Roláda v srnčom chrbáte PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 28 Marec 2010 15:40

Ingrediencie

roláda: 3 vajcia, 75 g práškového cukru, 75 g hladkej múky, marmeláda

cesto: 170 g masla, 160 g cukru krupica, 1 vanilkový cukor, 5 vajec, 180 g mletých orechov, 100 g hladkej múky, 1 lyžička prášku do pečiva, 3 lyžice kakaa, 1 lyžica rumu, štipka soli

Postup

Najprv si urobíme roládu. Celé vajcia vymiešame s cukrom do bielej peny. Primiešame múku a cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov. Hotové cesto preložíme na čistú utierku, opatrne stiahneme papier a roládu zrolujeme. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí roládu natrieme marmeládou a znova zvinieme. 

Maslo s cukrom, žĺtka, vanilkový cukor, štipkou soli a rumom vymiešame a pridáme orechy. Potom zmiešame v miske múku s práškom do pečiva, kakaom. Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov, do ktorého postupne vmiešame múku s kakaom. Celé opatrne vmiešame k žĺtkovej zmesi. Formu na srnčí chrbát vymastíme a vysypeme múkou. Polovicu cesta vylejeme do formy, položíme roládu a zalejeme zvyšným cestom. Pečieme pri teplote 180 stupňov. 

zdroj:www.toprecepty.cz

 

 

 

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist