany. Zapečieme pri teplote 190 stupňov.

 


 
Sedliacka kapusta PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 30 Január 2011 11:03

Ingrediencie

500 g bravčového mäsa, 500 g kyslej kapusty, 3 lyžice masti, 1 cibuľa, hrsť čerstvých húb, 2 lyžičky mletej sladkej papriky, mleté čierne korenie, majorán, soľ, 1 jablko

Postup

Na masti speníme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájané mäso. Osolíme, pridáme mletú papriku, podlejeme trochou vody a dusíme do polomäkka. Kapustu pokrájame a pridáme k mäsu. Ochutíme korením, majoránom, pridáme pokrájané huby, ak treba podlejeme a udusíme domäkka. Na zjemnenie primiešame očistené postrúhané jablko. Podľa chuti dosolíme.

 


 
Farárske rezne PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 23 Január 2011 12:50

Ingrediencie

6 rezňov z bravčového karé, 200 g údeného strúhaného syra, 1 smotana na varenie, 3 cibule, 3 lyžice plnotučnej horčice, 1 lyžica hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, olej

Postup

Mäso vyklepeme, osolíme, okoreníme. Z jednej strany mäso posypeme múkou a pomúčenou stranou ich ukladáme do jemne vymasteného pekáča. Mäso potrieme horčicou, naukladáme očistenú a na kolieska nakrájanú cibuľu, posypeme strúhaným syrom a zalejeme smotanou. Pekáč prikryjeme alobalom a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 30 minút. Potom alobal zložíme a dopečieme dozlatista.

 

 


 
« ZačiatokDozadu123456DopreduKoniec »

Stránka 2 z 6

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist