Makovec PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 19 Február 2012 06:37

Ingrediencie

2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček mletého maku, 3/4 hrnčeky mlieka, 3/4 hrnčeka práškového cukru, 1/2 hrnčeka oleja, 2 vajcia, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, strúhaná kôra z 1 citróna, štipka mletej škorice, štipka soli

poleva: 7 lyžíc práškového cukru, šťava z 1 malého citróna

Postup

V mlieku rozšľaháme vajcia a striedavo zašľahávame cukry a olej. Nakoniec vmiešame mak, múku s práškom do pečiva a škoricou, soľ a citrónovú kôru. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Polevu pripravíme z dvakrát preosiatého cukru a citrónovej šťavy. Trieme tak dlho , až vznikne lesklá hladká hmota. Vychladnutý makovec prelejeme polevou a pri izbovej teplote ju necháme zaschnúť.

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Mrveničkový koláč s tvarohom a ovocím

Ingrediencie cesto: 3 hrnčeky polohrubej múky, 1...

Jednoduchá vajíčková pomazánka

Ingrediencie 10 vajec, 200 g majonézy, 1 PL horčice,...

Kokosová bábovka s čokoládou

Ingrediencie 1,5 hrnčeka hladkej múky, 1,5 hrnčeka...

Bryndzové pagáče

Ingrediencie cesto: 300 ml mlieka, 100 ml oleja, 2...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist