Cestoviny
Domáce cestoviny PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 01 Marec 2009 15:56

Ingrediencie

400 g hrubej múky, 2 vajcia, štipka soli, 0,5 dl vody, múka na vyvaľkanie

Postup

Z múky, vajec, soli a vody pripravíme cesto, ktoré si rozdelíme na niekoľko bochníkov a necháme prikryté krátko odstáť. Bochníky vyvaľkáme na pomúčenej doske, na okrúhle tenké plátky, ktoré necháme obschnúť. Po obschnutí ich nakrájame na tenké polievkové rezance, prípadne na iné tvary. Rezance necháme dobre vysušiť a uchovávame na suchom mieste v uzavretej nádobe. Pred podávaním ich uvaríme v osolenej vode. Na fotke je polovičná dávka.

 


 

 
Chrumkavé cestoviny s lekvárom PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 08:26

Ingrediencie

1 balíček širších cestovín, 125 g masla, 4 lyžice slivkového lekváru, práškový cukor

Postup

Cestoviny uvaríme klasickým spôsobom. Maslo si na ohni rozpustíme a pridáme odkvapkané cestoviny. Opečieme ich do chrumkava a nakoniec k nim pridáme lekvár. Dôkladne premiešame a na tanieri posypeme práškovým cukrom.

zdroj:www.mimibazar.sk

 


 

 
Cestoviny s nivou PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 08:22

Ingrediencie

300 g cestovín, 100 g nivy, 500 g bielého jogurtu, soľ

Postup

Cestoviny si uvaríme klasickým spôsobom. V miske vymiešame jogurt s nastrúhanou nivou. Môžeme omáčku rozmixovať, aby sme ju mali hladkú. Dochutíme soľou a zmiešame ju s cestovinami.

 


 

 
Špagety s pórom PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 08:19

Ingrediencie

1 balíček špagiet, olivový olej, 1 väčší pór, 1 lyžička vegety, 150 ml smotany na varenie, soľ, mleté čierne korenie, syr Niva

Postup

Na olivovom oleji osmažíme očistený a na kolieska nakrájaný pór. Za občastného miešania smažíme 5-10 minút pokiaľ nezmäknú. Ochutíme vegetou, soľou a korením. Tesne pred dokončením k póru prilejeme smotanu, premiešame a krátko povaríme. Špagety odvaríme podľa návodu na obale. Špagety rozdelíme do tanierov, prelejeme omáčkou a posypeme nastrúhanou Nivou.

 


 

 
Syrový špenát s cestovinami PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 08:05

Ingrediencie

1 mrazený špenát, 1 cibuľa, olej, 3 strúčiky cesnaku, peper, soľ, 1 kocka masoxu, 2 lyžice hladkej múky, 1 vajce, 3 lyžice mlieka, 1 tavený syr, 100 g Nivy, 100 g Eidamu, cestoviny (napr. vrtuľky..)

Postup

Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme múku a upražíme svetlú zápražku. Potom zalejeme 300 ml vody a dobre premiešame. Vhodíme masox alebo bujón, pridáme špenát, peper, soľ a za stáleho miešania ho necháme rozpustiť. Keď špenát začne bublať, pridáme prelisovaný cesnak, mlieko, tavený syr a všetko necháme v špenáte rozpustiť. Nakoniec vmiešame rozšľahané vajíčko a chvíľu povaríme. Cestoviny uvaríme podľa návodu, dáme na tanier, prelejeme omáčkou a posypeme nastrúhaným Eidamom a Nivou.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 
Cigánske halušky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 08:03

Ingrediencie

250 g mäkkého tvarohu, 250 g hladkej múky, 1 vajce, 1 viazanička čerstvého kôpru, soľ, slanina, kyslá smotana

Postup

Do misky dáme múku, vajíčko, tvaroh, soľ a polovičku posekaného kôpru. Vymiesime cesto  (podľa potreby môžeme pridať trocha vody), ktoré necháme krátko postáť. Do vriacej, osolenej vody nahádžeme halušky a uvaríme. Slaninu narežeme na malé kocky a usmažíme  do chrumkava. Uvarené halušky precedíme, uložíme na tanier, pridáme smotanu, slaninu a posekaný kôpor.

zdroj:www.mimibazar.sk

 


 

 
« ZačiatokDozadu12345DopreduKoniec »

Stránka 5 z 5

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist