Bravčové mäso
Rezne v cestíčku PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 06 Január 2011 16:14

Ingrediencie

bravčové mäso, soľ, mleté čierne korenie, vajíčka, hladká múka, olej

Postup

Mäso narežeme na plátky, naklepeme, posolíme a okoreníme. V miske zmiešame vajíčka podľa potreby a pridáme toľko múky, aby nám vzniklo cestíčko (trošku tuhšie ako na palacinky), posolíme a dôkladne vymiešame. Plátky mäsa namáčame v cestíčku a vyprážame v rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista.

 


 
Moravský vrabec PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 19 December 2010 16:02

Ingrediencie

600 g bravčového pliecka, 3 veľké cibule, 6 strúčikov cesnaku, soľ, rasca, trochu oleja

Postup

Umyté a na väčšie kúsky nakrájané mäso vložíme do vymasteného pekáča. Osolíme, posypeme rascou. Prisypeme na tenké plátky nakrájaný cesnak a na kolieska nakrájanú cibuľu. Premiešame. Trochu podlejeme vodou, prikryjeme a vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov. Po 20 minútach odkryjeme a za občasného miešania upečieme do zmäknutia a zhnednutia mäsa. Podľa potreby môžeme podliať vodou. Podávame s knedlíkom a dusenou kapustou.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz


 
Mäso na kari s jablkami PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 21 November 2010 05:51

Ingrediencie

1 kg bravčového pliecka alebo stehná, 1 až 2 väčšie jablká, 1/2 lyžičky kari korenia, soľ, mleté čierne korenie, nové korenie, bobkový list, olej

Postup

Mäso pokrájame na rezance, opražíme na oleji a okoreníme. Pridáme nové korenie, bobkový list, podlejeme vodou a varíme do polomäkka. Pridáme kari korenie a postrúhané očistené jablko. Necháme všetko spolu dusiť ešte asi 20 až 30 minút. Keď je mäso mäkké dochutíme soľou.

 


 
Plnená krkovička PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 05 September 2010 10:50

Ingrediencie

približne 2 kg krkovičky bez kosti, 10 plátkov anglickej slaniny, 10 plátkov syra, 1 konzerva šampiňónov, olej

marináda: 2 lyžice citrónovej šťavy, 3 lyžice plnotučnej horčice, 1 lyžica medu, 2 lyžice oleja, 1 1/2 lyžičky soli

Postup

V miske zmiešame suroviny na marinádu. Mäso nakrájame na 1 až 1 1/2 cm plátky, ale nedorežeme až do konca. Mäso dobre ponatierame aj v zárezoch, zabalíme do alobalu a necháme v chlade postáť  24 hodín.

Potom do zárezov postupne vkladáme šampiňóny, plátok slaninky a syra. Takto pripravené mäso potrieme olejom, zabalíme do alobalu a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 2 hodiny. Pred koncom pečenia alobal odkryjeme a mäso dopečieme. Podávame so zemiakovou kašou.

 

 

 

 
Krkovička na smotane PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 01 Júl 2010 07:12

Ingrediencie

1 kg krkovičky, 500 ml smotany na šľahanie, grilovacie korenie, 250 g tvrdého syra, 50 g masla

Postup

Pekáč potrieme maslom. Mäso narežeme na plátky, z oboch strán posypeme grilovacím korením. Takto pripravené mäso preložíme do pekáča a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 20 minút. Potom pekáč vyberieme, posypeme strúhaným syrom, zalejeme smotanou a dopečieme asi 40 minút dozlatista.

 

 

 

 
Prezidentský guláš PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 06 Jún 2010 11:37

Ingrediencie

1 kg bravčového mäsa, 2 cibule, 5 strúčikov cesnaku, 2 lyžičky kari, 3 lyžičky mletej sladkej papriky, 3 lyžica solamylu, soľ, mleté čierne korenie, 2 kocky masoxu, 900 ml vody

Postup

Mäso nakrájame na kocky a zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, prelisovaným cesnakom. Pridáme ostatné suroviny a všetko dobre premiešame. Vodu dáme až na koniec a dôkladne premiešame. Pekáč prekryjeme alobalom a vložíme do rúry vyhriatej na 240 stupňov. Guláš necháme v rúre 1,5 hodiny. Počas pečenia, nemiešame, nedochucujeme a alobal nedávame dole. Podávame s knedlíkom, haluškami, zemiakmi...

 

 

 

 
Námornické kotlety PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 06 Máj 2010 13:29

Ingrediencie

600 g bravčového mäsa, 2 cibule, 8 strúčikov cesnaku, 3 sterilizované uhorky, 1 menšia plechovka sterilizovaných šampiňónov, 50 ml olivového oleja, 5 lyžíc paradajkového pretlaku, 250 ml smotany na šľahanie, solamyl na zahustenie, lyžica worchesterovej omáčky, mleté čierne korenie, soľ

Postup

Na oleji speníme cibuľu, pridáme osolené a okorenené mäso, orestujeme, pridáme na malé kocky nakrájaný cesnak, uhorky a podlejeme vodou. Pod pokrievkou dusíme do zmäknutia mäsa. Potom pridáme pretlak, šampiňóny, worčester, zahustíme solamylom a povaríme. Nakoniec prilejeme smotanu, necháme prejsť varom a dochutíme soľou a korením. Ako príloha sa hodí cestoviny so strúhankou. 

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 
Novohradský rezeň PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 02 Máj 2010 09:35

Ingrediencie

800 g bravčového mäsa, mleté čierne korenie, 1 kocka masoxu, 2 lyžičky mletej sladkej papriky, soľ, 1 cibuľa, 1 konzerva šampiňónov, 200 ml sterilizovaného leča, 1 1/2 lyžice hladkej múky, 1 smotana na varenie, olej

Postup

Mäso narežeme na plátky, vyklepeme, posolíme a posypeme mletým čiernym korením. Mäso z oboch strán osmažíme na oleji a mäso vyberieme. Vo výpeku osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáma múku a osmažíme. Posypeme paprikou a zalejeme horúcou vodou. Pridáme masox, mäso, precedené šampiňóny, lečo a dusíme pod pokrievkou do zmäknutia mäsa. Nakoniec pridáme smotanu a necháme prejsť varom.Podľa chuti dosolíme.

 

 

 

 
Čínske mäso PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 26 Apríl 2010 09:13

Ingrediencie

700 g bravčového mäsa

marináda: 5 vajec, 1 lyžička soli, 1 lyžička mletého čierneho korenia, 1 lyžička vegety, 1 lyžička kečupu, 1 lyžica horčice, trocha červenej a štipľavej mletej papriky, mletú rascu, majoránku, worchestrová omáčka, sójová omáčka

Postup

Suroviny určené na marinádu dôkladne vymiešame. Mäso narežeme, naklepeme a vložíme ho  na 24 do marinády. Držíme v chlade. Mäso vysmážame na rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista. Podávame so zemiakmi.

 

 

 

 
Hrbaté mäso PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 22 Apríl 2010 14:05

Ingrediencie

700 g bravčového mäsa, masť, olej, 4 ks šampiňónov alebo  1 konzerva, cibuľa, 100 g šunky, 4 rohlíky, 200 ml mlieka, 2 vajcia, 100 g tvrdého syra, zelená petržlenka, soľ, mleté čierne korenie

Postup

Mäso si naklepeme, osolíme, okoreníme a uložíme na dno masťou vymasteného pekáča. Pripravíme si šampiňónovú zmes : rohlíky nakrájame na kocky, zalejeme mliekom a rozhabarkovanými vajíčkami. Premiešame.  Na oleji si orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané šampiňóny, šunku a spoločne podusíme. Zmes pridáme k rohlíkom, posolíme, premiešame a navrstvíme na mäso. Jemne podlejeme vodou, prikryjeme alobalom a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 40 minút. Potom alobal zložíme, mäso posypeme strúhaným syrom a dopečieme.

zdroj:www.toprecepty.cz

 

 

 

 
Plovdivské mäso PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 04 Apríl 2010 17:56

Ingrediencie

600 g bravčového mäsa, olej, 1 veľká cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, 4 lyžice ostrého kečupu, 1 lyžička mletej papriky, 1 lyžica hladkej múky, soľ

Postup

Na rozpálenom tuku necháme zosklovatieť nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájané mäso a spoločne osmažíme. Osolíme, vmiešame papriku, prelisovaný cesnak, kečup a krátko osmažíme. Podlejeme horúcou vodou a pod pokrievkou dusíme domäkka. Nakoniec zahustíme múku rozmiešanou v troške studenej vody a krátko povaríme. 

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

  

 

 
« ZačiatokDozadu123456DopreduKoniec »

Stránka 3 z 6

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist