Vianočné koláčiky
Orechové ovocné hrudky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 11 December 2011 19:03

Ingrediencie

200 g hrozienok, 100 g sušených odkôstkovaných sliviek, rum, 60 g masla, 100 g hnedého cukru, 2 vajcia, 200 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 400 g mletých orechov, 1,5 lyžičky mletej škorice, 1 lyžička mletého klinčeka, 1,5 lyžičky mletého muškátového orieška

Postup

Hrozienka a slivky nasekáme nadrobno a naložíme na noc v troške rumu. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny, zašľaháme do nej postupne vajce a potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Dôkladne premiešame, pridáme zvyšné suroviny vrátane ovocia a korenia, znova premiešame a z hmoty odoberáme lyžičkou na plech s papierom na pečenie rovnako veľké hrudky. Pečieme pri teplote 180 stupňov.

 

 
Dvojfarebné masťové rohlíčky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 11 December 2011 18:38

Ingrediencie

400 g hladkej múky, 100 g mletých orechov, 250 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 250 g masti, 2 lyžice kakaového prášku

Postup

Zo všetkých ingrediencií okrem kakaa vypracujeme hladké cesto. Rozdelíme ho na polovicu a do jednej zapracujeme kakao. Pokiaľ sa cesto lepí dáme ho na chvíľu do chladničky. Do suchým formičiek vkladáme po kúsku svetlého a tmavého cesta a rovnomerne ho roztlačíme po celej formičke. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 10 minút. Po upečení počkáme pokiaľ prestanú páliť a vyklopíme ľahkým ťuknutím o dosku. Dajú sa pekne vyklopiť aj studené.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 
Sušienky s mandľovými lupienkami PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 11 December 2011 09:35

Ingrediencie

250 g masla, 200 g práškového cukru, 2 vajcia, jemne nastrúhaná kôra z 1 citróna, 1 sáčok perníkového korenia, štipka soli, 0,5 lyžičky sódy, 2 lyžičky vlažnej vody, 500 g hladkej múky, 100 g jemne strúhaných mandlí, rum, 150 g mandľových lupienkov

Postup

Maslo vymiešame s cukrom do peny, postupne pridáme vajcia, citrónovú kôru, perníkové korenie a soľ. Sódu rozpustíme vo vlažnej vode a pridáme do maslovej hmoty spoločne s múkou a mletými mandľami. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme v chlade hodinu odpočinúť. Potom ho vyvaľkáme na 5 mm, plát potrieme jemne rumom a posypeme mandľovými lupienkami. Valčekom ich zľahka zavaľkáme, pokiaľ plát nemá výšku cca 3 mm. Rum sa pri pečení odparí a lupienky lepšie prilipnú k cestu. Vykrojíme rôzne tvary, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie  mandľovou stranou na plech. Pečieme pri teplote 180 stupňov.

 

 
Makové hviezdičky PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 10 December 2011 14:15

Ingrediencie

300 g hladkej múky, 250 g práškového cukru, 250 g Hery, 250 g mletého maku, jahodový džem na plnenie

Postup

Z múky, cukru, nakrájanej Hery a maku vypracujeme cesto, ktoré necháme hodinu v chlade odležať. Potom cesto rozvaľkáme na plát široký cca 3 mm a vykrajujeme hviezdičky. Do každej druhej hviezdičky vykrojíme menší tvar. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov. Po vychladnutí spájame džemom a zlepujeme. Vrch namočíme do práškového cukru a oprášime.

 

 
Ruské orechy - plnené PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 08 Október 2011 14:05

Ingrediencie

3 hrnčeky hladkej múky, 1 hrnček práškového cukru, 1/2 vanilkového cukru, 2 vajcia, 200 g masla, na konček noža prášok do pečiva, pár kvapiek octa

plnka: Salkový krém

Postup

Vajcia s cukrom ušľaháme do bielej peny. Pridáme prášok do pečiva pokvapkaný octom, aby sa spenilo. Potom vanilkový cukor, teplé rozpustené maslo. Všetko dôkladne vymiešame. Nakoniec vmiešame múku. Všetko som miešala šľahačom.

Prvýkrát si formu potrieme v oleji navlhčenou servitkou. Pomocou lyžičky naplníme jamky vo forme (stačí ako lieskový oriešok) , formu priklopíme a na šporáku na jemnom plameni pečieme dozlatista (cca 1 minútu) . Oriešky z formy vyberieme a pokračujeme pokiaľ máme cesto. Vychladené polky orieškov naplníme salkovým krémom.

zdroj : internet

Naplnené  orechy

 

 

Nenaplnené orechy

 


Forma na ruské orechy

 


 
Dvojfarebné jazýčky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 19 December 2010 16:11

Ingrediencie

cesto: 300 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 20 g kakaového prášku, štipka škorice, 1 vanilkový cukor, 3 žĺtka, 200 g Hery

ďalej: nutella, čokoládová poleva, cukrový posyp

Postup

Z uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme v chlade odpočinúť. Rozvaľkáme na tenko a vykrajujeme jazýčky. Pečieme pri teplote 170 stupňov 6-7 minút. Vychladené zlepujeme nutellou a namáčame v poleve. Dozdobíme cukrovým posypom.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz


 
Fúkané kokosové rožteky PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 11 December 2010 18:12

Ingrediencie

250 g práškového cukru, 100 g hladkej múky, 1/2 lyžičky sódy bikarbóny, 125 g Hery, 100 g strúhaného kokosu

ďalej: čokoládová poleva

Postup

Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme 15 minút v chlade odstáť. Kúsky cesta vtláčame do nevymastených a nevysypaných formičiek ( nie plno, rohlíčky sa nafúknu ) a pečieme pri teplote 180 stupňov. Vychladené rohlíčky zdobíme čokoládovou polevou.

 


 
Labky zo zlatého klasu PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 07 December 2010 12:35

Ingrediencie

325 g hladkej múky, 2 a 1/2 sáčkov  zlatého klasu, 1 Hera, 125 g práškového cukru, 1 vajce, 1 lyžička prášku do pečiva

Postup

Z uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme v chlade postáť. Cestom plníme vymastené formičky a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15 minút. Ešte teplé labky obaľujeme v práškovom cukre.

 


 
Banániky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 05 December 2010 19:49

Ingrediencie

325 g hladkej múky, 2,5 balíčka vanilkového pudingového prášku, 250 g Hery, 125 g práškového cukru, 1/2 lyžičky prášku do pečiva

ďalej: marmeláda, čokoládová poleva

Postup

Z uvedených surovín vypracujeme cesto a necháme ho v chlade pol hodiny odpočívať. Cez nadstavec v mäsovom strojčeku tvoríme pásy, ktoré radielkom nakrájame na rovnaké tyčinky. Pečieme pri teplote 180 stupňov doružova. Po vychladnutí zlepujeme marmeládou a končeky namáčame v čokoládovej poleve.

 


 
Vanilkové masťové rohlíčky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 05 December 2010 14:48

Ingrediencie

280 g hladkej múky, 80 g práškového cukru, 60 g mletých orechov, 140 g masla, 100 g masti, 3 žĺtky

na obaľovanie: vanilkový cukor

Postup

Z uvedených surovín vypracujeme cesto. Zabalíme a necháme v chlade odpočinúť. Z cesta vyvaľkáme rovnako hrubé valčeky, rozkrájame ich na rovnaké veľké kúsky a z každého vytvarujeme rohlíček. Pečieme pri teplote 180 stupňov do ružova. Upečené obaľujeme v cukru.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 
Falošné medovníčky so zázvorom PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 05 December 2010 12:45

Ingrediencie

3 karamelové pudingy v prášku, 125 g Hery, 1/2 pohára hnedého cukru, 1 vajíčko, 1 1/2 pohára hladkej múky, 1 lyžička sódy bikarbóny, 1 lyžička zázvoru, 1/2 lyžičky škorice

Postup

Z uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chlade hodinu odležať. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme a vykrajujeme ľubovoľné tvary, ktoré pečieme pri teplote 180 stupňov asi 10 minút. Po vychladnutí medovníčky ľubovoľne ozdobíme.

 


 
« ZačiatokDozadu12345678910DopreduKoniec »

Stránka 4 z 10

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist