Makovec PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 19 Február 2012 06:37

Ingrediencie

2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček mletého maku, 3/4 hrnčeky mlieka, 3/4 hrnčeka práškového cukru, 1/2 hrnčeka oleja, 2 vajcia, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, strúhaná kôra z 1 citróna, štipka mletej škorice, štipka soli

poleva: 7 lyžíc práškového cukru, šťava z 1 malého citróna

Postup

V mlieku rozšľaháme vajcia a striedavo zašľahávame cukry a olej. Nakoniec vmiešame mak, múku s práškom do pečiva a škoricou, soľ a citrónovú kôru. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov. Polevu pripravíme z dvakrát preosiatého cukru a citrónovej šťavy. Trieme tak dlho , až vznikne lesklá hladká hmota. Vychladnutý makovec prelejeme polevou a pri izbovej teplote ju necháme zaschnúť.

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Orechovo ananásové rezy

Ingrediencie cesto: 200 g Hery, 200 g cukor práškový,...

Grankový šťavnatý koláč

Ingrediencie cesto: 5 vajec, 1/2 hrnčeka cukru krupica,...

Fínska rybacia polievka

Ingrediencie 1 l rybací vývar, 1 mrkva, 1 petržlen,...

Vianočka z formy

Ingrediencie 500 g polohrubej múky, štipka soli,...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist