Koláče na plechu
Tangovka PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 16:32

Ingrediencie

používame odmerku 480 ml

1 nápoj v prášku Tang čierna ríbezľa, 2 odmerky polohrubej múky, 1 odmerka krupicového cukru, 1 kypriaci prášok, 6 vajíčka, 3/4 odmerky oleja, 3/4 odmerky mlieka

Postup

Zmiešame sypké suroviny. Zvlášť zmiešame riedke suroviny. Nakoniec dáme všetko dokopy a dôkladne premiešame. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 25 minút. Skúšame špajlou. Vychladený koláč posypeme práškovým cukrom.

 


 

 
Jogurtová bublanina PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 16:20

Ingrediencie

1 veľký kelímok bieleho jogurtu (400-500 g), ten istý kelímok polohrubej múky, 2/3 kelímku cukor krupica, 1 prášok do pečiva, 2 vajcia, ľubovolné ovocie, hrsť mrveničky (nemusí byť)

Postup

Do misky vyklopíme jogurt. Kelímok naplníme múkou a prisypeme k jogurtu. Pridáme prášok do pečiva, vajcia, cukor a dôkladne premiešame na hladké cesto. Nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Na cesto poukladáme ľubovoľne ovocie posypeme mrveničkou. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 20 minút do ružova.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 
Mriežkovaný jablkový koláč PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 16:16

Ingrediencie

300 g hladkej múky, 130 g tuku (Palmarin), 100 g práškového cukru, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 1 žĺtko, 1 vajíčko, 2 lyžice kyslej smotany, citrónová kôra, štipka soli

plnka: jablká, citrónová šťava, vanilkový cukor, škoricový cukor, trochu masla

Postup

Z múky, tuku, prášku do pečiva, cukru, vajec, smotany, soli a postrúhanej kôry rukou vypracujeme cesto. Podľa potreby pridáme trochu múky a necháme v chlade 1 hodinu odpočívať. Jablká nastrúhame na hrubom strúhadle, dochutíme vanilkovým a škoricovým cukrom, šťavou z citróna. Z cesta odoberieme asi jednu pätinu na záverečné zdobenie. Cesto vyvaľkáme na veľkosť plechu (chce to trochu zručnosti, cesto je jemné) a prenesieme ho na plech vystlaný papierom. Natrieme jemne vyžmýkanú jablkovú plnku. Vrch polejeme roztopeným maslom. Zvyšné cesto vyvaľkáme narežeme radielkom pásy a vrch koláča dozdobíme. Pásy potrieme bielkom a pečieme pri teplote 180 stupňov do zlatista.

 


 

 
Jablkové rezy PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 16:11

Ingrediencie

500 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 200 g práškového cukru, 220 g masla alebo margarínu, 2 vajcia, 10 g preosiatej strúhanky, 750 g jabĺk, škoricu, 2 lyžice kryštálového cukru

Postup

Na dosku preosejeme múku s práškom do pečiva, pridáme práškový cukor, maslo, vajcia a zamiesime cesto. Polovicu cesta rozvaľkáme, preložíme na vymastený a múkou vysypaný plech, cesto trocha posypeme jemnou strúhankou a priamo na cesto postrúhame očistené jablká, ktoré posypeme škoricou a kryštálovým cukrom. Na vrch dáme vyvaľkánu druhú časť cesta, potrieme žĺtkom, popicháme vidličkou a upečieme do ružova. Upečený, vychladený  koláč pocukrujeme.

 


 

 
Výborný jablčník PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 16:07

Ingrediencie

cesto: 4 vajcia, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 6 lyžíc vlažnej vody, 200 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, postrúhaná citrónová kôra

jablková vrstva: 750 g očistených postrúhaných jabĺk, 2 vanilkové cukre, 2 lyžičky škorice

krém: 500 ml mlieka, 3 Zlaté klasy, 2 vanilkové cukre, 100 g kryštálového cukru, 500 ml kyslej smotany

Postup

Plech vystelieme alobalom. Na spodok  vysypeme po celom plechu vanilkový cukor a škoricu. Navrstvíme nastrúhané jablká.

Žltká vymiešame s cukrami a citrónovou kôrou. Primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a vodou. Nakoniec primiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na jablká, rovnomerne rozotrieme a pečieme pri teplote 200 stupňov do zlatista. Cesto po miernom vychladnutí prevrátime tak, aby jablká boli na vrchu.

Krém: Do 350 ml mlieka nasypeme kryštálový a vanilkový cukor a dáme variť. Vo zvyšnom studenom mlieku vymiešame Zlaté klasy a prilejeme do mlieka na sporáku. Uvaríme hustý puding, ktorý necháme za občastného miešania mierne vychladnúť. Potom k pudingu elektrickým šľahačom vmiešame smotany a vyšľaháme hladký krém.

Vyšľahaný krém rozotrieme na jablkovú vrstvu na vrch nastrúhame čokoládu a necháme v chlade stuhnúť.

zdroj:www.mimibazar.sk

 


 

 
Jablkový koláč s pudingom PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 16:03

Ingrediencie

2 lístkové cesta, 2 balíky piškót, 5 jabĺk, 2 vanilkové práškové pudingy, 1 l mlieka, 4 lyžice cukru, 1 škoricový cukor, hrozienka, 1 vajíčko

Postup

Lístkové cesta rozvaľkáme. Jedno rozvaľkáne cesto položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na cesto na husto poukladáme piškóty. Jablká očistíme, vyberieme jaderníky, nakrájame ich na plátky a poukladáme na piškóty. Posypeme ich škoricovým cukrom a opláchnutými hrozienkami. V mlieku s cukrom uvaríme pudingy, necháme ho len trochu ochladiť a potom ho vylejeme na jablká. Rozvaľkáme druhé lístkové cesto a prikryjeme ním puding. Rozšľaháme vajíčko a natrieme povrch koláča. Popicháme vidličkou a upečieme. Vychladený  koláč posypeme práškovým cukrom.

 


 

 
Šalamúnove rezy PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 15:59

Ingrediencie

1 hrnček vody, 2 hrnčeky cukru, 1 Hera, 2 lyžice kakaa, 1 prášok do pečiva, 2 hrnčeky polohrubej múky, 4 vajcia, rum, kokos na posypanie

Postup

Vodu s cukrom, Herou a kakaom dáme do hrnca a zahrievame až sa zmes spojí (nevaríme). Potom odoberieme 3/4 hrnčeka zmesi, dolejeme rum a dáme stranou. Do zvyšnej hmoty pridáme vajcia a múku s práškom do pečiva. Dobre premiešame a nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 minút. Po upečení hneď polejeme odloženou zmesou s rumom a posypeme kokosom.

zdroj:www.recepty.cz

 


 

 
Mandarínkové rezy PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 15:12

Ingrediencie

4 vajcia, 220 g cukor krupica, 1 vanilkový cukor, 200 ml oleja, 200 ml vody, 250 g hladkej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva

krém: 1 l pomarančového džúsu, 2,5 balíčka vanilkového pudingu v prášku, 10 lyžíc cukru krupica, 1 vanilkový cukor, 2 plechovky mandariniek

ďalej: 500 ml smotany na šľahanie, 2 stužovače šľahačky, piškóty, rum, čokoládová poleva

Postup

Celé vajcia rozklepneme do misy, pridáme cukor, vanilkový cukor a vyšľaháme. Pridáme olej, vodu a primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto vlejeme na plech vystlaný papierom na pečieme a pečieme pri teplote 180 stupňov. V studenom džúse rozmiešame pudingy, obidva cukre a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Za občastného miešania necháme trocha vychladnúť a nalejeme na vychladenú piškótu. Na vrch rovnomerne rozložíme odkvapkané mandarínky. Ušľaháme šľahačku so stužovačom a natrieme na krém. Piškóty namočíme v rume a kladieme na koláč ďalej od seba. Dozdobíme čokoládovou polevou. Necháme v chladničke stuhnúť.

zdroj:www.recepty.czweb.org

 


 

 
Šumienkový zákusok PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 15:08

Ingrediencie

cesto: 4 vajcia, 200 g práškový cukor, 100 ml mlieka, 100 ml oleja, 200 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva

plnka: 2 kyslé smotany, šľahačka v prášku, 2 vanilkový cukor

želatina: 800 ml vody, 200 g kryštálový cukor, 2 Zlaté klasy, 2 šumienky spolu 28 g

Postup

Žĺtka vymiešame s cukrom do peny. Postupne pridáme mlieko, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Necháme vychladnúť. Na plnku si vyšľaháme smotanu, šľahačku, cukor a natrieme na vychladenú piškótu. Necháme v chlade stuhnúť. Z vody, cukru, Zlatých klasov a šumienky uvaríme hustý puding, ktorý necháme za občastného miešania jemne vychladnúť. Potom ho nalejeme na plnku a dáme do chladničky stuhnúť. Podľa vkusu ozdobíme.

 


 

 
Tvarohovo-šľahačkové rezy PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 14:53

Ingrediencie

cesto: 5 vajec, 250 g polohrubej múky, 200 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 150 ml oleja, 150 ml mlieka, 1 prášok do pečiva, 3 lyžice kakaa

plnka: 500 g mäkkého tvarohu, 150 g práškového cukru, 2 vanilkové cukry, 2 šľahačky v prášku, 200 ml mlieka

ďalej: 2 jahodové kompóty, kakao na posypanie

Postup

Celé vajíčka vyšľaháme s cukrami do hustej, bohatej peny. Postupne pridáme olej, mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15 minút. Necháme vychladnúť. Na cesto poukladáme na polku prerezané jahody (reznou plochou na cesto). Tvaroh vymiešame  s cukrami. Zvlášť vyšľaháme šľahačku s mliekom a primiešame ju k tvarohovej hmote. Premiešame. Na jahody navrstvíme rovnomerne plnku a necháme v chlade stuhnúť. Pred podávaním posypeme kakaom.

 


 

 
Tvarohový krémovník PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 14:47

Ingrediencie

Cesto: 220 g polohrubej múky, 120 g Hery, 120 g práškového cukru, 1 vajce, 2 žĺtka, 1 lyžička prášku do pečiva

Plnka: 500 ml mlieka, 500 g mäkkého tvarohu, 150 g práškového cukru, 1 práškový vanilkový puding, 150 ml oleja, 1 vajce, 2 žĺtka

Sneh: 4 bielka, 150 g kryštálového cukru

Postup

Z uvedených surovín spracujeme cesto, podľa potreby pridáme múku a necháme chvíľu odležať. Cesto s pomúčenými rukami roztiahneme po celom vymastenom a vysypanom plechu. Plnku pripravíme zmiešaním všetkých surovín. Vylejeme ju na pripravené cesto a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 40 minút. Potom na plnku rovnomerne rozotrieme vyšľahaný sneh s cukrom a dopečieme do ružova.

 

 

 
« ZačiatokDozadu11121314DopreduKoniec »

Stránka 13 z 14

Vyhľadávanie

Novinky

Orechovo ananásové rezy

Ingrediencie cesto: 200 g Hery, 200 g cukor práškový,...

Grankový šťavnatý koláč

Ingrediencie cesto: 5 vajec, 1/2 hrnčeka cukru krupica,...

Fínska rybacia polievka

Ingrediencie 1 l rybací vývar, 1 mrkva, 1 petržlen,...

Vianočka z formy

Ingrediencie 500 g polohrubej múky, štipka soli,...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist