Koláče na plechu
Žerbové rezy PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 13 Apríl 2009 12:05

Ingrediencie

400 g hladkej múky, 250 g masla alebo Hery, 1 vajce, 1 žĺtok, 1 lyžica práškového cukru, 20 g droždia, troška mlieka

náplň: slivkový lekvár, mleté orechy, cukor

ďalej: čokoládová poleva

Postup

V preosiatej múke, rozdrvíme maslo alebo Heru, pridáme vajce, žĺtok, cukor. V troche vlažného mlieka rozmiešame droždie, pridáme k múke a  vymiesime cesto.  Rozdelíme ho na tri rovnaké diely a každý osobitne vyvaľkáme. Prvý diel položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, natrieme lekvárom, posypeme mletými orechami a cukrom. Priložíme druhý diel, ktorý rovnako potrieme lekvárom, posypeme orechami a cukrom. Nakoniec priložíme tretí diel. Pečieme pri teplote 180 stupňov. Upečený a vychladnutý koláč ozdobíme čokoládovou polevou. 

 


 

 
Margot rezy PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 02 Apríl 2009 08:43

Ingrediencie

cesto: 300 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 3 vajcia, 150 g cukor krupica, 100 ml oleja, 200 ml mlieka

plnka: 500 ml mlieka, 1 čokoládový práškový puding, 2 lyžice cukru, 1 lyžica kakaa

poleva: 3 kyslé smotany, 2 vanilkový cukor, 1 čokoláda Margot

Postup

Žĺtka vymiešame s cukrom do bielej peny. Postupne pridáme olej , mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Z mlieka, pudingu, cukru a kakaa uvaríme hustý puding, ktorý ešte teplý nalejeme z výšky (aby pretiekol cestom) rovnomerne cik, cak  na cesto. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 minút. Medzitým si vyšľaháme kyslú smotanu s cukrom. Ešte horúci koláč ponatierame vyšľahanou smotanou. Povrch posypeme postrúhanou Margot čokoládou (pred strúhaním, dáme čokoládu na chvíľu do mrazničky). Hotový koláč dáme do chladničky preležať.

 


 

 

 
Gaštanové rezy PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 27 Marec 2009 13:42

Ingrediencie

cesto: 4 vajcia, 6 lyžice kryštálového cukru, 6 lyžice polohrubej múky, 100 ml oleja, 1 lyžica kakaa, 1 prášok do pečiva

plnka: 100 g masla, 4 lyžice práškového cukru, 250 g gaštanové pyré, 1 zlatý klas, 250 ml mlieka

šľahačka: 300 ml mlieka, 2 práškové šľahačky, 1 stužovač šľahačky

Postup

Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne pridáme olej, kakao, múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vymiešané cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov. Necháme vychladnúť. Z mlieka a zlatého klasu uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Zvlášť vyšľaháme maslo, gaštanové pyré a cukor. Postupne zašľahávame vychladený puding. Plnku rozotrieme na cesto. V mlieku si vyšľaháme práškové šľahačky so stužovačom do husta. Rozotrieme na plnku a necháme v chlade stuhnúť.

 

 

 

 
Vločkový koláč PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 23 Marec 2009 16:19

Ingrediencie

1 l mlieka, 400 g ovsených vločiek, 2 balíčky vanilkového cukru, 2 lyžice práškového cukru, hrsť kokosu, hrsť hrozienok, 1 prášok do pečiva, 5 lyžíc akéhokoľvek džemu

Postup

Mlieko zmiešame s vanilkovým a práškovým cukrom. Namočíme do mlieka ovsené vločky a necháme asi 1 hodinu postáť. Potom pridáme ostatné suroviny a dôkladne premiešame. Keď je cesto husté, pridáme trochu mlieka. Cesto sa musí na plechu roztiecť. Vylejeme ho na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 35 minút. Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

zdroj:www.mimibazar.sk

 

 

 

 
Koláč s želatinou PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 22 Marec 2009 16:06

Ingrediencie

cesto: 250 g kryštálového cukru, 2 poháre (dvojdecové) polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva, 1/2 pohára oleja, 1 pohár mlieka, 1 vajce

puding: 1 l mlieka, 2 vanilkové pudingové prášky, 5 lyžíc kryštálového cukru

želatina: 2 sáčky červeného želé, 1/2 l vody, 4 lyžice kryštálového cukru

Postup

Najprv si zapneme rúru. Potom vyložíme hlbší plech papierom na pečenie. Suroviny na cesto zmiešame v miske, nalejeme na plech a rozotrieme po celej ploche. Cesto vyzerá, že je ho málo, ale pečením dosť narastie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 15 minút dozlatista. Necháme vychladnúť. Puding uvaríme klasickým spôsobom a ešte horúci ho nalejeme na vychladené cesto. Opäť necháme vychladnúť. Želé rozmiešame s cukrom, zalejeme vodou, premiešame a za stáleho miešania privedieme k varu a varíme asi 1 minútu. Odstavíme, chvíľku miešame a ešte teplé (nie vriace) nalejeme na studený (!) puding. Plech musí stáť na rovnej ploche, aby sa želatina rozliala rovnomerne. Po vychladnutí dáme poriadne stuhnúť do chladničky.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 

 

 
Rezy Raffaelo PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Marec 2009 13:49

Ingrediencie

1 hrnček práškového cukru, 2 celé vajcia, 1 hrnček mlieka, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1/2 hrnčeka oleja, 1 prášok do pečiva

posypanie: 1 hrnček strúhaného kokosu, 1/2 hrnčeka práškového cukru

250 ml smotana na šľahanie

Postup

Vymiešame vajcia s cukrom do peny. Postupne pridáme olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a mlieko. Dôkladne vymiešame. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Zmiešame cukor s kokosom a vrch cesta husto posypeme. Pečieme pri teplote 180 stupňov pokiaľ kokos na vrchu nezružovie. Upečený, horúci koláč polejeme smotanou a necháme ho vychladnúť.

 


 

 


 

 

 
Koláč z kyslého mlieka PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 13 Marec 2009 17:44

Ingrediencie

2 vajíčka, 2 vanilkové cukre, 300 g kryštálového cukru, 500 ml kyslého mlieka (ja som použila acidko),  6 lyžíc oleja, 250 g hladkej múky, 250 g polohrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 1 zarovnaná lyžička sódy bikarbóny, 2 lyžičky kakaa, hrsť hrozienok, hrsť posekaných orechov, džem na potretie

poleva: 100 g čokolády na varenie, 250 ml kyslej pochúťkovej smotany

Postup

Vajcia s cukrami vymiešame do peny. Postupne primiešame olej, kyslé mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva, sódu bikarbónu, kakao, prepláchnuté hrozienka a orechy. Zmes vlejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 25 minút. Koláč necháme vychladnúť a potrieme džemom. Pripravíme si polevu: nad parou rozpustíme čokoládu a vmiešame smotanu. Dôkladne premiešame a potrieme koláč.

 


 

 
Trojfarebné kocky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 08 Marec 2009 16:13

Ingrediencie

cesto: 6 vajec, 6 lyžíc kryštálového cukru, 1 lyžica kakaa, 5 lyžíc polohrubej múky, 1 kypriaci prášok, 0,5 dl oleja

plnka: 1 l vody, 3 zlaté klasy, 130 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 2 lyžice kakaa, 7 bielkov

karamelový krém: 4 lyžice kryštálového cukru, 300 ml mlieka, 2 šľahačky v prášku

Postup

Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme olej, žĺtky a zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva a kakao. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme pri teplote 180 stupňov. Väčšiu časť vody dáme zovrieť, pridáme 70 g cukru a vanilkový cukor. Vo zvyšnej vode rozmiešame zlaté klasy. Do vriacej vody pridáme rozmiešane zlaté klasy a za stáleho miešania varíme asi 1 minútu. Do horúceho pudingu postupne zapracujeme tuhý sneh z bielkov, 60 g cukru a rozdelíme puding na dve časti. Do polovice plnky vmiešame kakao. Na vychladnuté cesto natrieme najprv svetlú a potom tmavú plnku a napokon karamelový krém: cukor upálime na karamel, zalejeme mliekom, rozvaríme, do vychladnutého mlieko pridáme šľahačky v prášku a vyšľaháme. Necháme v chlade stuhnúť. 

 


 

 

 
Hruškové vlnobitie PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 05 Marec 2009 16:05

Ingrediencie

3 vajcia, 1 hrnček cukru, 1/2 hrnčeka oleja, 1 lyžica kakaa, 1/2 lyžičky škorice, 1 dl vody, 2 hrnčeky na kocky pokrájaných hrušiek, po 1/2 hrnčeku hrozienok a sekaných orechov, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, čokoládová poleva

Postup

Žĺtky vyšľaháme s cukrom, olejom, kakaom a škoricou a postupne prilievame teplú vodu. Vmiešame hrušky, hrozienka a orechy. Pridáme po častiach múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Pečieme na plechu vyložený papierom na pečenie asi 20 minút pri teplote 200 stupňov. Po vychladnutí ozdobíme polevou.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 

 

 
Citrónový mramorový koláč PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 24 Február 2009 08:50

Ingrediencie

4 vajcia, 220 g cukru krupica, 1 vanilkový cukor, 250 ml mlieka, 250 ml oleja, 100 ml citrónovej šťavy, 2 lyžičky citrónovej kôry, 400 g polohrubej múky, 1/2 sáčku prášku do pečiva, 1 rovná lyžička sódy, 2 lyžice kakaa

Postup

Celé vajcia s obidvoma cukrami ušľaháme ho hustej svetlej peny. Postupne pridáme mlieko, olej, šťavu z citróna, kôru a múku zmiešanú s práškom do pečiva a sódou. Dôkladne premiešame. Polovicu cesta nalejeme na hlbší plech vystlaný papierom na pečenie. Do druhej polovici cesta primiešame kakao, premiešame. Lyžicou dávame hnedé cesto na povrch svetlého na plechu a potom opatrne vidličkou premiešame. Pečieme pri teplote 190 stupňov asi 20 minút. Ešte horúci koláč husto posypeme práškovým cukrom.

 

 

 

 
Kofolovka PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 22 Február 2009 05:24

Ingrediencie

3 vajcia, 300 g kryštálového cukru, 5 lyžíc oleja, 400 g polohrubej múky, 0,33 l kofoly, 1 prášok do pečiva, čokoládová poleva

Postup

Vajcia ušľaháme s cukrom a olejom do peny. Múku zmiešame s práškom do pečiva, ktorú pridáme k vyšľahanej hmote. Postupne vlejeme kofolu a dôkladne premiešame. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov. Vychladnutý koláč polejeme čokoládovou polevou.

zdroj:www.reninyrecepticky.ic.cz

 


 

 

 
« ZačiatokDozadu11121314DopreduKoniec »

Stránka 12 z 14

Vyhľadávanie

Novinky

Celozrnný pšeničný bochník

Ingrediencie 400 ml vody, 1 rozdrvená tableta celaskonu...

Perník s brusnicami

Ingrediencie 100 ml oleja, 400 g hladkej múky, 300...

Rýchly pšenično - ražný chlieb

Ingrediencie 175 ml mlieka, 175 ml vody, 2,5 lyžičky...

Dukátové buchtičky

Ingrediencie cesto: 250 ml mlieka, štipka soli, 6...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist