Zázvorníky pána Žídeka PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 17 December 2013 13:19

Ingrediencie

5 vajec, 400 g práškového cukru, 500 g hladkej múky, 2 vrchovaté lyžičky sušeného zázvoru, 1 prášok do pečiva, 2 lyžičky šťavy z čerstvého zázvoru

Postup

Vajcia vyšľaháme s cukrom dopenista. Múku preosejeme do misy, pridáme vajcia vyšľahané s cukrom, prášok do pečiva, mletý zázvor a zázvorovú šťavu. Vymiešame pevné cesto, zabalíme do fólie a necháme aspoň 6 hodín odpočívať. Odpočinuté cesto vyvaľkáme na plát hrubý 5 mm a vykrojíme rôzne tvary. Pečieme pri teplote 170 stupňov doružova.

Po vychladnutí zázvorníky stvrdnú ako kameň, ale keď odležia, nasajú do seba vlhkosť zo vzduchu a zmäknú. Alebo ich uložíme do uzatvárateľnej nádoby s jablkovými šupkami a citrónovou kôrou. Tak zmäknú do dvoch dní.

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Bábovka čokoládová s orieškami

Ingrediencie cesto: 500 g polohrubej múky, 50 g cukru...

Brokolicový syr

Ingrediencie 1 brokolica (cca 500 g), 200 g taveného...

Kurací paprikáš

Ingrediencie 1 kg kuracích pŕs, 250 g cibuľa, 50...

Cibuľové koláčiky

Ingrediencie 250 g polohrubej múky, 1 cibuľa, 100...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist