Veľkopopovický guláš PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 19 Január 2014 12:43

Ingrediencie

500 g bravčového mäsa, 300 ml veľkopopovického kozla (pivo), 40 g masti, 4 strúčiky cesnaku, 100 g cibule, 70 g paradajkového pretlaku, mletá rasca, majoránka, 2 lyžice plnotučnej horčice, gulášové korenie, soľ, mleté čierne korenie

Postup

Mäso nakrájame na kocky. Posypeme gulášovým korením, mletou paprikou a majoránkou. Premiešame a necháme v chlade dve hodiny odležať. Na masti osmažíme najemno nakrájanú cibuľu dozlatista. Pridáme mäso a prudko osmažíme. Potom pridáme pretlak, horčicu, rascu, prelisovaný cesnak, soľ a mleté čierne korenie. Zalejeme pivom a pod pokrievkou dusíme domäkka. Podľa chuti posolíme. Podávame s knedlíkom.

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Bábovka čokoládová s orieškami

Ingrediencie cesto: 500 g polohrubej múky, 50 g cukru...

Brokolicový syr

Ingrediencie 1 brokolica (cca 500 g), 200 g taveného...

Kurací paprikáš

Ingrediencie 1 kg kuracích pŕs, 250 g cibuľa, 50...

Cibuľové koláčiky

Ingrediencie 250 g polohrubej múky, 1 cibuľa, 100...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist