Cestoviny
Lasagne zapečené s mäsom PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 06 September 2009 11:28

Ingrediencie

asi 12 uvarených lasagní,  500 g mletého mäsa, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 1 plechovka krájaných paradajok, soľ, mleté čierne korenie, tymián, oregáno, olej, 50 g masla, 3 lyžice hladkej múky, 600-700 ml mlieka, 200 g strúhaného syra, muškátový oriešok

Postup

Na oleji krátko osmažíme pokrájanú cibuľu spoločne s prelisovaným cesnakom. Pridáme mäso a za stáleho miešania ho necháme zhnednúť.  Potom osolíme, okoreníme, pridáme paradajky aj so šťavou, premiešame a krátko podusíme. Potom si pripravíme bešamel: necháme rozpustiť maslo, prisypeme múku a opražíme svetlú zápražku. Zalejeme mliekom, dobre rozmiešame a uvaríme riedku kašu. Nasypeme do nej asi 2/3 strúhaného syra a za stáleho miešania necháme rozpustiť. Osolíme, posypeme mletým čiernym korením a muškátovým orieškom. Potom vrstvíme do pekáča postupne: tenká vrstva bešamelu, lasagne, mäsová zmes, bešamel, lasagne, mäsová zmes,... Poslednú vrstvu bešamelu posypeme zvyšným strúhaným syrom. Pekáč prikryjeme alobalom a pečieme pri teplote 180 stupňov. Po pol hodine pekáč odkryjeme a zapečieme do zlatista. 

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 
Káhirské špagety PDF Tlačiť E-mail
Streda, 19 August 2009 10:43

Ingrediencie

500 g hovädzieho mletého mäsa, 200 g cibule, soľ, mleté čierne korenie, 3 vrchovaté lyžičky sladkej papriky, trocha oleja, 350 g špegiet, tvrdý syr

Postup

Na oleji necháme zosklovitieť nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme mäso, premiešame s cibuľou, smažíme, až zhnedne, posolíme, popepríme, pridáme papriku, podlejeme trochou vody a dusíme pod pokrievkou asi 20-30 minút. Podľa potreby môžeme podliať horúcou vodou. Mäkké mäso premiešame s uvarenými špagetami, na tanieri posypeme strúhaným syrom. 

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 
Mäsová omáčka na cestoviny PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 31 Júl 2009 09:26

Ingrediencie

500 g mletého mäsa, 1 cibuľa, 1 plechovka parajkového pretlaku (cca 190 g),  200 g kyslej smotany, soľ, mleté čierne korenie, oregáno, 3-4 strúčiky cesnaku, 2 lyžice oleja

Postup

Na oleji osmažíme pokrájanú cibulu. Keď začne ružovieť, pridáme mäso a za stáleho miešania smažíme pokiaľ nezhnedne. Potom ho osolíme, okoreníme, vmiešame pretlak, trochu podlejeme vodou a pod pokrievkou dusíme domäkka. K mäkkému mäsu pridáme prelisovaný cesnak, smotanu, premiešame a necháme prejsť varom. Podávame s cestovinami.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 

 
Syrové cestoviny PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 26 Júl 2009 10:11

Ingrediencie

1 balíček cestovín, 1 cibuľa, 200 g šunky, 3 balíčky syra v črievku (použila som Bambino so šunkou), olej, 150 ml mlieka, soľ

Postup

Cestoviny si uvaríme klasickým spôsobom. Medzitým si orestujeme na oleji nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme na kocky narezanú šunku, po chvíli pridáme syry a necháme ich rozpustiť. Nakoniec vlejeme mlieko, necháme prejsť varom. Cestoviny zmiešame so syrovou omáčkou a podľa chuti posolíme.

 

 

 

 
Fliačky s kapustou PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 23 Jún 2009 19:08

Ingrediencie

1 kg hlávkovej kapusty, 1 cibuľa, olej, 1 lyžica kryštálového cukru, soľ, mleté čierne korenie, 250 g cestoviny (fliačky)

Postup

Cestoviny odvaríme klasickým spôsobom. Kapustu nakrájame na menšie rezančeky. Nadrobno nakrájanú cibulu orestujeme na oleji. Pridáme cukor, premiešame a necháme skaramelizovať. Vlejeme 200 ml vody, premiešame a necháme zovrieť. Pridáme polovicu nakrájanej kapusty, osolíme, premiešame. Na miernom plameni, prikryté dusíme asi 5 minút. Potom vsypeme zvyšnú kapustu, opäť osolíme, okoreníme a za občastného premiešania  prikryté dusíme do zmäknutia kapusty. Uvarené fliačky zmiešame s kapustou.  

 


 

 
Zapečené tvarohové rezance PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 06 Jún 2009 09:47

Ingrediencie

Tvaroh, rezance, slanina, cibuľa, kyslá smotana, strúhaný syr, soľ

Postup

Rezance si odvaríme klasickým spôsobom. Precedené rezance zmiešame s tvarohom, posolíme. Preložíme ich do zapekacej misy. Medzitým si osmažíme nadrobno pokrájanú slaninu a cibuľu. Zmes nalejeme na rezance aj s vysmaženou masťou. Vrch potrieme kyslou smotanou a posypeme nastrúhaným syrom. Pečieme pri teplote 190 stupňov dozlatista.

zdroj:www.mimibazar.sk

 


 

 
Milánske špagety PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 03 Máj 2009 10:24

Ingrediencie

400 g špagiet, 50 g cibule, maslo, 150 g šunky, 100 g konzervy šampiňónov, kečup, soľ, mleté čierne korenie, tvrdý syr

Postup

Špagety si uvaríme klasickým spôsobom. Na masle si osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme šampiňóny, chvíľku orestujeme , pridáme na kocky nakrájanú šunku, zalejeme trochou vody a dusíme asi 12 minút. Potom pridáme trochu kečupu, soľ, peper. Hotovú omáčku premiešame s uvarenými špagetami, na tanieri posypeme strúhaným syrom.

 

 

 

 

 
Špagety so syrovou omáčkou PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 11 Apríl 2009 10:23

Ingrediencie

500 g špagiet, 200 g tvrdého syra, 200 ml smotany na šľahanie, 100 ml kečupu, 2 strúčiky cesnaku, soľ, olej, peper

Postup

Špagety si uvaríme klasickým spôsobom. Na troške oleja orestujeme prelisované cesnaky, prilejeme smotanu, pridáme nastrúhaný syr a za stáleho miešania zahrievame, pokiaľ sa syr nerozpustí. Omáčku posolíme, opepríme, pridáme kečup, dôkladne premiešame a prehrejeme. Teplé špagety prelejeme omáčkou.

 


 

 
Špenátové cestoviny PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 09 Apríl 2009 09:08

Ingrediencie

1 balík ľubovoľných cestovín, 1 mrazený špenát, 2 strúčiky cesnakov, 150 g syru Niva, 1 syr v črievku, soľ, trochu mlieka

Postup

Cestoviny odvaríme klasickým spôsobom.  Medzitým roztopíme špenát, pridáme prelisované cesnaky a povaríme. Potom pridáme postrúhaný syr Niva, syr v črievku a roztavíme. Nakoniec dosolíme a zahustíme trochou mlieka. Špenátovú zmes zmiešame s uvarenými cestovinami.

 

 

 

 
Boloňské špagety PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 21 Marec 2009 09:55

Ingrediencie

Špagety, 500 g mletého mäsa, 3 cesnaky, 4 rajčiny, 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, majoránka, kari, 3 lyžice kečupu, 150 g tvrdého syra

Postup

Nakrájame si cibuľu a necháme ju na oleji zosklovatieť a zružovieť. Pridáme mleté mäso, prelisované cesnaky a orestujeme domäkka. Medzitým si sparíme rajčiny, olúpeme a nakrájame na kocky. Mäso môžeme podliať troškou vody, ktorú necháme vyvariť. Osolíme, okoreníme a pridáme kari. Nakoniec dochutíme majoránkou, rajčinami, kečupom a ešte trochu povaríme. Špagety odvaríme klasickým spôsobom. Na tanieri špagety prelejeme omáčkou a posypeme strúhaným syrom. 

 


 

 

 
Granatnický pochod PDF Tlačiť E-mail
Streda, 18 Marec 2009 09:25

Ingrediencie

200 g cestovín (vretenka, kolienka...), 400 g zemiakov, 100 g anglickej slaniny, 1 cibuľa, 1 lyžica masti, 1 lyžička mletej sladkej papriky, soľ, mleté čierne korenie

Postup

Cestoviny uvaríme podľa návodu na sáčku. Zemiaky olúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme v slanej vode domäkka. Cibuľu a slaninu nakrájame na malé kocky a na masti spoločne osmažíme doružova. Ku koncu smaženia pridáme papriku, korenie a soľ podľa chuti. Nakoniec zmiešame uvarené a scedené cestoviny, scedené zemiaky a osmaženú cibuľu so slaninou. Podávame s kyslými uhorkami.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 

 

 
« ZačiatokDozadu12345DopreduKoniec »

Stránka 4 z 5

Vyhľadávanie

Novinky

Bábovka čokoládová s orieškami

Ingrediencie cesto: 500 g polohrubej múky, 50 g cukru...

Brokolicový syr

Ingrediencie 1 brokolica (cca 500 g), 200 g taveného...

Kurací paprikáš

Ingrediencie 1 kg kuracích pŕs, 250 g cibuľa, 50...

Cibuľové koláčiky

Ingrediencie 250 g polohrubej múky, 1 cibuľa, 100...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist