Štrúdľa z kyslej smotany PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 05 Marec 2015 16:12

Ingrediencie

200 g hladkej múky, 200 g polohrubej múky, 125 g Hery, 200 g kyslej smotany

plnka: 7 jabĺk, 2 škoricové cukre, 50 g masla, strúhanka, hrsť hrozienok

1 vajíčko na potretie

Postup

Múku, Heru a kyslú smotanu zmiešame a spracujeme cesto, ktoré sa nelepí. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik. Potrieme ho roztopeným maslom, posypeme strúhankou, rovnomerne rozložíme očistené, nastrúhané jablká, ktoré posypeme opláchnutými hrozienkami a škoricovým cukrom. Zvinieme do závinu a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vrch potrieme vyšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 190 stupňov dozlatista. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist