Zázvorníky pána Žídeka PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 17 December 2013 13:19

Ingrediencie

5 vajec, 400 g práškového cukru, 500 g hladkej múky, 2 vrchovaté lyžičky sušeného zázvoru, 1 prášok do pečiva, 2 lyžičky šťavy z čerstvého zázvoru

Postup

Vajcia vyšľaháme s cukrom dopenista. Múku preosejeme do misy, pridáme vajcia vyšľahané s cukrom, prášok do pečiva, mletý zázvor a zázvorovú šťavu. Vymiešame pevné cesto, zabalíme do fólie a necháme aspoň 6 hodín odpočívať. Odpočinuté cesto vyvaľkáme na plát hrubý 5 mm a vykrojíme rôzne tvary. Pečieme pri teplote 170 stupňov doružova.

Po vychladnutí zázvorníky stvrdnú ako kameň, ale keď odležia, nasajú do seba vlhkosť zo vzduchu a zmäknú. Alebo ich uložíme do uzatvárateľnej nádoby s jablkovými šupkami a citrónovou kôrou. Tak zmäknú do dvoch dní.

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Mrveničkový koláč s tvarohom a ovocím

Ingrediencie cesto: 3 hrnčeky polohrubej múky, 1...

Jednoduchá vajíčková pomazánka

Ingrediencie 10 vajec, 200 g majonézy, 1 PL horčice,...

Kokosová bábovka s čokoládou

Ingrediencie 1,5 hrnčeka hladkej múky, 1,5 hrnčeka...

Bryndzové pagáče

Ingrediencie cesto: 300 ml mlieka, 100 ml oleja, 2...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist