Štrúdla z kyslého mlieka PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 03 Marec 2013 16:13

Ingrediencie

cesto: 300 g hladkej múky, soľ, 250 g tuku na pečenie, 9 lyžíc kyslého mlieka, 1 vajce

plnka: 1 kg očistených jabĺk, 100 g masla, strúhanka, škoricový cukor, vlašské orechy, hrozienka

práškový cukor na posypanie

Postup

Do preosiatej múky so soľou rozdrobíme tuk, pridáme kyslé mlieko, vajce a vymiesime cesto. Rozdelíme ho na dve časti. Každú vyvaľkáme na pomúčenej doske na tenko do tvaru obdĺžnika. Strednú časť rozvaľkaného cesta potrieme rozpusteným maslom a posypeme strúhankou. Na ňu uložíme nastrúhané jablká, posypeme škoricovým cukrom, hrozienkami a orechami. Potom preložíme okraje na jablká a dlhšie strany cesta cez seba.

Takto pripravené štrúdle preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 200 stupňov doružova. Vychladnutú štrúdlu posypeme práškovým cukrom.

 

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist