Mäso v zemiakovej placke Tlačiť
Nedeľa, 28 Marec 2010 09:50

Ingrediencie

1,5 kg bravčového mäsa, 4 lyžičky grilovacieho korenia, soľ, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica kečupu, 1 lyžička mletej rasce, 1 lyžička mletej sladkej papriky, olej

placky: 4 väčšie zemiaky, 3 vajíčka, 12 lyžíc polohrubej múky, lyžička prášku do pečiva, soľ, mleté čierne korenie, strúčik cesnaku

Postup

Mäso narežeme na menšie kocky. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, pridáme mäso, grilovacie korenie, papriku,  rascu, soľ a orestujeme. Podlejeme asi 400 ml vody a pod pokrievkou podusíme do mäkka. Pred koncom pridáme kečup a podľa chuti dosolíme. 

Zemiaky najemno nastrúhame pridáme vajíčka, prelisovaný cesnak, prášok do pečiva,  soľ, korenie a múku. Vznikne nám poloriedke cestíčko, z ktorého smažíme na panvici potretej olejom hrubšie placky z oboch strán dozlatista. Na polovicu placky dáme mäso, polejeme šťavou a podávame s čerstvou zeleninou.