Makovec PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 19 Február 2012 06:37

Ingrediencie

2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček mletého maku, 3/4 hrnčeky mlieka, 3/4 hrnčeka práškového cukru, 1/2 hrnčeka oleja, 2 vajcia, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, strúhaná kôra z 1 citróna, štipka mletej škorice, štipka soli

poleva: 7 lyžíc práškového cukru, šťava z 1 malého citróna

Postup

V mlieku rozšľaháme vajcia a striedavo zašľahávame cukry a olej. Nakoniec vmiešame mak, múku s práškom do pečiva a škoricou, soľ a citrónovú kôru. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Polevu pripravíme z dvakrát preosiatého cukru a citrónovej šťavy. Trieme tak dlho , až vznikne lesklá hladká hmota. Vychladnutý makovec prelejeme polevou a pri izbovej teplote ju necháme zaschnúť.

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Kôprová omáčka s pečenými zemiakmi

Ingrediencie zväzok čerstvého kôpru, 200 ml sójovej...

Štedrá kysnutá bábovka

Ingrediencie cesto: 500 g polohrubej múky, 250 ml...

Slimáky s nutellou

Ingrediencie 250 ml mlieka, 1 žĺtok, štipka soli,...

Zapekané špagety

Ingrediencie 600 g špagiet, 1 kg hovädzieho mletého...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist