Chrbát plnený marcipánom PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 22 Máj 2011 18:31

Ingrediencie

1,5 hrnčeka polohrubej múky, 1 hrnček práškového cukru, 1 hrnček mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 1 vajce, 1 lyžica kakaa, 1/2 prášku do perníka, 1 lyžička prášku do pečiva, marcipán

Postup

Z marcipánu si vytvarujeme guličky, ktoré necháme bokom. V miske zmiešame najprv suché suroviny, zvlášť v miske tekuté suroviny. Nakoniec zmiešame obsah obidvoch misiek spolu. Formu na srnčí chrbát vymastíme a vysypeme múkou a cestom naplníme pripravenú formu. Do cesta vložíme po dve guličky marcipánu vedľa seba a postup opakujeme po celej dĺžke formy. Chrbát vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a upečieme. Skúšame špajlou.

 



 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist