Bravčové mäso
Mäso v zemiakovej placke PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 28 Marec 2010 09:50

Ingrediencie

1,5 kg bravčového mäsa, 4 lyžičky grilovacieho korenia, soľ, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica kečupu, 1 lyžička mletej rasce, 1 lyžička mletej sladkej papriky, olej

placky: 4 väčšie zemiaky, 3 vajíčka, 12 lyžíc polohrubej múky, lyžička prášku do pečiva, soľ, mleté čierne korenie, strúčik cesnaku

Postup

Mäso narežeme na menšie kocky. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, pridáme mäso, grilovacie korenie, papriku,  rascu, soľ a orestujeme. Podlejeme asi 400 ml vody a pod pokrievkou podusíme do mäkka. Pred koncom pridáme kečup a podľa chuti dosolíme. 

Zemiaky najemno nastrúhame pridáme vajíčka, prelisovaný cesnak, prášok do pečiva,  soľ, korenie a múku. Vznikne nám poloriedke cestíčko, z ktorého smažíme na panvici potretej olejom hrubšie placky z oboch strán dozlatista. Na polovicu placky dáme mäso, polejeme šťavou a podávame s čerstvou zeleninou.

 


 

 

 
Zapečené rizoto PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 21 Marec 2010 11:29

Ingrediencie

700 g bravčového pliecka, 3 varné sáčky ryže (á 120 g), po 1 červenej, žltej, zelenej paprike, 1 cibuľa, 2-3 strúčiky cesnaku, kúsok póru, 250 g tvrdého syra, lyžica masti, kari, mleté čierne korenie, soľ, mletá paprika, zelené bylinky (petržlenka, pažitka)

Postup

Ryžu uvaríme podľa návodu na krabici. Cibuľu a pór osmažíme na masti, pridáme nadrobno pokrájaný cesnak, zasypeme mletou paprikou a kari. Pridáme mäso pokrájané na kocky a prudko opečieme. Osolíme, opepríme, premiešame a podlejeme trochou vody. Dusíme pod pokrievkou do zmäknutia.

K mäkkému mäsu pridáme na kocky nakrájané papriky a spoločne podusíme max. 5-10 minút, paprika by mala zostať chrumkavá. Pokiaľ mäso pustilo viac šťavy, necháme ju vydusiť, ale nejakú šťavu ponecháme, aby rizoto nebolo suché.  Do hotového mäsa vsypeme odkvapkanú ryžu, premiešame, zelené bylinky a postrúhaný syr. Všetko spoločne premiestnime do pekáča, môžeme posypať kúskom syra a zapečieme.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 

 


 

 

 
Bravčové s kapustou PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 07 Marec 2010 11:49

Ingrediencie

600 g bravčového karé, 600 g sterilizovanej kapusty, 4 plátky prerastanej slaniny, soľ, mleté čierne korenie, rasca, grilovacie korenie, olej, 1 cibuľa

Postup

Mäso nakrájame na rezne, osolíme, posypeme čiernym korením, grilovacím korením, rascou a prudko opečieme v panvici na oleji. Opečené mäso vyberieme a vo výpeku orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme sterilizovanú kapustu, posolíme, podlejeme trochou vody a podusíme. Na dno vymastenej zapekacej misy dáme plátky slaniny a podusenú kapustu s opečeným mäsom. Podlejeme trochou vody, vložíme do vyhriatej rúry na 190 stupňov a zapečieme. Podávame s knedlíkom.

 

 

 

 
Bravčová pečeň z rúry PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 01 Marec 2010 11:34

Ingrediencie

600 g bravčovej pečene, 1 cibuľa, mleté čierne korenie, olej, soľ, 3 strúčiky prelisovaného cesnaku

Postup

Očistenú a nakrájanú pečeň vložíme do vymasteného pekáča. Pridáme na kocky nakrájanú cibuľu, cesnak, osolíme, okoreníme a všetko dôkladne premiešame. Vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov a pečieme asi 20-25 minút. Počas pečenia niekoľkokrát pečeň otočíme. 

 


 

 
Rizoto PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 16 Február 2010 11:58

Ingrediencie

900 g bravčového mäsa, cibuľa, olej, 350 g mrazenej zeleniny (hrášok, mrkva), mleté čierne korenie, 1 masox, soľ, 300 g ryže, strúhaný syr

Postup

Mäso nakrájame na kocky. Na oleji posmažíme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme mäso, zeleninu a krátko spolu osmažíme. Podlejeme vodou, pridáme masox, soľ, korenie a za občastného miešania podusíme do mäkka. Ryžu uvaríme v jemne osolenej vode klasickým spôsobom. Nakoniec k uvareného mäsu vmiešame ryžu, dôkladne premiešame, podľa potreby posolíme a na tanieri posypeme strúhaným syrom.

 

 

 

 
Marinované mäso PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 14 Február 2010 11:11

Ingrediencie

500 g bravčového mäsa, 300 ml leča, 3 vajcia, 3 strúčiky cesnaku, 1 lyžica horčice, 2 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžica kečupu, soľ, hladká múka na zahustenie, olej na vysmážanie

Postup

Mäso si nakrájame na menšie pásiky. Vložíme do misky, pridáme lečo (bez šťavy), vajcia, prelisované cesnaky, horčicu, sójovú omáčku, kečup, soľ a toľko múky, aby nám vzniklo polotuhé cestíčko. Premiešame a necháme v chlade cez noc postáť. Na druhý deň lyžicou vložíme do rozpáleného oleja kôpky, ktoré urovnáme a vysmážame z oboch strán do zlatista.

 

 

 

 
Sikulská pochúťka PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 31 Január 2010 11:40

Ingrediencie

4 plátky bravčového mäsa, šálka vývaru, olej, 1 cibuľa, 1 lyžička mletej sladkej papriky, 3 strúčiky cesnaku, mletá rasca, 500 g kyslej kapusty, 300 ml smotany na šľahanie, 1 lyžicu hladkej múky

Postup

Mäso naklepeme, nožom kraje narežeme, osolíme a na oleji osmažíme z oboch strán dozlatista. Vyberieme ho, do tuku pridáme najemno nakrájanú cibuľu, speníme ju, zasypeme paprikou, zalejeme vývarom, pridáme prelisovaný cesnak, soľ a rascu. Vložíme nakrájanú kapustu, mäso a spoločne dusíme domäkka. Ku koncu varenie pridáme smotanu v ktorej sme rozmiešali múku a necháme prejsť varom. Podľa chuti dosolíme. 

zdroj:www.toprecepty.cz

 


 

 

 
Naložené mäso PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 28 Január 2010 10:20

Ingrediencie

4 plátky bravčového mäsa, 2 vajcia, 1 lyžica kečupu, 1 lyžička grilovacie korenie, 2 lyžičky solamylu, 1 lyžica sójovej omáčky, 1/2 lyžičky kari, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, soľ, 3 strúčiky cesnaku

Postup

Mäso umyjeme, jemne naklepeme a posolíme. Zmiešame vajcia, kečup, korenie, solamyl, sójovú omáčku, kari, mleté čierne korenie, prelisované cesnaky  a dôkladne vymiešame. Mäso do tejto zmesi naložíme a necháme v chlade  24 hodín uležať. Druhý deň preložíme mäso do tukom vymasteného pekáča a pečieme pri teplote 200 stupňov.

zdroj:www.ajina-kucharka.wz.cz

 


 

 
Bravčová roláda z formy PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 19 Január 2010 10:49

Ingrediencie

600 g bravčového mäsa, 4 vajíčka, 4 lyžice hrubej múky, 3 lyžice sterilizovanej kápie, 2 kyslé uhorky, 110 g tvrdého syra, 100 ml mlieka, 1 lyžicu oleja, soľ, mleté čierne korenie, na ozdobu citrón

Postup

Mäso pokrájame na rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme. Formu na srnčí chrbát si vyložíme papierom na pečenie. Rezňami vyložíme pripravenú formu. V miske rozhabarkujem vajíčka v mlieku a múku. Pridáme pokrájanú kápiu, uhorky, postrúhaný syr, olej, soľ, čierne korenie a dôkladne premiešame. Zmes navrstvíme na rezne uložené vo forme. Vajíčkovú zmes prikryjeme plátkami mäsa. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 1 hodinu. Po upečení necháme vo forme asi 10 minút a potom opatrne vyklopíme. Lepšie sa krája po jemnom vychladnutí. Ozdobíme kolieskami citróna. Podávame so zemiakmi.

 

 

 

   

 

 

 
Rezne v zemiakovo-syrovom cestíčku PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 31 December 2009 04:35

Ingrediencie

500 g zemiakov, 2 vajcia, hladká múka, 100 g strúhaného syra, soľ, mleté čierne korenie, 500 g bravčového mäsa

Postup

Mäso narežeme na rezne. Zemiaky na hrubo nastrúhame, posolíme a pustenú vody vylejeme. Pridáme vajce, zaprášime múkou, strúhaný syr, korenie a všetko spolu premiešame. Rezne naklepeme, posolíme a malou lyžičkou nanesieme na mäso cestíčko a pečieme v rozohriatom oleji do zlatista. Po osmažení jednej strany, opäť nanesieme lyžičkou cestíčko, otočíme a dosmažíme. 

 


 

 
Kari guláš PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 29 November 2009 12:19

Ingrediencie

600-700 g bravčového mäsa (môže byť aj hovädzie), 4 veľké cibule, 100 g anglickej slaniny, olej, soľ, 1 lyžica kari korenia, 1 lyžica mletej sladkej papriky, 1 lyžička rasce, 300 ml vody, 1 lyžica solamylu, 2 lyžice sójovej omáčky

Postup

Cibuľu a slaninu nakrájame na menšie a mäso na väčšie kocky. Na rozpálený tuk nasypeme cibuľu a slaninu a osmažíme do zlatista. Pridáme mäso a opečieme do zatiahnutia. Osolíme, premiešame s korením a celý obsah panvice presypeme do pekáča. Vo vode rozmiešame solamyl, sójovú omáčku a vlejeme k mäsu. Prikryjeme a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Pečieme do zmäknutia mäsa. Občas premiešame a podľa potreby podlejeme vodou alebo vývarom.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

   

 

 
« ZačiatokDozadu123456DopreduKoniec »

Stránka 4 z 6

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist