Bravčové mäso
Strapaté rezne PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 08 November 2009 11:29

Ingrediencie

4 bravčové rezne, soľ, 50 ml mlieka, 1 vajce, 50 g hladkej múky, 2 surové zemiaky, olej na smaženie

Postup

Plátky mäsa naklepeme a osolíme. V miske zmiešame mlieko, vajce, múku, najemno nastrúhané zemiaky a štipku soli. Rezne zľahka obalíme v múke, dôkladne obalíme v cestíčku a z obidvoch strán osmažíme v rozpálenom oleji do zlatista.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz (mierne upravené)

 


 

 

 

 
Gyros rezne PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 08 November 2009 11:12

Ingrediencie

plátky bravčového mäsa, korenie gyros, hladká múka, vajíčka, strúhanka, tuk na smaženie

Postup

Plátky mäsa naklepeme, osolíme, výdatne posypeme korením gyros. Potom obalíme v klasickou trojobale  (múka, vajíčko, strúhanka) a smažíme na rozpálenom oleji do zlatista z oboch strán.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 
Guľáš bez miešania PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 18 Október 2009 11:04

Ingrediencie

1 kg bravčového mäsa, 3 cibule, 5 strúčikov cesnaku, 2 lyžičky gulášového korenia, 3 lyžičky mletej sladkej papriky, 3 lyžica solamylu, soľ, mleté čierne korenie, 2 kocky masoxu, 900 ml vody

Postup

Mäso nakrájame na kocky a zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, prelisovaným cesnakom. Pridáme korenie, soľ, solamyl a všetko zmiešame s vodou, v ktorej sme rozpustili masox. Dôkladne premiešame. Guľáš prelejeme do lianského skla, prekryjeme alobalom a vložíme do rúry vyhriatej na 250 stupňov. Guľáš necháme v rúre 1,5 hodiny. Počas pečenia, nemiešame, nedochucujeme a alobal nedávame dole. Podávame s knedlíkom, haluškami, zemiakmi...

zdroj:internet

 

 

 

 
Tarhoňa s bravčovým mäsom PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 27 September 2009 10:06

Ingrediencie

750 g bravčového pliecka alebo stehna, 1 cibuľa, olej, 700 ml leča, 500 g tarhone, 2 lyžičky vegety, soľ, mleté čierne korenie

Postup

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na oleji. Keď začne byť sklovitá, pridáme mäso. Ochutíme vegetou, soľou a korením. Dusíme do polomäkka. Potom pridáme lečo a dusíme, kým mäso nie je celkom mäkké. Do širšieho hrnca nalejeme olej, rozpálime ho a prisypeme tarhoňu. Za stáleho miešania prudko opekáme do zlatista. Opatrne zalejeme 500 ml horúcej, mierne osolenej vody. Zakryjeme a varíme domäkka na miernom ohni, za občastného miešania, kým sa všetká voda neodparí. Do hotovej tarhone pridáme mäso s lečom. Dobre premiešame, prípadne dochutíme soľou.

 


 

 
Restovaná pečeň PDF Tlačiť E-mail
Streda, 05 August 2009 12:35

Ingrediencie

1,5 kg bravčovej pečene, 2 veľké cibule, olej, mleté čierne korenie, majoránka,  drvená rasca, soľ, 1 lyžica hladkej múky

Postup

Pečeň umyjeme a narežeme na rezance.  Na oleji opražíme na drobno nakrájanú cibulu, pridáme pečeň a prudko z obidvoch strán opražíme. Pridáme mleté čierne korenie, majoránku, rascu, premiešame, plameň stíšime a dusíme asi pol hodinu  pod pokrievkou za občastného premiešania. Keď už máme šťavu skoro vydusenú, posypeme pečeň hladkou múkou, premiešame a zalejeme vodou tak, aby jemne zakryla pečeň. Varíme asi pol hodinu a po odstavení pečeň posolíme.

 


 

 

 
Ražniči z kare PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 20 Jún 2009 10:03

Ingrediencie

Bravčové kare, cibuľa, cesnak, olivový olej, soľ, 1 lyžička horčice, mleté čierne korenie

Postup

Mäso narežeme na väčšie kocky.  Na špajlu napichujeme striedavo mäso, narezanú cibuľu, mäso, na polku narezaný cesnak a opakujeme až do konca špajle. Pripravíme si marinádu: 0,5 dcl olivového oleja, 3 prelisované cesnaky, 1 lyžička horčice, 1/2 lyžičky soli, štipku mletého čierného korenia a dôkladne premiešame. Pripravené špajle dôkladne z každej strany ponatierame marinádou. Mäso zabalíme do alobalu a vložíme asi na 2 hodiny do chladu postáť. Na rozohriatu panvicu vlejeme olivový olej a položíme marinované špajle. Panvicu prikryjeme, plameň stiahneme na minimum a postupne smažíme dozlatista z každej strany.

 


 

 

 
Bravčové mäso v majonéze PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 14 Jún 2009 10:40

Ingrediencie

4 plátky bravčového mäsa, soľ, 4 veľké cibule, soľ, 50 g tvrdého syra

marináda: 250 ml majonézy, 1 lyžička kari, 2 lyžičky grilovacieho korenia, 3 lyžičky kremžskej horčice

Postup

Všetky suroviny určené na marinádu premiešame. Mäso osolíme a ľahko naklepeme. Plátky mäsa potrieme marinádou, naskladáme do misky a zbytkom marinády zalejeme. Necháme v chlade uležať, najlepšie do druhého dňa. Cibuľu nahrubo nasekáme. Tri cibule rozprestrieme na dno pekáča. Na cibuľu naskladáme marinované mäso a posypeme ho poslednou cibuľou. Prikyjeme a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Pečieme asi 50 minút, potom mäso posypeme strúhaným syrom a dopečieme už neprikryté asi 15-20 minút. Podávame so zemiakmi a ľubovoľným šalátom. 

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 
Rezeň cibuľák PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 24 Máj 2009 09:34

Ingrediencie

4 plátky bravčového mäsa, 1 cibuľa, 2 lyžice plnotučnej horčice, soľ, hladká múka, 2 vajíčka, strúhanka, olej na vysmážanie

Postup

Rezne naklepeme a osolíme. Cibuľu nastrúhame a zmiešame s horčicou. Zmesou potrieme rezne a necháme ich asi hodinu postáť v chlade. Potom rezne obalíme v hladkej múke, rozšľahaných a posolených vajíčkach a nakoniec v strúhanke. Smažíme na rozpálenom oleji dozlatista.

zdroj:www.ajina-kucharka.wz.cz

 


 

 

 
Bravčový pivný guláš PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 20 Apríl 2009 11:19

Ingrediencie

2 cibule, 1 kg bravčového pliecka, 4 lyžičky mletej sladkej papriky, 2 lyžičky drvenej rasce, 1/2 lyžičky mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, 500 ml svetlého piva, 1 lyžica Solamylu

Postup

Na oleji orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájané mäso a necháme ho zatiahnúť. Pridáme papriku, korenie, prepasírovaný cesnak, rascu, premiešame, zalejeme pivom, posolíme a dusíme domäkka. Uvarené mäso zahustíme Solamylom.

 


 

 

 
Znojemské plátky PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 20 Apríl 2009 10:56

Ingrediencie

4-6 plátkov bravčovej krkovičky, soľ, mleté čierne korenie, horčica, 1 kocka masoxu, 100 g kabanosu, 100 g kyslých uhoriek, trochu hladkej múky, olej, 2 vajcia uvarené na tvrdo, 1 cibuľa

Postup

Plátky mäsa ľahko naklepeme a z obidvoch strán ich posolíme, popepríme, potrieme horčicou a obalíme v múke. Na rozpálenom oleji ich prudko opečieme z obidvoch strán a vyberieme. Do olej nasypeme nakrájanú cibuľu, osmažíme a vrátime k nej mäso. Zalejeme horúcou vodou tak, aby bolo mäso ponorené, pridáme masox, prikryjeme pokrievkou a dusíme do zmäknutia mäsa asi 40 minút. Medzitým k polovičke hrnčeka vody primiešame lyžicu horčice a lyžicu múky. Mäkké mäso vyberieme, do hrnca vlejeme obsah hrnčeka, pridáme na drobné kocky nakrájané uhorky, kabanos a nakrájané vajcia, vrátime mäso, prikryjeme a asi ešte 15 minút spoločne povaríme. Podávame s ryžou. 

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 

 
Ružové rezne PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 05 Apríl 2009 09:42

Ingrediencie

4-6 plátky bravčového mäsa, soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžice hladkej múky, 1 lyžička mletej sladkej papriky, olej

Postup

Plátky mäsa naklepeme, posolíme, posypeme korením a obalíme v múke zmiešanej s paprikou. Na rozpálenom oleji smažíme z oboch strán doružova. Podávame s rôzne upravenými zemiakmi a ľubovoľným šalátom.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 

 

 
« ZačiatokDozadu123456DopreduKoniec »

Stránka 5 z 6

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist