Koláče na plechu
Koláč s želatinou PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 22 Marec 2009 16:06

Ingrediencie

cesto: 250 g kryštálového cukru, 2 poháre (dvojdecové) polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva, 1/2 pohára oleja, 1 pohár mlieka, 1 vajce

puding: 1 l mlieka, 2 vanilkové pudingové prášky, 5 lyžíc kryštálového cukru

želatina: 2 sáčky červeného želé, 1/2 l vody, 4 lyžice kryštálového cukru

Postup

Najprv si zapneme rúru. Potom vyložíme hlbší plech papierom na pečenie. Suroviny na cesto zmiešame v miske, nalejeme na plech a rozotrieme po celej ploche. Cesto vyzerá, že je ho málo, ale pečením dosť narastie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 15 minút dozlatista. Necháme vychladnúť. Puding uvaríme klasickým spôsobom a ešte horúci ho nalejeme na vychladené cesto. Opäť necháme vychladnúť. Želé rozmiešame s cukrom, zalejeme vodou, premiešame a za stáleho miešania privedieme k varu a varíme asi 1 minútu. Odstavíme, chvíľku miešame a ešte teplé (nie vriace) nalejeme na studený (!) puding. Plech musí stáť na rovnej ploche, aby sa želatina rozliala rovnomerne. Po vychladnutí dáme poriadne stuhnúť do chladničky.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 

 

 
Rezy Raffaelo PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Marec 2009 13:49

Ingrediencie

1 hrnček práškového cukru, 2 celé vajcia, 1 hrnček mlieka, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1/2 hrnčeka oleja, 1 prášok do pečiva

posypanie: 1 hrnček strúhaného kokosu, 1/2 hrnčeka práškového cukru

250 ml smotana na šľahanie

Postup

Vymiešame vajcia s cukrom do peny. Postupne pridáme olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a mlieko. Dôkladne vymiešame. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Zmiešame cukor s kokosom a vrch cesta husto posypeme. Pečieme pri teplote 180 stupňov pokiaľ kokos na vrchu nezružovie. Upečený, horúci koláč polejeme smotanou a necháme ho vychladnúť.

 


 

 


 

 

 
Koláč z kyslého mlieka PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 13 Marec 2009 17:44

Ingrediencie

2 vajíčka, 2 vanilkové cukre, 300 g kryštálového cukru, 500 ml kyslého mlieka (ja som použila acidko),  6 lyžíc oleja, 250 g hladkej múky, 250 g polohrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 1 zarovnaná lyžička sódy bikarbóny, 2 lyžičky kakaa, hrsť hrozienok, hrsť posekaných orechov, džem na potretie

poleva: 100 g čokolády na varenie, 250 ml kyslej pochúťkovej smotany

Postup

Vajcia s cukrami vymiešame do peny. Postupne primiešame olej, kyslé mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva, sódu bikarbónu, kakao, prepláchnuté hrozienka a orechy. Zmes vlejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 25 minút. Koláč necháme vychladnúť a potrieme džemom. Pripravíme si polevu: nad parou rozpustíme čokoládu a vmiešame smotanu. Dôkladne premiešame a potrieme koláč.

 


 

 
Trojfarebné kocky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 08 Marec 2009 16:13

Ingrediencie

cesto: 6 vajec, 6 lyžíc kryštálového cukru, 1 lyžica kakaa, 5 lyžíc polohrubej múky, 1 kypriaci prášok, 0,5 dl oleja

plnka: 1 l vody, 3 zlaté klasy, 130 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 2 lyžice kakaa, 7 bielkov

karamelový krém: 4 lyžice kryštálového cukru, 300 ml mlieka, 2 šľahačky v prášku

Postup

Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme olej, žĺtky a zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva a kakao. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme pri teplote 180 stupňov. Väčšiu časť vody dáme zovrieť, pridáme 70 g cukru a vanilkový cukor. Vo zvyšnej vode rozmiešame zlaté klasy. Do vriacej vody pridáme rozmiešane zlaté klasy a za stáleho miešania varíme asi 1 minútu. Do horúceho pudingu postupne zapracujeme tuhý sneh z bielkov, 60 g cukru a rozdelíme puding na dve časti. Do polovice plnky vmiešame kakao. Na vychladnuté cesto natrieme najprv svetlú a potom tmavú plnku a napokon karamelový krém: cukor upálime na karamel, zalejeme mliekom, rozvaríme, do vychladnutého mlieko pridáme šľahačky v prášku a vyšľaháme. Necháme v chlade stuhnúť. 

 


 

 

 
Hruškové vlnobitie PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 05 Marec 2009 16:05

Ingrediencie

3 vajcia, 1 hrnček cukru, 1/2 hrnčeka oleja, 1 lyžica kakaa, 1/2 lyžičky škorice, 1 dl vody, 2 hrnčeky na kocky pokrájaných hrušiek, po 1/2 hrnčeku hrozienok a sekaných orechov, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, čokoládová poleva

Postup

Žĺtky vyšľaháme s cukrom, olejom, kakaom a škoricou a postupne prilievame teplú vodu. Vmiešame hrušky, hrozienka a orechy. Pridáme po častiach múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Pečieme na plechu vyložený papierom na pečenie asi 20 minút pri teplote 200 stupňov. Po vychladnutí ozdobíme polevou.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 

 

 
Citrónový mramorový koláč PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 24 Február 2009 08:50

Ingrediencie

4 vajcia, 220 g cukru krupica, 1 vanilkový cukor, 250 ml mlieka, 250 ml oleja, 100 ml citrónovej šťavy, 2 lyžičky citrónovej kôry, 400 g polohrubej múky, 1/2 sáčku prášku do pečiva, 1 rovná lyžička sódy, 2 lyžice kakaa

Postup

Celé vajcia s obidvoma cukrami ušľaháme ho hustej svetlej peny. Postupne pridáme mlieko, olej, šťavu z citróna, kôru a múku zmiešanú s práškom do pečiva a sódou. Dôkladne premiešame. Polovicu cesta nalejeme na hlbší plech vystlaný papierom na pečenie. Do druhej polovici cesta primiešame kakao, premiešame. Lyžicou dávame hnedé cesto na povrch svetlého na plechu a potom opatrne vidličkou premiešame. Pečieme pri teplote 190 stupňov asi 20 minút. Ešte horúci koláč husto posypeme práškovým cukrom.

 

 

 

 
Kofolovka PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 22 Február 2009 05:24

Ingrediencie

3 vajcia, 300 g kryštálového cukru, 5 lyžíc oleja, 400 g polohrubej múky, 0,33 l kofoly, 1 prášok do pečiva, čokoládová poleva

Postup

Vajcia ušľaháme s cukrom a olejom do peny. Múku zmiešame s práškom do pečiva, ktorú pridáme k vyšľahanej hmote. Postupne vlejeme kofolu a dôkladne premiešame. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov. Vychladnutý koláč polejeme čokoládovou polevou.

zdroj:www.reninyrecepticky.ic.cz

 


 

 

 
Mrkvovo-ananásový koláč PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 19 Február 2009 12:06

Ingrediencie

3 vajcia, 1/2 hrnčeka oleja, 1 hrnček kryštálového cukru, 2 hrnčeky najemno nastrúhanej mrkvy, 1 konzerva kúskového ananásového kompótu, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 prášok do pečiva

Postup

Cukor, celé vajíčka a olej vyšľaháme do peny. Pridáme mrkvu, konzervu ananásu aj so šťavou, múku zmiešanu s práškom do pečiva. Dôkladne premiešame. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 25 minút. Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom. 

 


 

 
Likérové rezy PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 17:01

Ingredience

4 väčšie vajcia, 200 g cukru krupicae, 1 vanilkový cukr, 250 ml oleja, 250 ml vaječného likéru, 300 g polohrubej múky, 100 g solamylu, 1 prášok do pečiva

Postup

Celá vejcia ušľaháme s oboma cukrami do hustej peny. Za stálého šlahania tenkým pramienkom prilievame olej a potom likér. Nakonec vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a solamylom. Nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry. Upečme doružova (200°C asi 10 minut).
Po vychladnutí môžeme poliať čokoládovou polevou  alebo iba pocukrujeme.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 
Dunajské vlny PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 16:56

Ingrediencie

250 g cukru, 5 vajec, 1/8 l mlieka, 1 Hera, 450 g hladkej múky, 3 lyžice kakaa, 1 prášok do pečiva, marhuľový kompót

krém: 1/2 l mlieka, 1 1/2 balíčku vanilkového pudingu, 100 g masla, 5 lyžíc cukru

Postup

Rozpustíme Heru a potom z nej a ostatných surovín vypracujeme cesto, ktoré nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na cesto husto poukladáme polky marhúľ a upečieme pri teplote 180 stupňov. Medzitým si uvaríme puding z mlieka a práškov a zvlášť vyšľaháme maslo s cukrom. Túto zmes neskôr vmiešame do vychladnutého pudingu. Vychladnutý koláč s marhuľami rovnomerne potrieme krémom a podľa fantázie dozdobíme kakaom alebo strúhanou čokoládou.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 
Snehový jahodový koláč PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 16:52

Ingrediencie

4 vajcia, 150 g masla, 150 g hrubej múky, 150 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, kôra z jedného citróna, 80 g jahodového džemu, jahody

sneh: 5 bielky, 1 lyžica práškového cukru

Postup

Maslo s cukrom vymiešame do peny. Pridáme žĺtky, vanilkový cukor, postrúhanú citrónovú kôru a postupne múku. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom a pečieme pri teplote 180 stupňov. Ešte teplý koláč potrieme džemom a poukladáme naň jahody. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a zľahka premiešame. Sneh rovnomerne natrieme na pripravený koláč a ešte dáme do rúry jemne zapiecť. Vychladnutý koláč pokrájame.

 


 

 
« ZačiatokDozadu11121314DopreduKoniec »

Stránka 12 z 14

Vyhľadávanie

Novinky

Paradajková bábovka

Ingrediencie 100 g hladkej múky, 100 g špaldovej...

Perník z pekárne

Ingrediencie 250 ml mlieka, 1 vajce, 10 lyžíc oleja,...

Banánová bábovka s čokoládou

Ingrediencie 4 banány, 350 g polohrubej múky, 250...

Cuketové placky na plechu

Ingrediencie 2 cukety, 2 vajcia, 150 g tvrdého syra,...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist