Cestoviny
Hokkaido špagety PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 10 Október 2015 15:55

Ingrediencie

400 g špagiet, 300 g tekvice Hokkaido, 1 cibuľu, olej, 2 strúčiky cesnaku, štipka mletého zázvoru, soľ, mleté čierne korenie, strúhaný syr

Postup

V panvici na oleji necháme zosklovitieť na malé kocky nakrájanú cibuľu, pridáme očistenú, nahrubo nastrúhanú tekvicu, prelisovaný cesnak, zázvor a všetko spolu opečieme. Osolíme, okoreníme a podlejeme vodou. Dusíme za občasného premiešania domäkka.

Medzitým uvaríme špagety podľa návodu a precedíme. Udusenú tekvicu premiešame s uvarenými špagetami. Posypeme strúhaným syrom a podávame.

 


 
Cestoviny s kuracím mäsom PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 10 Február 2015 15:44

Ingrediencie

500 g cestovín, 1 a 1/2 pochúťkovej smotany, 2 stredne veľké paradajky, 2 papriky, vegeta, 200 g kuracích pŕs, 3 strúčiky cesnaku,  sójovú omáčku,  olej, grilovacie korenie, soľ

Postup

Cestoviny podľa návodu na sáčku uvaríme. Hotové cestoviny zlejeme, pridáme olej a premiešame. Pridáme smotanu, vegetu, nakrájané paradajky a papriky. Dobre premiešame.

Mäso umyjeme , nakrájame na pásiky a vložíme do misky. Pridáme olej, sójovú omáčku, roztlačený cesnak a grilovacie korenie. Premiešame a necháme v chlade hodinu odstáť. Potom mäso preložíme na rozpálený olej a opečieme do chrumkava. Hotové mäso premiešame s cestovinami a podávame.

 

 
Šunkové fliačky PDF Tlačiť E-mail
Streda, 06 August 2014 11:21

Ingrediencie

400 g fliačkov, 350 g šunky, 250 ml kyslej smotany, 2 vajcia, 1 pór, strúhanka, masť, soľ

Postup

V osolenej vode uvaríme fliačky podľa návodu. Scedíme a prelejeme studenou vodou. Žĺtky oddelíme od bielkov, pridáme nakrájanú šunku, na kolieska nakrájaný pór a vlejeme smotanu. Osolíme, premiešame s uvarenými fliačkami, pridáme tuhý sneh z bielkov, zľahka zamiešame a zapekáme vo vymastenej a strúhankou vysypanej mise.

 

 


 
Cestoviny s tuniakom PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 24 Júl 2014 17:17

Ingrediencie

400 g cestovín, 2 konzervy  tuniaka kúsky, 1 pór, 70 g paradajkového pretlaku, soľ, mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, bazalka, olivový olej

Postup

Cestoviny odvaríme klasickým spôsobom. Na oleji osmažíme do zlatista na kolieska nakrájaný pór, pridáme prelisovaný cesnak, precedeného tuniaka, pretlak. Posolíme, okoreníme, posypeme bazalkou a podusíme. Zmes zmiešame s uvarenými cestovinami a podávame.

 

 
Cestoviny s hlivou ustricovou PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 20 Apríl 2014 14:18

Ingrediencie

150 g uvarených cestovín, 50 ml oleja, 1 stredne veľkú cibuľu, 2 väčšie mrkvy, 400 g hlivy ustricovej, pór, 100 ml smotany, 1/2 lyžičky mletého rozmarínu

Postup

Na oleji speníme najemno nakrájanú cibuľu a na kolieska nakrájaný pór. Pridáme nakrájanú hlivu, nahrubo nastrúhanú mrkvu, sušený rozmarín. Osolíme a dusíme s trochou vody. Nakoniec pridáme smotanu a ešte krátko podusíme. Zmiešame a uvarenými cestovinami.

 


 
Cestoviny s kalerábom PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 18 Február 2014 08:58

Ingrediencie

300 g ľubovoľných cestovín, 2 mladé kaleráby, soľ, mleté čierne korenie, cibuľa, olej

Postup

Cestoviny odvaríme v slanej vode klasickým spôsobom. Medzitým nahrubo nastrúhame očistený kaleráb. Na oleji osmažíme na malé kocky nakrájanú cibuľu, pridáme kaleráb, osolíme, okoreníme a spolu všetko orestujeme. Zalejeme cca 100 ml vody a necháme prejsť varom, a keď sa voda odparí zmiešame s uvarenými cestovinami.

 


 
Cannelloni s kuracím mäsom PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 19 Január 2014 11:59

Ingrediencie

250 g cestovín cannelloni, 500 g kuracích pŕs, 500 g mrazeného špenátu, soľ, mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, olej

bešamel: 50 g masla, 50 g hladkej múky, 500 ml mlieka, 100 g syru Niva, muškátový oriešok

Postup

Nakrájame na jemné rezance mäso, osolíme, okoreníme a orestujeme na rozpálenom oleji dozlatista. Pridáme špenát, podusíme, necháme odpariť prebytočnú vodu. Ochutíme soľou, korením a prelisovaným cesnakom.

Pripravíme si bešamel: Roztopíme maslo, pridáme múku a na slabom ohni za stáleho miešania opražíme asi minútu. Panvicu odstavíme z ohňa a prilejeme mlieko. Opäť necháme zovrieť a za stáleho miešania varíme, pokiaľ omáčka nezhustne. Pridáme štipku nastrúhaného muškátového orieška a odstavíme. Vmiešame nastrúhaný syr. Zapekaciu nádobu potrieme olejom, rúru predhrejeme na 190 stupňov. Pomocou lyžičky naplníme jednotlivé rúrky cestovín a ukladáme ich tesne vedľa seba. Polejeme bešamelom a zapekáme cca 35 minút.

 

 

 
Špaldové cestoviny s orechami PDF Tlačiť E-mail
Streda, 13 November 2013 10:01

Ingrediencie

250 g špaldových cestovín, 200 ml mlieka, 200 g strúhaného syra, 120 g vlašských orechov, mleté čierne korenie, soľ, olivový olej, bazalka

Postup

Cestoviny odvaríme klasickým spôsobom. Na oleji  orestujeme orechy, pridáme mlieko, strúhaný syr, okoreníme, osolíme a varíme počas stáleho miešania do zhustnutia omáčky. Uvarené cestoviny naložíme na tanier a prelejeme uvarenou omáčkou. Posypeme nasekanou bazalkou a podávame.

 

 
Penne s kuracím mäsom PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 10 September 2013 12:45

Ingrediencie

250 g cestovín penne, 300 g kuracích pŕs, 1 stredne veľkú cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, 250 ml smotany na varenie, 200 ml bieleho vína, 2 lyžice sušenej bazalky, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej, parmezán

Postup

Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na rezančeky. Na oleji orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme mäso, pretlačený cesnak a všetko mierne opečieme. Osolíme, okoreníme, zalejeme vínom a prikryté dusíme. Trvá to asi 20 minút. Keď je mäso mäkké, do omáčky pridáme smotanu rozmiešanú so sušenou bazalkou. Omáčku už len krátko prehrejeme a odstavíme z plameňa.

Medzitým do vriacej osolenej vody dáme variť cestoviny. Varíme podľa návodu na obale. Uvarené penne zmiešame s omáčkou. Na tanieri posypeme nastrúhaným parmezánom.

 

 
Cannelloni plnené mäsom PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 28 Október 2012 12:57

Ingrediencie

600 g mletého mäsa, 2 plechovky lúpaných paradajok, 1 balenie (250 g) cannelloni, 2 smotany na šľahanie, 1 väčšia cibuľa, 40 g strúhaného syra, olej, soľ, mleté čierne korenie, oregáno, sušená bazalka

Postup

Na panvici si rozpálime olej a orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu dozlatista. Pridáme mäso, posolíme, posypeme čiernym korením a oregánom. Premiešame a smažíme do zhnednutia. Z plechoviek vylejeme šťavu zvlášť do misky a paradajky najemno nakrájame. Pridáme k mäsu a pod pokrievkou dusíme do mäkka. Necháme vychladnúť.

Surové cannelloni plníme mäsom a naplnené ich uložíme vedľa seba do pekáča. V hrnci si zohrejeme šťavu z paradajok, pridáme smotanu, osolíme, okoreníme, posypeme bazalkou. Po nahriatí pridáme cca 20 g strúhaného syra necháme prejsť varom a touto zmesou zalejeme cannelloni. Musia byť ponorené v smotanovej zmesi. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov , po 10 minútach teplotu stiahneme na 190 stupňov. Asi 10 minút pred dopečením posypeme pekáč zvyšným strúhaným syrom.

 

 

 
Paradajková tarhoňa s mäsom PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 21 Júl 2012 07:16

Ingrediencie

500 g tarhone, 500 g kuracieho mäsa, 1 malá plechovka paradajkového pretlaku, 1 veľká cibuľa, mleté čierne korenie, sušená bazalka, soľ, olej, cca 1,5 hrnčeka horúcej vody

Postup

Na troške rozpáleného oleja osmažíme na malé kocky nakrájanú cibuľu. Pridáme na menšie kúsky narezané mäso a za častého miešania opečieme dozlatista. Pokiaľ mäso pustí šťavu, necháme ju odpariť. Potom prisypeme tarhoňu a za stáleho miešania ju osmažíme dozlatista. Potom prisypeme korenie, soľ, pretlak, premiešame a zalejeme vodou. Dusíme pod pokrievkou na najmenšom plameni za občasného miešania cca 30 minút. Potom vypneme a necháme ešte cca 20 minút postáť.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 
« ZačiatokDozadu12345DopreduKoniec »

Stránka 1 z 5

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist