Vianočné koláčiky
Kokosoví ježkovia s orieškom PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 16 Február 2009 07:16

Ingrediencie

180 g hladkej múky, 100 g Hery, 50 g práškového cukru, 1 vajce

ďalej: 40 lieskových orieškov, čokoládová poleva, strúhaný kokos

Postup

Z uvedených surovín vypracujeme na vále cesto. Lieskové oriešky rozpolíme. Cesto rozdelíme na rovnakých 80 kúskov. Do každého zabalímne polku orieška a vytvarujeme ježka. Vpichom špajlou vyznačíme oči. Pečieme asi 10-15 minút pri teplote 180 stupňov. Vychladených ježkov namáčame polovicou v rozpustenej čokoláde a v kokose. V čokoláde namáčame špajlu a vyznačíme nos a ňufáčik.

1 dávka 80 ježkov.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 


 

 

 

 
Čokoládové pusinky PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 16 Február 2009 05:14

Ingrediencie

2 bielky, štipka soli, 140 g jemného krupicového cukru, 50 g kakaa, 1/2 lyžičky mletej škorice, 1/2 lyžičky mandľovej esencie

Postup

Vo veľkej mise vyšľaháme bielky so soľou do penista. Postupne zašľahávame cukor a vyšľaháme pevný sneh. Pridáme kakao, škoricu a esenciu. Vymiešame. Vrecko na zdobenie naplníme zmesou a na plech vystlaný papierom na pečenie vytláčame ružičky asi 2,5 cm od seba. Sušíme pri teplote 140 stupňov. Musia byť na dotyk suché. Necháme ich na plechu celkom vychladnúť.

 


 

 
Smotanové stromčeky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 20:10

Ingrediencie

270 g hladkej múky, 250 g masla, 1 žĺtok, 5 lyžíc kyslej smotany, 1 bielko na potretie, hnedý cukor na posypanie

Postup

Z múky, masla, kyslej smotany a žĺtka vypracujeme cesto. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 4-5 mm a formičkou tvarujeme stromčeky. Stromčeky potrieme rozšľahaným bielkom a posypeme hnedým cukrom. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15 minút.

 


 

 
Maizenové koláčiky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 20:00

Ingrediencie

200 g maizeny (kukuričný škrob), 1 vanilkový puding v prášku, 200 g hladkej múky, 200 g Hery, 150 g práškového cukru, 1/2 balíčka kypriaceho prášku, 1 žĺtok, 1/2 kelímku jogurt bieleho, na plnenie džem, čokoládová poleva

Postup

Do misky pridáme sypké suroviny, narežeme Heru, pridáme tekuté suroviny a vypracujeme  cesto. Rozvaľkáme plát z ktorého vykrajujeme rôzne tvary. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov. Koláčiky musia ostať svetlé. Upečené potrieme džemom a spojíme. Ozdobíme čokoládovou polevou.

zdroj:www.mimibazar.sk


 

 
Výborné sušienky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 19:38

Ingrediencie

120 g hnedého cukru, 120 g Hery, 1 vajce, 250 g hladkej múky, 1 balíček bonpary

Postup

Suroviny spojíme v cesto. Vykrajujeme srdiečka dovnútra vykrojíme menšie srdiečko. Dáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri teplote 250 stupňov 5 minút. Potom plech vytiahneme a vložíme polku cukríkov bonpary a dáme zapiecť asi na 2 minúty, pokiaľ sa cukrík neroztopí. Necháme úplne vychladnúť.

 


 

 
Gaštanové hrebienky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 19:33

Ingrediencie

250 g masla, 1 kocka gaštanového pyré, 250 g práškového cukru, 300 g polohrubej múky, 3 žĺtky, 1 vanilkový cukor, práškový cukor na posypanie, nutela na plnenie

Postup

Z masla, gaštanového pyré, vanilkového cukru, múky, žĺtok vypracujeme cesto. Vykrajujeme hriebienky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov. Po vychladení plníme nutelou a posypeme práškovým cukrom.

 


 

 
Maslové koláčiky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 19:28

Ingrediencie

1 Palmarín, 1 vejce, 120 g práškového cukru, 350 g hladkej múky, jahodový džem, práškový cukor na posypanie

Postup

Z palmarínu, vajcia, práškového cukru a múky vypracujeme cesto. Vykrajujeme ľubovoľné tvary, ktoré kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov. Po vychladnutí spájame džemom a nakoniec posypeme práškovým cukrom.

 

 


 

 
Citrónové koláčiky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 19:21

Ingrediencie

150 g práškového cukru, 120 g Hery, 160 g hladkej múky, 2 žĺtky, šťava z jedného citróna, 1 bielok na potretie, kryštálový cukor na posypanie

Postup

Zmiešame práškový cukor, Heru, múku, žĺtky, šťavu z citróna a vypracujeme cesto. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto, z ktorého vykrajujeme kolieska a dávame ich na plech vystlaný papierom na pečenie, ďalej od seba. Potrieme bielkom a posypeme kryštálovým cukrom. Pečieme pri teplote 170 stupňov. Upečené necháme na plechu vychladnúť.

 


 

 



 

 
Žĺtkové kolieska PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 19:16

Ingrediencie

450 g hladkej múky, 300 g Hery, 150 g práškového cukru, 6 uvarených žĺtkov, džem na plnenie, čokoládová poleva

Postup

Uvarené žĺtky prepasirujeme cez sitko, zmiešame s múkou, cukrom a Herou. Spracujeme cesto, z ktorého vykrajujeme kolieska a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov. Vychladené spájame džemom a zdobíme čokoládovou polevou.

 

 



 

 
Pudingové koláčiky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 18:56
Ingrediencie

250 g hladkej múky, 200 g Hery, 2 práškové vanilkové pudingy, 2 vanilkový cukor, 100 g práškového cukru, džem

Postup

Z uvedených surovín spracujeme cesto, ktoré necháme v chlade odležať. Z cesta tvarujeme malé guličky, ktoré na plechu trochu stlačíme. Do prostriedku každej guličky urobíme s vareškou jamku. Pečieme pri teplote 180 stupňov. Po upečení plníme džemom.

 
 
Krehké košíčky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 18:48
Ingrediencie

cesto: 210 g hladkej múky, 110 g masla, 30 g práškového cukru, 2 žĺtky, citrónová kôra
plnka: 80 g mletých vlašských orechov, 80 g práškového cukru, trocha mlieka, citrónová kôra
poleva: 50 g masla, 100 g čokolády na varenie

Postup

Z múky, cukru, žĺtkov a zmäknutého masla spracujeme cesto, ktoré vtláčame do vymastených a múkou vysypaných košičkov. Pečieme pri teplote 180 stupňov.
Na plnku zmiešame orechy, cukor, citrónovú kôru a toľko prevareného mlieka, aby sa hmota spojila. S malou lyžičkou plníme vychladnuté košíčky s orechovou plnkou. Nakoniec ich polejeme opatrne polevou a ozdobíme orechom.
 

 
« ZačiatokDozadu12345678910DopreduKoniec »

Stránka 9 z 10

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist