Zapečené rizoto Tlačiť
Nedeľa, 21 Marec 2010 11:29

Ingrediencie

700 g bravčového pliecka, 3 varné sáčky ryže (á 120 g), po 1 červenej, žltej, zelenej paprike, 1 cibuľa, 2-3 strúčiky cesnaku, kúsok póru, 250 g tvrdého syra, lyžica masti, kari, mleté čierne korenie, soľ, mletá paprika, zelené bylinky (petržlenka, pažitka)

Postup

Ryžu uvaríme podľa návodu na krabici. Cibuľu a pór osmažíme na masti, pridáme nadrobno pokrájaný cesnak, zasypeme mletou paprikou a kari. Pridáme mäso pokrájané na kocky a prudko opečieme. Osolíme, opepríme, premiešame a podlejeme trochou vody. Dusíme pod pokrievkou do zmäknutia.

K mäkkému mäsu pridáme na kocky nakrájané papriky a spoločne podusíme max. 5-10 minút, paprika by mala zostať chrumkavá. Pokiaľ mäso pustilo viac šťavy, necháme ju vydusiť, ale nejakú šťavu ponecháme, aby rizoto nebolo suché.  Do hotového mäsa vsypeme odkvapkanú ryžu, premiešame, zelené bylinky a postrúhaný syr. Všetko spoločne premiestnime do pekáča, môžeme posypať kúskom syra a zapečieme.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz