Penne s kuracím mäsom PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 10 September 2013 12:45

Ingrediencie

250 g cestovín penne, 300 g kuracích pŕs, 1 stredne veľkú cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, 250 ml smotany na varenie, 200 ml bieleho vína, 2 lyžice sušenej bazalky, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej, parmezán

Postup

Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na rezančeky. Na oleji orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme mäso, pretlačený cesnak a všetko mierne opečieme. Osolíme, okoreníme, zalejeme vínom a prikryté dusíme. Trvá to asi 20 minút. Keď je mäso mäkké, do omáčky pridáme smotanu rozmiešanú so sušenou bazalkou. Omáčku už len krátko prehrejeme a odstavíme z plameňa.

Medzitým do vriacej osolenej vody dáme variť cestoviny. Varíme podľa návodu na obale. Uvarené penne zmiešame s omáčkou. Na tanieri posypeme nastrúhaným parmezánom.

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist