Cannelloni plnené mäsom PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 28 Október 2012 12:57

Ingrediencie

600 g mletého mäsa, 2 plechovky lúpaných paradajok, 1 balenie (250 g) cannelloni, 2 smotany na šľahanie, 1 väčšia cibuľa, 40 g strúhaného syra, olej, soľ, mleté čierne korenie, oregáno, sušená bazalka

Postup

Na panvici si rozpálime olej a orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu dozlatista. Pridáme mäso, posolíme, posypeme čiernym korením a oregánom. Premiešame a smažíme do zhnednutia. Z plechoviek vylejeme šťavu zvlášť do misky a paradajky najemno nakrájame. Pridáme k mäsu a pod pokrievkou dusíme do mäkka. Necháme vychladnúť.

Surové cannelloni plníme mäsom a naplnené ich uložíme vedľa seba do pekáča. V hrnci si zohrejeme šťavu z paradajok, pridáme smotanu, osolíme, okoreníme, posypeme bazalkou. Po nahriatí pridáme cca 20 g strúhaného syra necháme prejsť varom a touto zmesou zalejeme cannelloni. Musia byť ponorené v smotanovej zmesi. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov , po 10 minútach teplotu stiahneme na 190 stupňov. Asi 10 minút pred dopečením posypeme pekáč zvyšným strúhaným syrom.

 

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist