Závin z pomazánkového masla PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 12 August 2014 14:53

Ingrediencie

2 neochutené pomazánkové masla (1 ks-150 g), 2 kelímky od pomazánkového masla polohrubej múky, štipku soli, vajce na potretie

plnka: 8 jabĺk, cukor podľa chuti, škorica, orechy

Postup

Z masla, múky a soli vypracujeme cesto, ktoré necháme pol hodiny odležať v chlade. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik. Stred cesta naplníme nastrúhanými, cukrom ochutenými jablkami. Posypeme škoricou, mletými orechami a závin zrolujeme. Vrch potrieme vyšľahaným vajíčkom a vložíme do vyhriatej rúry na 190 stupňov. Pečieme dozlatista.

 

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist