Cigánska pečienka do žemle PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 01 September 2013 12:38

Ingrediencie

1 kg bravčového karé bez kosti, cesnak, soľ, mleté čierne korenie, olej, drvená rasca, worchester, plnotučná horčica, žemle, pekinská kapusta

Postup

Mäso nakrájame na silnejšie plátky, vyklepeme. Plátky mäsa nahrubo natrieme horčicou a na každý plátok rozotrieme prelisovaný cesnak. Osolíme, okoreníme, posypeme bohato rascou a takto pripravené plátky preložíme do misy. Pridáme 3 lyžice worchestra a rukou všetko pekne premiešame. Nakoniec na vrch nalejeme olej, aby sme to uzatvorili a vložíme do chladu najlepšie cez noc. Potom mäso vyberieme do panvice dáme toľko oleja, aby bolo mäso ponorené. Olej necháme v panvici poriadne rozohriať a mäso narýchlo opražíme. Medzitým si dáme žemle do rúry zohriať, aby bola chrumkavá. Žemlu prerežeme, potrieme horčicou, mäso vyberieme z oleja a vložíme priamo do žemle, vložíme list kapusty a podávame.

zdroj:www.sefkuchari.sk

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Kokosové rohlíčky

Ingrediencie 250 g strúhaného kokosu, 250 g práškového...

Pistáciové kolieska

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 120 g pistáciového...

Maslové vanilkové hviezdičky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, 200 g práškového...

Šľahačkové perníčky

Ingrediencie 500 g hladkej múky, 1 PL sódy bikarbóny,...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist