Nedeľa, 15 Február 2009 20:10 |
Ingrediencie 270 g hladkej múky, 250 g masla, 1 žĺtok, 5 lyžíc kyslej smotany, 1 bielko na potretie, hnedý cukor na posypanie Postup Z múky, masla, kyslej smotany a žĺtka vypracujeme cesto. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 4-5 mm a formičkou tvarujeme stromčeky. Stromčeky potrieme rozšľahaným bielkom a posypeme hnedým cukrom. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15 minút.
|
Nedeľa, 15 Február 2009 20:00 |
Ingrediencie 200 g maizeny (kukuričný škrob), 1 vanilkový puding v prášku, 200 g hladkej múky, 200 g Hery, 150 g práškového cukru, 1/2 balíčka kypriaceho prášku, 1 žĺtok, 1/2 kelímku jogurt bieleho, na plnenie džem, čokoládová poleva Postup Do misky pridáme sypké suroviny, narežeme Heru, pridáme tekuté suroviny a vypracujeme cesto. Rozvaľkáme plát z ktorého vykrajujeme rôzne tvary. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov. Koláčiky musia ostať svetlé. Upečené potrieme džemom a spojíme. Ozdobíme čokoládovou polevou. zdroj:www.mimibazar.sk
|
Nedeľa, 15 Február 2009 19:38 |
Ingrediencie 120 g hnedého cukru, 120 g Hery, 1 vajce, 250 g hladkej múky, 1 balíček bonpary Postup Suroviny spojíme v cesto. Vykrajujeme srdiečka dovnútra vykrojíme menšie srdiečko. Dáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri teplote 250 stupňov 5 minút. Potom plech vytiahneme a vložíme polku cukríkov bonpary a dáme zapiecť asi na 2 minúty, pokiaľ sa cukrík neroztopí. Necháme úplne vychladnúť.
|
Nedeľa, 15 Február 2009 19:33 |
Ingrediencie 250 g masla, 1 kocka gaštanového pyré, 250 g práškového cukru, 300 g polohrubej múky, 3 žĺtky, 1 vanilkový cukor, práškový cukor na posypanie, nutela na plnenie Postup Z masla, gaštanového pyré, vanilkového cukru, múky, žĺtok vypracujeme cesto. Vykrajujeme hriebienky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov. Po vychladení plníme nutelou a posypeme práškovým cukrom.
|
Nedeľa, 15 Február 2009 19:28 |
Ingrediencie 1 Palmarín, 1 vejce, 120 g práškového cukru, 350 g hladkej múky, jahodový džem, práškový cukor na posypanie Postup Z palmarínu, vajcia, práškového cukru a múky vypracujeme cesto. Vykrajujeme ľubovoľné tvary, ktoré kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov. Po vychladnutí spájame džemom a nakoniec posypeme práškovým cukrom.
|
Nedeľa, 15 Február 2009 19:21 |
Ingrediencie 150 g práškového cukru, 120 g Hery, 160 g hladkej múky, 2 žĺtky, šťava z jedného citróna, 1 bielok na potretie, kryštálový cukor na posypanie Postup Zmiešame práškový cukor, Heru, múku, žĺtky, šťavu z citróna a vypracujeme cesto. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto, z ktorého vykrajujeme kolieska a dávame ich na plech vystlaný papierom na pečenie, ďalej od seba. Potrieme bielkom a posypeme kryštálovým cukrom. Pečieme pri teplote 170 stupňov. Upečené necháme na plechu vychladnúť.
|
Nedeľa, 15 Február 2009 19:16 |
Ingrediencie 450 g hladkej múky, 300 g Hery, 150 g práškového cukru, 6 uvarených žĺtkov, džem na plnenie, čokoládová poleva Postup Uvarené žĺtky prepasirujeme cez sitko, zmiešame s múkou, cukrom a Herou. Spracujeme cesto, z ktorého vykrajujeme kolieska a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov. Vychladené spájame džemom a zdobíme čokoládovou polevou.
|
Nedeľa, 15 Február 2009 18:56 |
Ingrediencie 250 g hladkej múky, 200 g Hery, 2 práškové vanilkové pudingy, 2 vanilkový cukor, 100 g práškového cukru, džem
Postup
Z uvedených surovín spracujeme cesto, ktoré necháme v chlade odležať. Z cesta tvarujeme malé guličky, ktoré na plechu trochu stlačíme. Do prostriedku každej guličky urobíme s vareškou jamku. Pečieme pri teplote 180 stupňov. Po upečení plníme džemom.
|
Nedeľa, 15 Február 2009 18:48 |
Ingrediencie cesto: 210 g hladkej múky, 110 g masla, 30 g práškového cukru, 2 žĺtky, citrónová kôra plnka: 80 g mletých vlašských orechov, 80 g práškového cukru, trocha mlieka, citrónová kôra poleva: 50 g masla, 100 g čokolády na varenie
Postup
Z múky, cukru, žĺtkov a zmäknutého masla spracujeme cesto, ktoré vtláčame do vymastených a múkou vysypaných košičkov. Pečieme pri teplote 180 stupňov. Na plnku zmiešame orechy, cukor, citrónovú kôru a toľko prevareného mlieka, aby sa hmota spojila. S malou lyžičkou plníme vychladnuté košíčky s orechovou plnkou. Nakoniec ich polejeme opatrne polevou a ozdobíme orechom.
|
Nedeľa, 15 Február 2009 18:42 |
Ingrediencie 100 g hladkej múky, 120 g Hery, 250 g práškového cukru, 120 g mletých vlašských orechov, 1/2 lyžičky sódy bikarbóny, čokoládová poleva
Postup
Všetky uvedené suroviny spracujeme v cesto a necháme pol hodiny odležať v chlade. S kúskami cesta plníme nevymastené formičky (nie doplna). Pečieme pri teplote 170 stupňov dosvetlo hneda. Ešte horúce vyklopíme. Vychladené rohlíčky zdobíme polevou.
|
|
|