Koláče na plechu
Mrkvový koláč s citrónovou polevou PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 05 September 2013 08:16

Ingrediencie

250 g očistenej mrkvy, 2 lyžice citrónovej šťavy, 3 vajcia, 150 g práškového cukru, 100 ml oleja, 200 g polohrubej múky, 100 g hrubej múky, 3 lyžičky prášku do pečiva, 50 g posekaných orechov, 50 hrozienok, 1 lyžica rumu

poleva: 200 g práškového cukru, 2 lyžice horúcej vody, 2 lyžice citrónovej šťavy

Postup

Mrkvu nastrúhame, pokvapkáme citrónovou šťavou a premiešame. Hrozienka umyjeme a zalejeme rumom. Múky spolu premiešame aj s práškom do pečiva a orechami. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme olej, sypkú zmes, pripravenú mrkvu, hrozienka a premiešame. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou. Koláč po vychladnutí potrieme citrónovou polevou.

Citrónová poleva: Cukor s horúcou vodou a citrónovou šťavou vymiešame do hustej polevy.

 


 
Rezy z orechovými bonbónmi PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 31 August 2013 08:11

Ingrediencie

200 g práškového cukru, 2 lyžičky vanilkového cukru, 5 vajec, 1 žĺtok, 150 ml oleja, 200 ml mlieka, 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 2 lyžice mletých orechov

Na orechové bonbóny: 100 g mletých orechov, 50 g hnedého cukru, 2 lyžice škoricového cukru, 1 bielok, 2 lyžice rumu

Postup

Príprava cesta: Práškový a vanilkový cukor premiešame. Pridáme 6 žĺtkov a vyšľaháme metličkou do peny. Pridáme olej, mlieko, zmes hladkej a polohrubej múky spolu s práškom do pečiva a premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný sheh z 5 bielkov.

Príprava bonbónov: Orechy zmiešame s hnedým cukrom a škoricovým cukrom. Pridáme bielok, rum a premiešame. Z pripravej masy vytvarujeme asi 40 malých bonbónov v tvare gulôčok.

Pripravené cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na cesto rovnomerne pokladieme bonbóny z orechovej plnky. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 stupňov pečieme cca 25 minút. Koláč necháme vychladnúť.Nakoniec ho posypeme práškovým cukrom.

 

 
Rebarborový koláč PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 25 Júl 2013 14:22

Ingrediencie

3 hrnčeky hladkej múky, 1 hrnček mlieka, 3/4 hrnčeka oleja, 1 hrnček cukru krupica, 1 prášok do pečiva, 4 vajcia, 4 rebarbory

posýpka: 8 lyžíc masla, 1 hrnček polohrubej múky, 1/2 hrnčeka cukru krupica

Postup

Z vajíčka a cukru vyšľaháme bielu penu. Postupne vlejeme olej, mlieko a nakoniec vsypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na vrch poukladáme na kolieska nakrájanú očistenú rebarboru. V miske zmiešame maslo, múku a cukor. Rukou spracujeme posýpku, ktorou posypeme vrch koláča. Pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou.

 

 
Rezy Piňa colada PDF Tlačiť E-mail
Streda, 10 Júl 2013 11:14

Ingrediencie

cesto: 1 plechovka ananásu, 1 hrnček cukru, 1,5 hrnčeka polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 2 lyžičky jedlej sódy, 2 vajíčka

krém: 1 smotana na šľahanie, 1 kyslá smotana, 1/2 hrnčeka kokosu, 5 lyžice práškového cukru

ďalej: 1 plechovka ananásu, 1 vanilkový puding, cukor podľa chuti

Postup

Ananás aj so šťavou rozmixujeme a postupne pridáme ostatné suroviny. Podľa potreby môžeme pridať múku. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 25 minút.

Na krém vyšľaháme smotanu na šľahanie dotuha a postupne vmiešame kyslú smotanu, cukor a kokos. Krémom natrieme vychladnutý koláč. Na krém rovnomerne rozložíme odkvapkaný ananás.

Šťavu zriedime s vodou na množstvo 500 ml , zmiešame s cukrom a pudingom. Uvaríme puding, jemne necháme vychladnúť a rovnomerne rozotrieme po celom koláči. Necháme v chlade najlepšie cez noc postáť.

zdroj:www.mimibazar.cz

 

 
Ríbezľová bublanina s grankom PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 06 Júl 2013 12:03

Ingrediencie

1 a 1/2 hrnčeka cukru krupica, 2 hrnčeky polohrubej múky, 3 vajcia, 1/2 hrnčeka oleja, 3/4 hrnčeka mlieka, 1 prášok do pečiva, 4 lyžice Granka, ríbezle

Postup

Žĺtky s cukrom vyšľaháme. Postupne pridáme olej, mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielkov. 2/3 cesta vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Zvyšné cesto vymiešame s grankom a rovnomerne natrieme na biele cesto. Vrch posypeme ríbezľami. Pečieme pri teplote 180 stupňov. Pečieme cca 25 minút, skúšame špajlou. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

 

 
Tvarohový koláč so želatinou PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 02 Máj 2013 18:39

Ingrediencie

cesto: 6 vajcia, 6 lyžíc polohrubej múky, 6 lyžíc cukru krupica, 2 lyžice kakaa, 1/2 prášku do pečiva, 100 ml oleja

plnka: 500 g jemného tvarohu, 250 g masla, 1 vanilkový cukor, 8 lyžíc práškového cukru, 2 lyžice rumu

želatina: 1 l vody, 1 práškový pomarančový džús ( použila som TANG), 7 lyžíc cukru krupica, 2 Zlaté klasy

Postup

Celé vajcia s cukrom vyšľaháme a postupne pridávame olej, múku, prášok do pečiva a kakao. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou.

plnka: Maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme tvaroh a rum. Plnku rozotrieme na vychladnutý koláč.

želatina: V 500 ml vody na ohni rozpustíme cukor a šumienku. V ďalších 500 ml rozmiešame Zlatý klas a vlejeme do vriaceho cukrového rozvaru. Za stáleho miešania necháme zhustnúť. Necháme želatinu trošku vychladnúť  a potom rozotrieme na tvarohovú plnku. Odložíme do chladu stuhnúť a krájame na rezy.

zdroj:www.ywettrecepty.blogspot.sk

 

 
Parížske rezy PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 22 Apríl 2013 18:41

Ingrediencie

cesto: 225 g masla, 6 žĺtky, 180 g práškového cukru, 315 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva

plnka: 270 g vlašských orechov, 6 bielka

ďalej: lekvár

Postup

Maslo, žĺtky, cukor, múku s práškom do pečiva zmiešame a vypracujeme tuhé cesto. Cesto preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a po celej dĺžke ho rovnomerne roztiahneme. Takto pripravené cesto potrieme lekvárom. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh do ktorých vmiešame mleté orechy. Orechový sneh rozotrieme na lekvár a pečieme pri teplote 190 stupňov. Skúšame špajlou. Po upečení necháme vychladnúť, nakrájame a posypeme práškovým cukrom.

zdroj: http://designbysuzi.blogspot.sk/

 

 
Ruský jablkový koláč PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 16 Apríl 2013 07:36

Ingrediencie

250 g hladkej múky, 250 g cukru krupica, 250 g Hery, 50 g orechov, 50 g čokolády, 4 vajcia, 4 jablká, 2 vanilkové cukre, 2 lyžice kakaa, 1 lyžička škorice, 1 prášok do pečiva, 50 ml rumu, 1 lyžička mandľovej arómy

Postup

Heru s cukrami vyšľaháme. Postupne primiešame žĺtka, kakao, rum, škoricu, madľovú arómu. Nakoniec do masy pridáme nahrubo nasekané orechy, čokoládu a premiešame. Vsypeme múku s práškom do pečiva a nakoniec očistené a na malé kocky nakrájané jablká. A nakoniec opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 190 stupňov. Skúšame špajlou. Koláč ozdobíme čokoládovou polevou.

zdroj:www.varecha.pravda.sk

 

 
Tvarohovo - gaštanové rezy PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 12 Apríl 2013 17:10

Ingrediencie

cesto: 400 g hladkej múky, 250 g Hery, 2 vajcia, 1 prášok do pečiva, 1 lyžica kakaa, 3 lyžice mlieka

plnka: 4 vajcia, 500 g mäkkého tvarohu, 250 g gaštanového pyré, 100 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 Zlatý klas, 200 ml mlieka

Postup

V miske zmiešame múku so zmäknutou Herou, vajcami, práškom do pečiva, s kakaom a mliekom. Vypracujeme cesto. Z cesta odložíme zhruba 100 g nabok. Zvyšné cesto roztlačíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Vo väčšej mise zmiešame tvaroh, gaštanové pyré, oba druhy cukru, Zlatý klas, mlieko a žĺtky. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne zamiešame do masy. Plnku vylejeme na cesto na plechu.

Z odloženého cesta vyvaľkáme dlhý tenký valec, ktorý nakrájame na rovnaké veľké kúsky. Nimi posypeme vrch koláča. Pečieme  pri teplote 180 stupňov cca 35 až 40 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť na plechu a nakrájame rezy.

 

 


 
Koláč hrk - hrk ananás PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 17 Marec 2013 19:02

Ingrediencie

cesto: 1,5 hrnčeka polohrubej múky, 1 hrnček cukru krupica, 0,5 hrnčeka oleja, 0,75 hrnčeka mlieka, 2 vajcia, 2 lyžice kakaového prášku, 1 prášok do pečiva

krém: 500 ml smotany na šľahanie, 1 plechovka ananásového kompótu kúsky, 2 sáčky pudingu bez varenia Créme Olé vanilkový

na ozdobu: strúhaná čokoláda

Postup

Suroviny na cesto zmiešame v miske a rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečieme pri teplote 200 stupňov cca 12 minút.

Do nádoby s dobre tiesniacim viečkom nalejeme kompót aj so šťavou, pridáme smotanu, pudingový prášok a dobre uzavrieme ( pokiaľ je ananás veľký narežeme ho na menšie kúsky). Zavretú nádobu párkrát zahrkáme, až pocítime, že krém je v nádobe tuhý.

Vychladnutý korpus potrieme krémom a posypeme strúhanou čokoládou. Necháme v chlade stuhnúť.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 


 
Tvarohovo - citrónový koláč PDF Tlačiť E-mail
Streda, 06 Marec 2013 14:21

Ingrediencie

450 g polohrubej múky, 300 g kryštálového cukru, 300 ml mlieka, 2 vajcia, 1,5 vanilkového pudingu v prášku, 1 vanilkový cukor, 1 balíček kypriaceho prášku, 150 ml oleja, 300 g jemného tvarohu

poleva: 150 g práškového cukru, šťava z jedného citróna, 1 lyžica horúcej vody

Postup

Múku zmiešame s práškom do pečiva a cukrom. Vo vlažnom mlieku rozmiešame pudingový prášok a prilejeme ho k múke. Pridáme vanilkový cukor, vajcia, olej a všetko spolu zmiešame. Nakoniec do cesta zapracujeme tvaroh. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a a upečieme.

Na polevu vymiešame cukor, šťavu z citróna a vodu na hladkú polevu, ktorou polejeme vychladnutý koláč.

 


 
« ZačiatokDozadu12345678910DopreduKoniec »

Stránka 5 z 14

Vyhľadávanie

Novinky

Paradajková bábovka

Ingrediencie 100 g hladkej múky, 100 g špaldovej...

Perník z pekárne

Ingrediencie 250 ml mlieka, 1 vajce, 10 lyžíc oleja,...

Banánová bábovka s čokoládou

Ingrediencie 4 banány, 350 g polohrubej múky, 250...

Cuketové placky na plechu

Ingrediencie 2 cukety, 2 vajcia, 150 g tvrdého syra,...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist