Koláče na plechu
Kefírová bublanina PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 29 Júl 2019 07:15

Ingrediencie

2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček kefírového mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 1/2 hrnčeka cukru krupica, 1 kypriaci prášok, 2 vajcia

ovocie podľa chuti

Postup

Do misky vložíme všetky suroviny a dôkladne vyšľaháme. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Na vrch cesta rovnomerne rozložíme ovocie a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou.

Po vychladnutí bublaninu pocukrujeme.

 

 
Sanquikový rez PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 28 Apríl 2019 18:21

Ingrediencie

cesto: 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček cukru krupica, 4 vajcia, 1 hrnček oleja, 1 hrnček vlažnej vody, 2 lyžice kakaa, 1 prášok do pečiva

plnka: 500 g mäkkého tvarohu, 200 g práškového cukru, 250 g masla, 4 lyžice rumu

poleva: 200 ml pomarančového Sanquicku, 2 Zlaté klasy, 5 lyžíc cukru krupica, 800 ml vody

Postup

Cesto: Vajíčka vyšľaháme s cukrom do bielej peny. Postupne vlejeme olej, vodu a nakoniec primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakao. Dôkladne vymiešame. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou.

Plnka: Tvaroh vymiešame  s cukrom, rumom a zmäknutým maslom. Natrieme ho na vychladnutý koláč.

Poleva: Vo vode so Sanqiuickom vymiešame Zlaté klasy s cukrom. Privedieme k varu a počas častého miešania uvaríme hustý puding. Po miernom vychladnutí ho rovnomerne nalejeme na koláč. Necháme stuhnúť.

 

 
Orechovo ananásové rezy PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 02 Február 2019 14:21

Ingrediencie

cesto: 200 g Hery, 200 g cukor práškový, 3 vajcia, 240 g hladká múka, 150 g mleté vlašské orechy, 1 prášok do pečiva

plnka: 300 ml mlieka, 60 g cukor kryštál, 1/2 balíčka vanilkového cukru, 1 Zlatý klas, šťava z 1/2 citróna, 250 g masla, 1 veľký ananásový kompót

ďalej: 500 ml smotany na šľahanie, 1 lyžica práškového cukru, kakao

Postup

Heru nahrejeme a s práškovým cukrom vymiešame do bielej peny. Pridáme 3 žĺtka vymiešame. Ďalej pridáme orechy, múku s práškom do pečiva a premiešame. Nakoniec zapracujeme tuhý sneh z bielkov. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 25 minút.

Mlieko, cukre, Zlatý klas a šťavu z citróna zmiešame a uvaríme hustý krém. Do vychladnutého vmiešame zmäknuté maslo a vyšľaháme. Ananás nakrájame na drobno a primiešame do plnky.

Vychladnuté cesto pokvapkáme ananásovou šťavou. Natrieme plnku. Na plnku natrieme vyšľahanú šľahačku s cukrom a vrch posypeme kakaom. Necháme v chlade stuhnúť.

zdroj:www.varecha.pravda.sk

 

 


 
Grankový šťavnatý koláč PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 29 Január 2019 15:52

Ingrediencie

cesto: 5 vajec, 1/2 hrnčeka cukru krupica, 1 hrnček polohrubá múka, 1 hrnček Granko, 1 hrnček oleja, 1 prášok do pečiva

na poliatie: 3/4 vody, 2 lyžičky granulovanej kávy Nescafé, 1 lyžička cukru

poleva: 250 ml šľahačkovej smotany, 200 g čokolády na varenie

ďalej: džem

Postup

Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do bielej peny. Postupne pridáme granko, olej, múku s práškom do pečiva. Dôkladne premiešame a cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov skúšame špajlou.

Medzitým si uvaríme kávu a polejeme ňou ešte horúci koláč. Necháme vsiaknúť a celý koláč potrieme džemom.

Na polevu zohrejeme smotanu, pridáme nalámanú čokoládu a necháme rozpustiť. Polevou polejeme celý koláč. Necháme v chlade stuhnúť , najlepšie cez noc a nakrájame.

 


 
Koláč PU-MA-KO PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 11 Január 2019 10:33

Ingrediencie

cesto: 500 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 1 Heru, 2 vajcia, 2 vanilkové cukry, štipka prášku do pečiva, štipka soli

plnka: 250 g mletého maku, 250 ml mlieka, 2 vanilkové pudingové prášky, 1 l mlieka, 2 vajcia, 100 g práškového cukru, 2 hrsti hrozienok, 100 ml rumu

mrvenička : 100 g masla, 50 g cukru krupica, 150 g hrubej múky - všetko spolu zmiešať

Postup

Vypracujeme si cesto z uvedených surovín. Dáme ho do chladu odpočinúť.

Z litra mlieka si uvaríme puding. Mak prelejeme 250 ml vriacim mliekom a necháme vychladnúť.

Cesto vyvaľkáme na plát a preložíme ho na plech. Mak sparený s mliekom a uvarený puding zmiešame dohromady, pridáme 2 celé vajcia, práškový cukor, hrozienka a rum.

Takto pripravenú plnku rovnomerne nanesieme na cesto a vrch koláča posypeme mrveničkou.

Pečieme pri teplote 180 stupňov pokiaľ koláč nemá zlaté kraje.

zdroj: www.toprecepty.cz

 

 
Koláč s orechovou krustou PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 30 November 2018 20:38

Ingrediencie

cesto: 4 vajcia, 1 hrnček cukru krupica, 1 hrnček hladkej múky, 1 hrnček polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 250 ml smotany na šľahanie

poleva: 1 hrnček mletých orechov, 1 hrnček práškového cukru, 2 lyžice kakaa, 125 g masla, 5 lyžíc mlieka, 2 lyžice rumu

Postup

Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do hustej bielej peny. Vareškou vmiešame múku s práškom do pečiva  a smotanu. Nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov.

Zatiaľ zmiešame orechy s cukrom, kakaom, rozpusteným maslom, mliekom a rumom. Akonáhle začne cesto v rúre ružovieť (asi po 10-12 minútach), vytiahneme plech z rúry, polevu rovnomerne rozotrieme na povrch koláča a vrátime do rúry na na 5-8 minút zapiecť.

zdroj: www.mamincinyrecpty.cz

 


 
Šťavnatý jablkový koláč PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 25 November 2018 15:58

Ingrediencie

cesto: 150 g polohrubej múky, 150 g hladkej múky, 80 g práškového cukru, 4 ks žĺtok, 150 g masla, 1/2 kypriaci prášok, 1 ČL citrónová kôra

plnka: 1200 g jabĺk, 1 vanilkový cukor, 100 g hrozienok, 30 g masla

sneh: 4 ks vaječný bielok, 150 g práškového cukru

na sneh: 100 g vlašských orechov

Postup

Na masle orestujeme nahrubo nastrúhané jablká. Jablká pustia šťavu, miešame pokiaľ sa neodparí. Pridáme vanilkový cukor, hrozienka a podľa chuti pridáme aj škoricu. Necháme vychladnúť.

Zo surovín na cesto vymiešame hladké cesto a rozotrieme ho na suchý plech. Ak bude cesto tuhé, pridáme po lyžiciach mlieko. Cesto by sa malo dať pekne rozotrieť. Plech s cestom predpečieme v rúre rozohriatej na 180 stupňov asi 12-15 minút.

Z bielkov vyšľaháme sneh a postupne doň prišľahávame cukor. Orechy nasekáme. Na predpečené cesto preložíme jablkovú plnku a rovnomerne ju rozvrstvíme. Na jablká natrieme vyšľahaný sneh a na vrch nasypeme orechy.

Koláč vložíme nazad do rúry a pečieme ešte asi 20 minút pokiaľ sneh nezačne ružovieť. Po vychladnutí narežeme.

zdroj:www,bonvivani.sk

 


 
Mrveničkový koláč s tvarohom a ovocím PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 08 Apríl 2018 05:47

Ingrediencie

cesto: 3 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček cukru krupica, 1 prášok do pečiva, 2 ČL škorice, 1 Hera

plnka: 500 g mäkkého tvarohu, 1 hrnček cukru krupica, 1 vanilkový cukor

ďalej: banány, ríbezle alebo čučoriedky

Postup

Polku Hery necháme zmäknúť a polku dáme do chladničky. Zmäknutou Herou vymažeme plech s vyšším okrajom. Suroviny určené na cesto (okrem Hery) dôkladne premiešame. Na plech nasypeme polku sypkej zmesi. Na toto vylejeme vymiešanú tvarohovú plnku, na vrch pokladieme na kolieska nakrájané banány, posypeme ovocím a druhou polkou sypkej zmesi. Na vrch poukladáme na plátky nakrájanú druhú polku Hery. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 40 minút.

zdroj:altaracook.blog.cz

 


 
Ovocný koláč sypaný orechami PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 18 Január 2018 13:58

Ingrediencie

cesto: 300 g hladkej múky, 250 g Hery, 100 g práškového cukru, 2 vajcia, 1 prášok do pečiva

plnka: 2 x 175 g kyslé smotany, 3 vajcia, 160 g cukru krupica, 6 PL hladkej múky

ďalej: 100 g nasekaných vlašských orechov, 1 veľkú konzervu broskýň (môžeme použiť aj iné ovocie)

Postup

Do misy dáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, nakrájanú heru, cukor, vajcia a vypracujeme cesto. Necháme 15 minút v chlade odležať.

Potom dáme cesto na pomúčenú dosku, vyvaľkáme na veľkosť plechu 30x40 cm a prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Z broskýň zlejeme šťavu a nakrájame ich na malé kúsky a rozložíme na cesto. Celé vajcia a cukor šľaháme elektrickým šľahačom asi 2 minúty, potom pridáme múku, smotanu a nalejeme na nakrájané broskyne. Vrch posypeme orechami a pečieme pri teplote 190 stupňov cca 30-35 minút do ružova.

 


 
Šarišský jablkový koláč PDF Tlačiť E-mail
Streda, 12 Október 2016 14:07

Ingrediencie

4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných orechov, 100 g čokolády na varenie, 5 vajec, 1 a 1/2 hrnčeka kryštálového cukru, 2 hrnčeky hladkej múky, 1 lyžička škorice, 1 lyžička sódy bikarbóny, 1 hrnček oleja

Postup

Celé vajcia rozmixujeme, postupne pridáme cukor a vyšľaháme do bielej peny. Potom pomaly prilievame olej, pridávame hladkú múku, škoricu, sódu bikarbónu. Na záver vmiešame nasekané orechy a čokoládu. Jablká ošúpeme, nakrájame na kocky a vmiešame do cesta. Pečieme na plechu s papierom na pečenie pri teplote 180 stupňov cca 40 minút. Skúšame špajlou.

 

 
Škoricovo - slivkový koláč PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 09 Október 2016 17:50

Ingrediencie

350 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, 100 g cukru krupica, 1 vajce, 250 ml mlieka, 5 lyžíc oleja

posýpka: 4 lyžice polohrubej múky, 60 g masla, 2 lyžice cukru krupica, 1 lyžička škorice

slivky

Postup

V miske zmiešame zvlášť sypké suroviny a v druhej tekuté suroviny. Nakoniec zmiešame obsah obidvoch misiek a cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Rovnomerne rozložíme rozpolené slivky, reznou stranou nadol.

Z uvedených surovín  rukou vypracujeme posýpku, ktorou posypeme vrch koláča. Pečieme pri teplote 180 stupňov.

 


 
« ZačiatokDozadu12345678910DopreduKoniec »

Stránka 1 z 14

Vyhľadávanie

Novinky

Banánová bábovka s čokoládou

Ingrediencie 4 banány, 350 g polohrubej múky, 250...

Cuketové placky na plechu

Ingrediencie 2 cukety, 2 vajcia, 150 g tvrdého syra,...

Cuketové tyčinky

Ingrediencie 250 g cukety, 300 g hladkej múky, 1...

Kefírová bublanina

Ingrediencie 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist