Koláče na plechu
Mandarínkové rezy PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 15:12

Ingrediencie

4 vajcia, 220 g cukor krupica, 1 vanilkový cukor, 200 ml oleja, 200 ml vody, 250 g hladkej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva

krém: 1 l pomarančového džúsu, 2,5 balíčka vanilkového pudingu v prášku, 10 lyžíc cukru krupica, 1 vanilkový cukor, 2 plechovky mandariniek

ďalej: 500 ml smotany na šľahanie, 2 stužovače šľahačky, piškóty, rum, čokoládová poleva

Postup

Celé vajcia rozklepneme do misy, pridáme cukor, vanilkový cukor a vyšľaháme. Pridáme olej, vodu a primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto vlejeme na plech vystlaný papierom na pečieme a pečieme pri teplote 180 stupňov. V studenom džúse rozmiešame pudingy, obidva cukre a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Za občastného miešania necháme trocha vychladnúť a nalejeme na vychladenú piškótu. Na vrch rovnomerne rozložíme odkvapkané mandarínky. Ušľaháme šľahačku so stužovačom a natrieme na krém. Piškóty namočíme v rume a kladieme na koláč ďalej od seba. Dozdobíme čokoládovou polevou. Necháme v chladničke stuhnúť.

zdroj:www.recepty.czweb.org

 


 

 
Šumienkový zákusok PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 15:08

Ingrediencie

cesto: 4 vajcia, 200 g práškový cukor, 100 ml mlieka, 100 ml oleja, 200 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva

plnka: 2 kyslé smotany, šľahačka v prášku, 2 vanilkový cukor

želatina: 800 ml vody, 200 g kryštálový cukor, 2 Zlaté klasy, 2 šumienky spolu 28 g

Postup

Žĺtka vymiešame s cukrom do peny. Postupne pridáme mlieko, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Necháme vychladnúť. Na plnku si vyšľaháme smotanu, šľahačku, cukor a natrieme na vychladenú piškótu. Necháme v chlade stuhnúť. Z vody, cukru, Zlatých klasov a šumienky uvaríme hustý puding, ktorý necháme za občastného miešania jemne vychladnúť. Potom ho nalejeme na plnku a dáme do chladničky stuhnúť. Podľa vkusu ozdobíme.

 


 

 
Tvarohovo-šľahačkové rezy PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 14:53

Ingrediencie

cesto: 5 vajec, 250 g polohrubej múky, 200 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 150 ml oleja, 150 ml mlieka, 1 prášok do pečiva, 3 lyžice kakaa

plnka: 500 g mäkkého tvarohu, 150 g práškového cukru, 2 vanilkové cukry, 2 šľahačky v prášku, 200 ml mlieka

ďalej: 2 jahodové kompóty, kakao na posypanie

Postup

Celé vajíčka vyšľaháme s cukrami do hustej, bohatej peny. Postupne pridáme olej, mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15 minút. Necháme vychladnúť. Na cesto poukladáme na polku prerezané jahody (reznou plochou na cesto). Tvaroh vymiešame  s cukrami. Zvlášť vyšľaháme šľahačku s mliekom a primiešame ju k tvarohovej hmote. Premiešame. Na jahody navrstvíme rovnomerne plnku a necháme v chlade stuhnúť. Pred podávaním posypeme kakaom.

 


 

 
Tvarohový krémovník PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 14:47

Ingrediencie

Cesto: 220 g polohrubej múky, 120 g Hery, 120 g práškového cukru, 1 vajce, 2 žĺtka, 1 lyžička prášku do pečiva

Plnka: 500 ml mlieka, 500 g mäkkého tvarohu, 150 g práškového cukru, 1 práškový vanilkový puding, 150 ml oleja, 1 vajce, 2 žĺtka

Sneh: 4 bielka, 150 g kryštálového cukru

Postup

Z uvedených surovín spracujeme cesto, podľa potreby pridáme múku a necháme chvíľu odležať. Cesto s pomúčenými rukami roztiahneme po celom vymastenom a vysypanom plechu. Plnku pripravíme zmiešaním všetkých surovín. Vylejeme ju na pripravené cesto a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 40 minút. Potom na plnku rovnomerne rozotrieme vyšľahaný sneh s cukrom a dopečieme do ružova.

 

 

 
Piškóta s krémom a šľahačkou PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 14:42

Ingrediencie

cesto: 200 g polohrubej múky, 4 vajcia, 200 g práškového cukru, 4 lyžice teplej vody

krém: 500 ml mlieka, 2 jahodové pudingy, 4 lyžice cukru, 1 vanilkový cukor, 250 g mäkkého tvarohu, 250 g masla

ďalej: 2 šľahačky v prášku, 1 stužovač šľahačky, 300 ml studeného mlieka

Postup

Žĺtky ušľaháme s cukrom a pridáme postupne vodu. Potom vmiešame múku a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov. Pripravíme si krém: Z mlieka, pudingu a 4 lyžíc cukru uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Do vychladnutého pudingu zašľaháme vanilkový cukor, tvaroh a nakoniec zmäknuté maslo. Dôkladne vymiešame. Hotový krém rovnomerne natrieme na vychladnutý koláč. Nakoniec vyšľaháme šľahačku v prášku, stužovač a mlieko do tuha. Natrieme na krém. Vrch posypeme strúhanou čokoládou. Necháme v chlade stuhnúť.

 


 

 
Pudingový rez PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 14:36

Ingrediencie

cesto: 2 hrnčeky polohrubej múky, 2 hrnčeky kryštálového cukru, 1 prášok do pečiva, 2 hrnčeky mlieka, 200 ml oleja, 2 vajíčka

krém: 1 liter mlieka, 3 vanilkové pudingy, 150 g masla

poleva: 100 g masla, 200 g práškového cukru, 3 lyžice kakaa, 3 lyžice rumu, 2 lyžice vody

ďalej: 2 balíčky Be-Be sušienok

Postup

Na cesto zmiešame všetky suroviny. Prelejeme na plech vystlaný papierom a pečieme pri teplote 180 stupňov. Krém uvaríme z mlieka, pudingov a masla. Necháme za občastného miešania vychladnúť. Na vychladené cesto rozotrieme puding. Na puding naskladáme Be-Be sušienky tesne vedľa seba. Na miernom plameni zmiešame dohromady suroviny určené na polevu. Koláč polejeme polevou a necháme v chlade stuhnúť.

zdroj:www.kedlubna.tym.cz

 


 

 
Ľahký vánok PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 14:23

Ingrediencie

cesto: 300 g masla alebo margarínu, 300 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 lyžička rumu, 4 žĺtka, 3 lyžice mlieka, 6 bielok, 400 g hladkej múky, 1 kypriaci prášok do pečiva, 2 lyžice kakaa

plnka: 2 žĺtka, 3 lyžice práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 500 g tvarohu, 50 ml mlieka

Postup

Mäkké maslo alebo margarín, práškový cukor, vanilkový cukor a rum vyšľaháme do peny. Postupne pridávame žĺtka a mlieko. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Múku zmiešame s kypriacim práškom. Múku a sneh striedavo zľahka vmiešame do peny. Polovicu cesta rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Do druhej polovice cesta vmiešame kakao. Pripravíme si náplň vymiešaním žĺtov s práškovým, vanilkovým cukrom. Pridáme tvaroh, mlieko a všetko spolu dobre vymiešame. Náplň opatrne natrieme na biele cesto, pokryjeme kakaovým cestom a pečieme pri teplote 180 stupňov. Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom.

zdroj:www.mimibazar.cz

 


 

 
Sladký slnečnicový koláč PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 14:19

Ingrediencie

250 g hrubej múky, 1 vanilkový cukor, 1 kypriaci prášok do pečiva, 200 g kryštálového cukru, 3 vajcia, 100 ml oleja, 250 ml mlieka, 100 g slnečnicových semienok

Postup

Najprv si opražíme semienka na suchej panvici. Vajcia po jednom rozklepneme do misy a vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom do peny. Postupne zašľaháme olej, pridáme mlieko a premiešame. Potom pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, opraženú slnečnicu a premiešame. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Plech vložíme do horúcej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15-20 minút. Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom.

 


 

 
Koláč s gaštanovým krémom PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 13:55

Ingrediencie

cesto: 3 vajcia, 100 g práškového cukru, 100 g masla, 5 Pl polohrubej múky, 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva

plnka: 500 g gaštanového pyré, 150 g práškového cukru, 300 ml smotany na šľahanie, 1 stužovač šľahačky

ďalej: rum

Postup

Maslo vymiešame s práškovým cukrom a so žĺtkami. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Cesto vlejeme na plech vystlaný  papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov. Necháme vychladnúť. Gaštanové pyré vymiešame s cukrom. Smotanu vyšľaháme so stužovačom dotuha. Po častiach pridávame do vyšľahanej smotany vymiešane gaštanové pyré a spolu vymiešame.

Po vychladnutí cesto pokvapkáme rumom a natrieme naň plnku. Necháme v chlade stuhnúť. Povrch ľubovoľne ozdobíme.

 


 

 
« ZačiatokDozadu111213DopreduKoniec »

Stránka 13 z 13

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist