Veľkopopovický guláš PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 19 Január 2014 12:43

Ingrediencie

500 g bravčového mäsa, 300 ml veľkopopovického kozla (pivo), 40 g masti, 4 strúčiky cesnaku, 100 g cibule, 70 g paradajkového pretlaku, mletá rasca, majoránka, 2 lyžice plnotučnej horčice, gulášové korenie, soľ, mleté čierne korenie

Postup

Mäso nakrájame na kocky. Posypeme gulášovým korením, mletou paprikou a majoránkou. Premiešame a necháme v chlade dve hodiny odležať. Na masti osmažíme najemno nakrájanú cibuľu dozlatista. Pridáme mäso a prudko osmažíme. Potom pridáme pretlak, horčicu, rascu, prelisovaný cesnak, soľ a mleté čierne korenie. Zalejeme pivom a pod pokrievkou dusíme domäkka. Podľa chuti posolíme. Podávame s knedlíkom.

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist