Utorok, 01 December 2009 11:20 |
Ingrediencie 280 g polohrubej múky, 120 g strúhaných orechov, 200 g masla, 80 g práškového cukru, pol lyžičky škorice, pol lyžičky citrónovej kôry, na obaľovanie práškový cukor so škoricou Postup Z uvedených surovín vypracujeme cesto a necháme ho asi hodinu odpočívať v chlade. Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 5 mm a vykrajujeme rohlíčky, ktoré preložíme na plech vystlaný papierom na pečienie. Pečieme pri teplote 190 stupňov a ešte teplé rohlíčky obaľujeme v cukre zmiešanom so škoricou. zdroj:www.sladkosti.net
|
Nedeľa, 29 November 2009 18:24 |
Ingrediencie 210 g hladkej múky, 160 g zmäknutého masla, 140 g mletých orechov, 60 g práškového cukru, 1 bielok, štipka soli ďalej: lieskové oriešky, práškový cukor na obalenie Postup Z uvedených surovín spracujeme cesto, z ktorého odoberáme malé kúsky. Do stredu zabalíme oriešok vytvoríme giličku, ktorú kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov. Ešte teplé obaľujeme v práškovom cukre. zdroj:www.recepty.czweb.org
|
Nedeľa, 29 November 2009 15:59 |
Ingrediencie 210 g hladkej múky, 210 g Hery, 100 g mletých orechov, 150 g práškového cukru, 25 g kakaa, 4 potĺčené klinčeky, trochu mletej škorice, 2 žĺtky Postup Z uvedených surovín spracujeme cesto, ktoré necháme v chlade postáť. Cestom plníme vymastené formičky a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15 minút. Ešte teplé labky obaľujeme v práškovom cukre.
|
Nedeľa, 29 November 2009 13:33 |
Ingrediencie 250 g hladkej múky, 210 g Hery, 1 vajce, 70 g práškového cukru, 100 g mletých vlašských orechov, vanilkový cukor na obalenie Postup Z uvedených surovín spracujeme cesto, vyvaľkáme malé rohlíčky, ktoré preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov do zlatista. Teplé obaľujeme vo vanilkovom cukre.
|
Štvrtok, 26 November 2009 12:49 |
Ingrediencie 140 g práškového cukru, 2 bielka, 70 g strúhaného kokosu, 20 g strúhanky Postup Bielka s cukrom vyšľaháme do pevného snehu a ľahko vmiešame kokos premiešaný so strúhankou. Na plech vyložený papierom na pečenie robíme lyžičkou kôpky a upečieme.
|
Štvrtok, 26 November 2009 11:43 |
Ingrediencie 250 g hrubej múky, 120 g Hery, 120 g práškového cukru, 120 g kokosu, 1 vajce, 1 vanilkový cukor, cukor na obaľovanie Postup Múku, Heru, cukor, kokos, vajce, vanilkový cukor, zmiešame do jedného cesta. Kúsky cesta vtláčame do vymastených formičiek a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 10 minút. Ešte teplé obaľujeme v práškovom cukre.
|
Streda, 25 November 2009 08:06 |
Ingrediencie 500 g hladkej múky, 50 g masla, 200 g medu, 100 g cukru krupica, 2 vajcia, 1 lyžica perníkového korenia, 1 prášok do pečiva, na potretie 1 vajíčko, škoricový cukor Postup Maslo, cukor, med zohrejeme do bodu varu. Odstavíme a necháme trocha vychladnúť. Pridáme ostatné suroviny a vypracujeme v cesto. Cesto necháme asi 30 minút odpočinúť. Z cesta vyvaľkáme plát hrubý asi 3-4 mm a vykrajujeme kolieska, ktoré pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov. Hotové kolieska potierame vyšľahaným vajíčkom a namáčame v škoricovom cukru. zdroj:www.toprecepty.cz |
Utorok, 17 November 2009 19:00 |
Ingrediencie 4 žĺtky, 150 g práškového cukru, 1 lyžička vanilkového cukru, niekoľko kvapiek citrónovej šťavy, olej na vymastenie formičiek Postup Žĺtky, cukor, vanilkový cukor a cirtónovú šťavu šľaháme pokiaľ hmota nezosvetlie. Formičky vymažeme olejom a nalejeme do nich cesto. Cesto dávame do polky formičiek, pretože cesto vyskočí. Pečieme pri teplote 180 stupňov, akonáhle krehulky vyskočia teplotu znížime na 80 stupňov a dosušíme. Počas sušenia skúšame krehulky vyklepnúť, ak sa to podarí vyberieme celý plech. Ešte teplé vyklepneme z formičiek.
|
Utorok, 06 Október 2009 12:31 |
Ingrediencie 400 g hladkej múky, 120 g práškového cukru, 1 vajce, 2 zarovnané lyžice marmelády, 250 g Hery, štipka soli, vanilkový cukor, citrónová kôra,marmeláda na zlepovanie, citrónová poleva Postup Na dosku preosejeme múku a cukor, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme vláčne cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólii a necháme v chlade 2 hodiny odpočívať. Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku 2-3 mm a vykrajujeme margarétky, ktoré kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov do zlatista. Po vychladnutí margarétky po dve zlepujeme džemom k sebe a polejeme polevou. Necháme v chlade stuhnúť. zdroj:www.sladkosti.net
|
Utorok, 08 September 2009 09:09 |
Ingrediencie 125 g Hery, 125 g kryštálového cukru, 1 vajce, 3 lyžice kakaa, 175 g hladkej múky, lentilky Postup Zo všetkých surovín spracujeme cesto, ktoré necháme v chlade odpočinúť. Potom vytvarujeme valčeky, ktoré trochu splacneme a nožom vytvarujeme chápadla. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15 minút. Po vychladnutí nalepíme lentilky z masla a cukru.
|
|
|