Pečené koleno PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 22 Júl 2012 14:33

Ingrediencie

1 bravčové koleno, 5 - 8 strúčikov cesnaku, korenie na bravčové pečené mäso, 2 cibule, 2 lyžice plnotučnej horčice, 6 - 8 guličiek nového korenia, 6 - 8 guličiek čierneho korenia, 5 malých bobkových lístkov

Postup

Olúpanú cibuľu nakrájame na kolieska, zmiešame s horčicou a rozložíme na pekáč. Koleno na niekoľkých miestach narežeme až ku kosti a do celého vrátane zárezov, vmasírujeme korenie a prelisovaný cesnak. Takto pripravené koleno vložíme do pekáča na cibuľu. Posypeme guličkami korenia, bobkovými listami a necháme najlepšie cez noc odležať v chlade.

Podlejeme vodou do jednej tretiny kolena a vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov. Asi hodinu pečieme prikryté, potom odkryjeme a dopečieme domäkka. Počas pečenia niekoľkokrát otočíme a polievame výpekom. Podávame s chlebom a chrenom alebo zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Bábovka čokoládová s orieškami

Ingrediencie cesto: 500 g polohrubej múky, 50 g cukru...

Brokolicový syr

Ingrediencie 1 brokolica (cca 500 g), 200 g taveného...

Kurací paprikáš

Ingrediencie 1 kg kuracích pŕs, 250 g cibuľa, 50...

Cibuľové koláčiky

Ingrediencie 250 g polohrubej múky, 1 cibuľa, 100...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist