Pečené koleno PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 22 Júl 2012 14:33

Ingrediencie

1 bravčové koleno, 5 - 8 strúčikov cesnaku, korenie na bravčové pečené mäso, 2 cibule, 2 lyžice plnotučnej horčice, 6 - 8 guličiek nového korenia, 6 - 8 guličiek čierneho korenia, 5 malých bobkových lístkov

Postup

Olúpanú cibuľu nakrájame na kolieska, zmiešame s horčicou a rozložíme na pekáč. Koleno na niekoľkých miestach narežeme až ku kosti a do celého vrátane zárezov, vmasírujeme korenie a prelisovaný cesnak. Takto pripravené koleno vložíme do pekáča na cibuľu. Posypeme guličkami korenia, bobkovými listami a necháme najlepšie cez noc odležať v chlade.

Podlejeme vodou do jednej tretiny kolena a vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov. Asi hodinu pečieme prikryté, potom odkryjeme a dopečieme domäkka. Počas pečenia niekoľkokrát otočíme a polievame výpekom. Podávame s chlebom a chrenom alebo zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Šľahačkové perníčky

Ingrediencie 500 g hladkej múky, 1 PL sódy bikarbóny,...

Kysnuté orechové koláčiky

Ingrediencie 300 g polohrubej múky, 200 g masla,...

Pečené oriešky

Ingrediencie 150 g hladkej múky, 100 g masla alebo...

Krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 280 g hladkej múky, 50 g mletých...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist