Vianočné koláčiky
Išelské koláčiky PDF Tlačiť E-mail
Streda, 02 December 2009 19:33

Ingrediencie

300 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 250 g Hery, 1 žĺtok, 100 g mletých orechov

Postup

Z uvedených surovín vypracujeme cesto, vyvaľkáme plát a vykrajujeme kolieska. Pečieme pri teplote 180 stupňov. Vychladnuté kolieska lepíme ľubovoľným krémom alebo džemom a namáčame v čokoládovej poleve. 

zdroj:www.cukrovi.kvalitne.cz

 


 

 
Brabantské tortičky PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 01 December 2009 13:16

Ingrediencie

300 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 200 g Hery, 50 g mletých orechov, 25 g kakaa, trochu škorice

Postup

Vypracujeme cesto, ktoré necháme v chlade odpočinúť. Vykrajujeme rôzne tvary, ktoré pečieme pri teplote 180 stupňov. Plníme ľubovoľným krémom alebo džemom, zdobíme čokoládovou polevou. 

zdroj:www.cukrovi.kvalitne.cz

 


 

 
Škoricové rohlíčky PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 01 December 2009 11:20

Ingrediencie

280 g polohrubej múky, 120 g strúhaných orechov, 200 g masla, 80 g práškového cukru, pol lyžičky škorice, pol lyžičky citrónovej kôry, na obaľovanie práškový cukor so škoricou

Postup

Z uvedených surovín vypracujeme cesto a necháme ho asi hodinu odpočívať v chlade. Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 5 mm a vykrajujeme rohlíčky, ktoré preložíme na plech vystlaný papierom na pečienie. Pečieme pri teplote 190 stupňov a ešte teplé rohlíčky obaľujeme v cukre zmiešanom so škoricou. 

zdroj:www.sladkosti.net

 


 

 
Migránky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 29 November 2009 18:24

Ingrediencie

210 g hladkej múky, 160 g zmäknutého masla, 140 g mletých orechov, 60 g práškového cukru, 1 bielok, štipka soli

ďalej: lieskové oriešky, práškový cukor na obalenie

Postup

Z uvedených surovín spracujeme cesto, z ktorého odoberáme malé kúsky. Do stredu zabalíme oriešok vytvoríme giličku, ktorú kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov. Ešte teplé obaľujeme v práškovom cukre. 

zdroj:www.recepty.czweb.org

 


 

 
Medvedie labky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 29 November 2009 15:59

Ingrediencie

210 g hladkej múky, 210 g Hery, 100 g mletých orechov, 150 g práškového cukru, 25 g kakaa, 4 potĺčené klinčeky, trochu mletej škorice, 2 žĺtky

Postup

Z uvedených surovín spracujeme cesto, ktoré necháme v chlade postáť. Cestom plníme vymastené formičky a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15 minút. Ešte teplé labky obaľujeme v práškovom cukre. 

 


 

 
Vanilkové rohlíčky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 29 November 2009 13:33

Ingrediencie

250 g hladkej múky, 210 g Hery, 1 vajce, 70 g práškového cukru, 100 g mletých vlašských orechov, vanilkový cukor na obalenie

Postup

Z uvedených surovín spracujeme cesto, vyvaľkáme malé rohlíčky, ktoré preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov do zlatista. Teplé obaľujeme vo vanilkovom cukre. 

 


 

 
Kokosky so strúhankou PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 26 November 2009 12:49

Ingrediencie

140 g práškového cukru, 2 bielka, 70 g strúhaného kokosu, 20 g strúhanky

Postup

Bielka s cukrom vyšľaháme do pevného snehu a ľahko vmiešame kokos premiešaný so strúhankou. Na plech vyložený papierom na pečenie robíme lyžičkou kôpky a upečieme. 

 


 

 
Kokosové labky PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 26 November 2009 11:43

Ingrediencie

250 g hrubej múky, 120 g Hery, 120 g práškového cukru, 120 g kokosu, 1 vajce, 1 vanilkový cukor, cukor na obaľovanie

Postup

Múku, Heru, cukor, kokos, vajce, vanilkový cukor, zmiešame do jedného cesta. Kúsky cesta vtláčame do vymastených formičiek a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 10 minút. Ešte teplé obaľujeme v práškovom cukre. 

 


 

 
Medové kolieska PDF Tlačiť E-mail
Streda, 25 November 2009 08:06

Ingrediencie

500 g hladkej múky, 50 g masla, 200 g medu, 100 g cukru krupica, 2 vajcia, 1 lyžica perníkového korenia, 1 prášok do pečiva, na potretie 1 vajíčko, škoricový cukor

Postup

Maslo, cukor, med zohrejeme do bodu varu. Odstavíme a necháme trocha vychladnúť. Pridáme ostatné suroviny a vypracujeme v cesto. Cesto necháme asi 30 minút odpočinúť. Z cesta vyvaľkáme plát hrubý asi 3-4 mm a vykrajujeme kolieska, ktoré pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov. Hotové kolieska potierame vyšľahaným vajíčkom a namáčame v škoricovom cukru.

zdroj:www.toprecepty.cz

 

 

 

 
Žĺtkové krehulky PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 17 November 2009 19:00

Ingrediencie

4 žĺtky, 150 g práškového cukru, 1 lyžička vanilkového cukru, niekoľko kvapiek citrónovej šťavy, olej na vymastenie formičiek

Postup

Žĺtky, cukor, vanilkový cukor a cirtónovú šťavu šľaháme pokiaľ hmota nezosvetlie.  Formičky vymažeme olejom a nalejeme do nich cesto. Cesto dávame do polky formičiek, pretože cesto vyskočí. Pečieme pri teplote 180 stupňov, akonáhle krehulky vyskočia teplotu znížime na 80 stupňov a dosušíme. Počas sušenia skúšame krehulky vyklepnúť, ak sa to podarí vyberieme celý plech. Ešte teplé vyklepneme z formičiek. 

 


 

 



 
Linecké margarétky PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 06 Október 2009 12:31

Ingrediencie

400 g hladkej múky,  120 g práškového cukru, 1 vajce, 2 zarovnané lyžice marmelády, 250 g Hery, štipka soli, vanilkový cukor, citrónová kôra,marmeláda na zlepovanie, citrónová poleva

Postup

Na dosku preosejeme múku a cukor, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme vláčne cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólii a necháme v chlade 2 hodiny odpočívať. Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku 2-3 mm a vykrajujeme margarétky, ktoré kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov do zlatista. Po vychladnutí margarétky po dve zlepujeme džemom k sebe a polejeme polevou. Necháme v chlade stuhnúť.

zdroj:www.sladkosti.net

 


 

 

 
« ZačiatokDozadu12345678910DopreduKoniec »

Stránka 7 z 10

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist