Koláče na plechu
Mrkvovo-ananásový koláč PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 19 Február 2009 12:06

Ingrediencie

3 vajcia, 1/2 hrnčeka oleja, 1 hrnček kryštálového cukru, 2 hrnčeky najemno nastrúhanej mrkvy, 1 konzerva kúskového ananásového kompótu, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 prášok do pečiva

Postup

Cukor, celé vajíčka a olej vyšľaháme do peny. Pridáme mrkvu, konzervu ananásu aj so šťavou, múku zmiešanu s práškom do pečiva. Dôkladne premiešame. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 25 minút. Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom. 

 


 

 
Likérové rezy PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 17:01

Ingredience

4 väčšie vajcia, 200 g cukru krupicae, 1 vanilkový cukr, 250 ml oleja, 250 ml vaječného likéru, 300 g polohrubej múky, 100 g solamylu, 1 prášok do pečiva

Postup

Celá vejcia ušľaháme s oboma cukrami do hustej peny. Za stálého šlahania tenkým pramienkom prilievame olej a potom likér. Nakonec vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a solamylom. Nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry. Upečme doružova (200°C asi 10 minut).
Po vychladnutí môžeme poliať čokoládovou polevou  alebo iba pocukrujeme.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 
Dunajské vlny PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 16:56

Ingrediencie

250 g cukru, 5 vajec, 1/8 l mlieka, 1 Hera, 450 g hladkej múky, 3 lyžice kakaa, 1 prášok do pečiva, marhuľový kompót

krém: 1/2 l mlieka, 1 1/2 balíčku vanilkového pudingu, 100 g masla, 5 lyžíc cukru

Postup

Rozpustíme Heru a potom z nej a ostatných surovín vypracujeme cesto, ktoré nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na cesto husto poukladáme polky marhúľ a upečieme pri teplote 180 stupňov. Medzitým si uvaríme puding z mlieka a práškov a zvlášť vyšľaháme maslo s cukrom. Túto zmes neskôr vmiešame do vychladnutého pudingu. Vychladnutý koláč s marhuľami rovnomerne potrieme krémom a podľa fantázie dozdobíme kakaom alebo strúhanou čokoládou.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 
Snehový jahodový koláč PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 16:52

Ingrediencie

4 vajcia, 150 g masla, 150 g hrubej múky, 150 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, kôra z jedného citróna, 80 g jahodového džemu, jahody

sneh: 5 bielky, 1 lyžica práškového cukru

Postup

Maslo s cukrom vymiešame do peny. Pridáme žĺtky, vanilkový cukor, postrúhanú citrónovú kôru a postupne múku. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom a pečieme pri teplote 180 stupňov. Ešte teplý koláč potrieme džemom a poukladáme naň jahody. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a zľahka premiešame. Sneh rovnomerne natrieme na pripravený koláč a ešte dáme do rúry jemne zapiecť. Vychladnutý koláč pokrájame.

 


 

 
Punčové rezy PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 16:47

Ingrediencie

9 vajec (na jednu piškótu 3 vajcia), 3x130 g práškový cukor, 3x130 g polohrubej múky, 3x80 g Hery, 1 balíček prášku do pečiva rozdeliť na 3 časti, 2 lyžice kakaa, červené potravinárske farbivo, 250 ml jahodového sirupu, 50 ml rumu, jahodový džem, punčová poleva v prášku

Postup

Upečieme si tri piškóty zvlášť. Žĺtky s cukrom a Herou vymiešame do peny a postupne pridáme múku s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh. Do jedného cesta pridáme kakao, do druhého červenú farbu a tretie necháme žlté. Vylejeme na plech vystlaný papierom a upečieme. Ako prvú si dáme na rovnú plochu upečenú kakaovú piškótu, popicháme husto vidličkou a pokropíme 1/3 sirupom zmiešaným s rumom. Natrieme džem a priložíme ružovú piškótu, tak isto popicháme vidličkou, natrieme sirupom a džemom. Nakoniec priložíme žltú piškótu a postup opakujeme. Na vrch koláča rozotrieme punčovú polevu. Necháme v chlade postáť.

 


 

 
Čokooriešková buchta PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 16:43

Ingrediencie

300 ml polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, 50 g čokolády na varenie, 50 g mletých orechov, 3 vajcia, 200 ml cukor krupica, 150 ml olej, 60 ml mlieka, 100 g čokolády na posypanie

Postup

Zmiešame múku s práškom do pečiva, vanilkovým cukrom, nahrubo nastrúhanou čokoládou a orechy. Celé vajcia s cukrom ušľaháme do peny. Pomaly postupne zašľahávame olej a mlieko. Vareškou zmiešame sypkú zmes. Nalejeme na plech (30x40 cm) vyložený papierom na pečenie a pečieme asi 15 minút pri teplote 190 až 200 stupňov. Po vytiahnutí z rúry horúcu buchtu posypeme nastrúhanou čokoládou (môžeme zmiešať s bielou).

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 
Tangovka PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 16:32

Ingrediencie

používame odmerku 480 ml

1 nápoj v prášku Tang čierna ríbezľa, 2 odmerky polohrubej múky, 1 odmerka krupicového cukru, 1 kypriaci prášok, 6 vajíčka, 3/4 odmerky oleja, 3/4 odmerky mlieka

Postup

Zmiešame sypké suroviny. Zvlášť zmiešame riedke suroviny. Nakoniec dáme všetko dokopy a dôkladne premiešame. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 25 minút. Skúšame špajlou. Vychladený koláč posypeme práškovým cukrom.

 


 

 
Jogurtová bublanina PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 16:20

Ingrediencie

1 veľký kelímok bieleho jogurtu (400-500 g), ten istý kelímok polohrubej múky, 2/3 kelímku cukor krupica, 1 prášok do pečiva, 2 vajcia, ľubovolné ovocie, hrsť mrveničky (nemusí byť)

Postup

Do misky vyklopíme jogurt. Kelímok naplníme múkou a prisypeme k jogurtu. Pridáme prášok do pečiva, vajcia, cukor a dôkladne premiešame na hladké cesto. Nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Na cesto poukladáme ľubovoľne ovocie posypeme mrveničkou. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 20 minút do ružova.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 
Mriežkovaný jablkový koláč PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 16:16

Ingrediencie

300 g hladkej múky, 130 g tuku (Palmarin), 100 g práškového cukru, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 1 žĺtko, 1 vajíčko, 2 lyžice kyslej smotany, citrónová kôra, štipka soli

plnka: jablká, citrónová šťava, vanilkový cukor, škoricový cukor, trochu masla

Postup

Z múky, tuku, prášku do pečiva, cukru, vajec, smotany, soli a postrúhanej kôry rukou vypracujeme cesto. Podľa potreby pridáme trochu múky a necháme v chlade 1 hodinu odpočívať. Jablká nastrúhame na hrubom strúhadle, dochutíme vanilkovým a škoricovým cukrom, šťavou z citróna. Z cesta odoberieme asi jednu pätinu na záverečné zdobenie. Cesto vyvaľkáme na veľkosť plechu (chce to trochu zručnosti, cesto je jemné) a prenesieme ho na plech vystlaný papierom. Natrieme jemne vyžmýkanú jablkovú plnku. Vrch polejeme roztopeným maslom. Zvyšné cesto vyvaľkáme narežeme radielkom pásy a vrch koláča dozdobíme. Pásy potrieme bielkom a pečieme pri teplote 180 stupňov do zlatista.

 


 

 
Jablkové rezy PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 16:11

Ingrediencie

500 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 200 g práškového cukru, 220 g masla alebo margarínu, 2 vajcia, 10 g preosiatej strúhanky, 750 g jabĺk, škoricu, 2 lyžice kryštálového cukru

Postup

Na dosku preosejeme múku s práškom do pečiva, pridáme práškový cukor, maslo, vajcia a zamiesime cesto. Polovicu cesta rozvaľkáme, preložíme na vymastený a múkou vysypaný plech, cesto trocha posypeme jemnou strúhankou a priamo na cesto postrúhame očistené jablká, ktoré posypeme škoricou a kryštálovým cukrom. Na vrch dáme vyvaľkánu druhú časť cesta, potrieme žĺtkom, popicháme vidličkou a upečieme do ružova. Upečený, vychladený  koláč pocukrujeme.

 


 

 
Výborný jablčník PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 16:07

Ingrediencie

cesto: 4 vajcia, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 6 lyžíc vlažnej vody, 200 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, postrúhaná citrónová kôra

jablková vrstva: 750 g očistených postrúhaných jabĺk, 2 vanilkové cukre, 2 lyžičky škorice

krém: 500 ml mlieka, 3 Zlaté klasy, 2 vanilkové cukre, 100 g kryštálového cukru, 500 ml kyslej smotany

Postup

Plech vystelieme alobalom. Na spodok  vysypeme po celom plechu vanilkový cukor a škoricu. Navrstvíme nastrúhané jablká.

Žltká vymiešame s cukrami a citrónovou kôrou. Primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a vodou. Nakoniec primiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na jablká, rovnomerne rozotrieme a pečieme pri teplote 200 stupňov do zlatista. Cesto po miernom vychladnutí prevrátime tak, aby jablká boli na vrchu.

Krém: Do 350 ml mlieka nasypeme kryštálový a vanilkový cukor a dáme variť. Vo zvyšnom studenom mlieku vymiešame Zlaté klasy a prilejeme do mlieka na sporáku. Uvaríme hustý puding, ktorý necháme za občastného miešania mierne vychladnúť. Potom k pudingu elektrickým šľahačom vmiešame smotany a vyšľaháme hladký krém.

Vyšľahaný krém rozotrieme na jablkovú vrstvu na vrch nastrúhame čokoládu a necháme v chlade stuhnúť.

zdroj:www.mimibazar.sk

 


 

 
« ZačiatokDozadu11121314DopreduKoniec »

Stránka 13 z 14

Vyhľadávanie

Novinky

Celozrnný pšeničný bochník

Ingrediencie 400 ml vody, 1 rozdrvená tableta celaskonu...

Perník s brusnicami

Ingrediencie 100 ml oleja, 400 g hladkej múky, 300...

Rýchly pšenično - ražný chlieb

Ingrediencie 175 ml mlieka, 175 ml vody, 2,5 lyžičky...

Dukátové buchtičky

Ingrediencie cesto: 250 ml mlieka, štipka soli, 6...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist