Bravčové plátky s tarhoňou PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 28 September 2014 10:46

Ingrediencie

750 g bravčového stehna, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, 500 g tarhone, 100 g slaniny, 1 veľká cibuľa, 500 ml vývaru (môže byť aj z kocky), masť alebo olej

Postup

Umyté a osušené mäso nakrájame na plátky, naklepeme a z oboch strán osolíme, okoreníme. Cibuľu a slaninu nakrájame na kocky a osmažíme na tuku dozlatista. Prisypeme tarhoňu a za stáleho miešania smažíme pokiaľ tarhoňa nezozlátne. Zalejeme ju horúcim vývarom, osolíme, prikryjeme alobalom a vložíme do rúry na 180 stupňov.

Mäso opečieme z oboch strán na tuku domäkka. Tarhoňu po 20 minútach vyberieme z rúry, na vrch naskladáme mäso, každý plátok polejeme lyžicou výpeku z panvice, prikryjeme a vložíme späť do rúry na 20 minút. Podávame s kyslou uhorkou.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist