Cestoviny
Hubovo syrové cestoviny PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 11 Apríl 2010 09:15

Ingrediencie

400 g uvarených cestovín, 1 lyžica oleja, 200 g sterilizovaných šampiňónov, 1 pór,  120 g syru Niva, 1 syr v črievku, 1 smotana na varenie, 1 lyžica sušenej bazalky, podľa potreby solamyl

Postup

Cestoviny uvaríme klasickým spôsobom. Na oleji orestujeme na kolieska nakrájaný pór, pridáme precedené huby a spoločne orestujeme. Zalejeme vodou tak, aby voda jemne zaliala huby s pórom. Podusíme. Potom pridáme rozdrobený syr Niva, syr v črievku a necháme počas miešania rozpustiť. Nakoniec zalejeme smotanou, pridáme bazalku a necháme prejsť varom. Ak je omáčka veľmi riedka pridáme trocha solamylu. Omáčku zmiešame s pripravenými cestovinami.   

zdroj:www.mimibazar.sk

 


 

 
Špagety s kuracím mäsom PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 15 Marec 2010 10:58

Ingrediencie

500 g uvarených špagiet, 200 g najemno nakrájaného kuracieho mäsa,  1 cibuľa, 2 strúčiky prelisovaného cesnaku, 2 lyžice oleja, 300 g rajčín, 100 g zeleru, 1/2 lyžičky oregana, 1/2 lyžičky bazalky, mleté čierne korenie, soľ, 150 g postrúhaného tvrdého syra

Postup

Rajčiny vložíme na chvíľu do vriacej vody, ochladíme ich studenou vodou a ošúpeme. Zeler očistíme a postrúhame. Cibuľu nadrobno pokrájame, speníme na oleji, pridáme mäso a opečieme. Potom pridáme nakrájané rajčiny, zeler a podusíme. Pred dodusením ochutíme cesnakom, pokoreníme, posolíme. Horúcou omáčkou polejeme uvarené špagety, posypeme ich syrom a podávame. 

 


 

 

 
Šunkofleky s kyslou kapustou PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 15 Február 2010 11:01

Ingrediencie

350 g cestovín (veľké fliačky), 400 g kyslej kapusty, 1 cibuľa, 250 g udenej šunky, olej, 300 ml smotany na varenie, 2 vajíčka, 100 g strúhaného syra, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok

Postup

Cestoviny si odvaríme klasický spôsobom. Pekáč si vymastíme. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájanú šunku a narezanú kapustu bez šťavy. Podusíme asi 10 minút. Na dno pekáča navrstvíme polovicu cestovín, prikryjeme kapustovou zmesou a druhou časťou cestovín. V smotane rozšľaháme vajíčka, posolíme, okoreníme a nalejeme na cestoviny. Na vrch posypeme strúhaný syr a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 25 minút. 

 


 

 

 
Smotanové cestoviny s pórom PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 12 Február 2010 09:21

Ingrediencie

500 g ľubovoľných cestovín, 250 g čerstvých šampiňónov, 1 pór, 2 strúčiky cesnaku, 200 ml smotany na šľahanie, 2 lyžice masla, 1 lyžica hladkej múky, mlieko podľa potreby, mleté korenie, soľ

Postup

Cestoviny odvaríme klasickým spôsobom. Rozohrejeme maslo, prisypeme múku, osmažíme a zalejeme smotanou. Vložíme na kolieska nakrájaný pór, podľa potreby rozriedime mliekom a varíme do zmäknutia. Hotovú omáčku posolíme, okoreníme. Šampiňóny nakrájame na plátky a podusíme na masle. V mise zmiešame cestoviny, omáčku a šampiňóny. Na tanieri môžeme cestoviny posypať strúhaným syrom. 

zdroj:www.toprecepty.cz

 


 

 
Zapečené cestoviny PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 22 Január 2010 10:50

Ingrediencie

350 g cestovín, 50 g masla, 110 g šunky, 250 g sterilizovanej kukurice, 250 g kečupu, 250 g smotany na varenie, 150 g strúhaného syra, 2 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, bazalka, strúhanka, olej

Postup

Cestoviny uvaríme do polomäkka, scedíme a necháme vychladnúť. Šunku pokrájame na drobno a podusíme na masle, zalejeme kečupom, vsypeme kukuricu a odstavíme. Zmes zmiešame s cestovinami, posolíme, okoreníme, posypeme bazalkou. Pekáč olejom vymastíme a posypeme strúhankou, preložíme doň cestovinovú zmes pečieme pri teplote 190 stupňov asi 17 minút. Potom zalejeme cestovinovú zmes smotanou zmiešanou s vajíčkami a strúhaným syrom. Pečieme pokiaľ sa syr neroztaví. 

 

   

 

 
Cesnakovo-syrová omáčka PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 02 Január 2010 10:11

Ingrediencie

6 strúčikov cesnaku, 50 g tvrdého syra, 50 g tvrdého údeného syra, 400 ml smotany na varenie, 2 lyžice oleja, soľ, 150 g šunky

Postup

Cesnak olúpeme a prelisujeme, syr na hrubo nastrúhame. Na rozpálenom oleji osmažíme cesnak so šunkou pokrájanou na kocky. Prilejeme smotanu, pridáme syr, posolíme a za stáleho miešania varíme do úplného roztavenia syra. Omáčkou prelejeme odvarené špagety. 

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 
Cesnakové špagety PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 10 December 2009 09:31

Ingrediencie

500 g špagiet, 1 hlavičku cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, 100 ml olivového oleja, 4 olúpané paradajky, strúhaný syr

Postup

Špagety odvaríme klasickým spôsobom. Na oleji osmažíme prelisovaný cesnak a smažíme asi minútu. Posolíme, okoreníme pridáme nakrájané paradajky, všetko premiešame a smažíme asi 5 minút. Precedené špagety premiešame s hotovou masou a na tanieri posypeme strúhaným syrom.

 

 

 

 
Pochúťkové cestoviny PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 01 December 2009 11:12

Ingrediencie

400 g cestovín, 2 mrkvy, 250 g brokolice, 50 g masla, 300 ml mlieka, 1 lyžička korenia na špagety, 100 g taveného syra, 200 g nivy

Postup

Cestoviny uvaríme klasickým spôsobom. Mrkvu nahrubo nasrúhame, brokolicu pokrájame na kúsky. Na panvici rozohrejeme maslo, pridáme mrkvu a osmažíme pokiaľ nepustí šťavu. Potom pridáme brokolicu, rozdrobené obidva syry, premiešame a zalejeme mliekom. Vmiešame korenie na špagety a povaríme asi 5 minút. Podľa potreby posolíme a zmes zmiešame s cestovinami. 

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 
Cestoviny s klobásou PDF Tlačiť E-mail
Streda, 25 November 2009 11:43

Ingrediencie

500 g cestovín (mušle), 3 nožičky klobásy, 1 cibuľa, 2 papriky, 2 lyžičky mletej papriky, soľ, 2 vajcia, hrnček mlieka, 150 g strúhaného syra, olej

Postup

Cestoviny odvaríme klasickým spôsobom. Na oleji osmažíme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kolieska nakrájanú klobásu, na rezančeky nakrájanú pariku a chvíľu osmažíme. Nakoniec pridáme mletú papriku a ďalej nesmažíme. Podľa chuti prisolíme. V mlieku rozmiešame vajíčka a posolíme. Pekáč vytrieme olejom. Pridáme premiešané cestoviny s klobásovou zmesou. Zalejeme mliekom s vajíčkom a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 15 minút. Potom povrch posypeme strúhaným syrom a pečieme asi 5 minút. 

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 

 
Bryndzové cestoviny PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 03 November 2009 11:15

Ingrediencie

120 g bryndze, 1 lyžicu kyslej smotany, soľ, mleté čietrne korenie, 120 g cestovín, 1 lyžička sušeného kôpru, 50 g slaniny

Postup

Slaninu si narežeme na menšie kocky a osmažíme. Cestoviny uvarené klasickým spôsobom scedíme, pokvapkáme výpekom zo slaniny a odložíme na teplé miesto. Bryndzu vymiešame so smotanou, pridáme kôpor, slaninu. Odležané cestoviny premiešame s ochutenou bryndzou, podľa chuti posolíme, okoreníme a podávame teplé. 

 


 

 
Kapustové cestoviny PDF Tlačiť E-mail
Streda, 28 Október 2009 09:58

Ingrediencie

250 g cestovín (najlepšie fliačky), 1 lyžica olivového oleja, 1 menšia hlávka bielej kapusty, 150 g prerastanej slaniny, 3 vajcia, 20 g masla, soľ, mleté čierne korenie

Postup

Cestoviny uvaríme klasickým spôsobom. Scedíme, preložíme do misky a pokvapkáme olejom. Kapustu očistíme, prekrojíme na štvrtiny, hlúb vykrojíme a kapustu najemno postrúhame. Slaninu nakrájame na menšie kocky a spolu s kapustou pridáme k cestovinám. Primiešame žĺtky a dotuha ušľahaný sneh z bielkov. Ochutíme soľou a korením. Zapekaciu misu vytrieme maslom, navrstvíme cestovinu s kapustou a vo vyhriatej rúre pri teplote 190 stupňov zapekáme prikryté asi 25 minút. Potom misu odkryjeme a dopečieme. 

 


 

 
« ZačiatokDozadu12345DopreduKoniec »

Stránka 3 z 5

Vyhľadávanie

Novinky

Kokosové rohlíčky

Ingrediencie 250 g strúhaného kokosu, 250 g práškového...

Pistáciové kolieska

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 120 g pistáciového...

Maslové vanilkové hviezdičky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, 200 g práškového...

Šľahačkové perníčky

Ingrediencie 500 g hladkej múky, 1 PL sódy bikarbóny,...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist