Štrúdľa z kyslej smotany PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 05 Marec 2015 16:12

Ingrediencie

200 g hladkej múky, 200 g polohrubej múky, 125 g Hery, 200 g kyslej smotany

plnka: 7 jabĺk, 2 škoricové cukre, 50 g masla, strúhanka, hrsť hrozienok

1 vajíčko na potretie

Postup

Múku, Heru a kyslú smotanu zmiešame a spracujeme cesto, ktoré sa nelepí. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik. Potrieme ho roztopeným maslom, posypeme strúhankou, rovnomerne rozložíme očistené, nastrúhané jablká, ktoré posypeme opláchnutými hrozienkami a škoricovým cukrom. Zvinieme do závinu a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vrch potrieme vyšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 190 stupňov dozlatista. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Kôprová omáčka s pečenými zemiakmi

Ingrediencie zväzok čerstvého kôpru, 200 ml sójovej...

Štedrá kysnutá bábovka

Ingrediencie cesto: 500 g polohrubej múky, 250 ml...

Slimáky s nutellou

Ingrediencie 250 ml mlieka, 1 žĺtok, štipka soli,...

Zapekané špagety

Ingrediencie 600 g špagiet, 1 kg hovädzieho mletého...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist