Bravčové mäso
Krkovička na šťave PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 28 Marec 2009 10:41

Ingrediencie

1,5 kg bravčovej krkovičky, 2 cibule, olej, soľ, 1/2 lyžice plnotučnej horčice, 200 ml šťavy zo zaváraných uhoriek, mleté čierne korenie

Postup

Cibuľu nakrájame na malé kocky a osmažíme na oleji. Pridáme na kocky nakrájané mäso, posolíme, premiešame, prikryjeme pokrievkou a za občastného premiešania dusíme. Po vydusení šťavy, pridáme horčicu a uhorkovú šťavu, mleté čierne korenie a opäť dusíme. Podľa potreby podlievame vodou. Varíme domäkka.

 


 

 

 
Segedínsky guláš PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 08 Marec 2009 12:11

Ingrediencie

1,5 kg bravčového mäsa, 1 kg kyslej kapusty, 1 veľká cibuľa, bobkový list, mletá sladká paprika, soľ, mleté čierne korenie, 250 ml šľahačkovej smotany, 1 lyžica hladkej múky, olej

Postup

Cibuľu nakrájame na malé kocky a orestujeme dosklovita. Pridáme na väčšie kocky nakrájané mäso, posolíme, premiešame a prikryté na miernom plameni za občastného miešania dusíme asi 30 minút. Pridáme papriku, bobkový list, čierne korenie a dusíme ďalších 10 minút. Pridáme vyžmýkanú kapustu, premiešame podľa potreby podlejeme trochou vody a dusíme za občasného premiešania do zmäknutia kapusty asi 30 minút. Vlejeme smotanu v ktorej sme rozhabarkovali múku. Necháme zovrieť a hneď odstavíme. V prípade potreby doriedime smotanou alebo mliekom. 

 


 

 

 
Mäso zapečené so syrom PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 14 Február 2009 17:54

Ingrediencie

750 g bravčového mäsa (stehno, krkovička...), 4 stredne veľké cibule, 300 g strúhaného syra, mleté čierne korenie, 2 kocky bujóna (masox, číry), 1 l vody

Postup

Mäso nakrájame na plátky a naklepeme. Rozložíme ho do pekáča, posypeme mletým čiernym korením (nesolíme!!). Na mäso poukladáme na kolieska nakrájanú cibuľu a posypeme nastrúhaným syrom. V hrnci si rozvaríme v litru vody bujón a zalejeme pripravené mäso. Pečieme pri teplote 210 stupňov asi 1 1/2 hodiny. Podávame s ryžou alebo varenými zemiakmi.

zdroj:www.mimibazar.cz

 

 


 

 
Rezne úplne inak PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 14 Február 2009 17:43

Ingrediencie

Bravčové rezne, vajcia podľa počtu rezňov, strúhanka, soľ, mleté čierne korenie, 1 číry bujón, 1/2 l vody, olej, 125 g masla

Postup

Rezne mierne osolíme, mierne opepríme. Naklepeme a obalíme v strúhanke. Potom obalíme vo vyšľahanom vajíčku . Medzitým uvaríme vývar z vody, bujóna, masla. Obalené rezne osmažíme v oleji. Osmažené rezne uložíme do pekáča, prelejeme bujónom a pečieme pri teplote 210 stupňov pokiaľ rezne nevsiaknu šťavu. Podávame so zemiakovou kašou.

 


 

 
Pečené bravčové pliecko PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 14 Február 2009 17:20

Ingrediencie

1 kg bravčového pliecka, 10 strúčikov cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžica oleja

Postup

Mäso tenkým nožom jemne narežeme a do narezaných otvorov vložíme cesnak v celku. Pripravené mäso z každej strany dôkladne posolíme, popepríme a vložíme do vymasteného pekáča. Na začiatok podlejeme trochou vody a pečieme pri teplote 200 stupňov.

 

 


 

 

 

 
Čevabčiči PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 12 Február 2009 14:35

Ingrediencie

1,5 kg bravčového pliecka, soľ, mleté čierne korenie, 3 vajcia, 1 cibuľa,  1 hrnček strúhanky do masy, strúhanka na obaľovanie, olej

Postup

Umyté mäso pokrájame a zomelieme. K mäsu pridáme soľ, mleté čierne korenie, na jemno nakrájanú cibuľu a vajcia. Dôkladne premiešame. Zahustíme strúhankou. Z masy tvoríme valčeky, ktoré obaľujeme v strúhanke a vysmážame v horúcom oleji. Hotové čevabčiči podávame s varenými zemiakmi, cibuľou a horčicou.

 

 

 
Bravčový stroganov PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 12 Február 2009 14:02

Ingrediencie

2 kg bravčového pliecka, 2 cibule, olej, soľ, mleté čierne korenie, 300 g sladkého kečupu, 250 ml tatárskej omáčky

Postup

Na oleji osmažíme cibuľu nakrájanú na malé kocky, pridáme na rezance nakrájané mäso, posolíme, poperíme, premiešame a na miernom plameni dusíme pod pokrievkou, pokiaľ mäso nezmäkne. Vlejeme kečup, tatársku omáčku, premiešame, necháme zovrieť a hneď odstavíme.

 

 

 
« ZačiatokDozadu123456DopreduKoniec »

Stránka 6 z 6

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist