Utorok, 22 Október 2013 12:11 |
Ingrediencie
300 g hladkej múky, 2 lyžičky prášku do pečiva, 250 g cukru krupica, 1 lyžička škorice, 200 g postrúhanej mrkvy, 160 g hrozienok, 160 g nasekaných orechov, 4 vajcia, 250 ml oleja, 100 ml mlieka
krém: 200 g čokolády na varenie, 400 g kyslej smotany
Postup
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do bielej peny. Postupne vlejeme olej, mlieko. Zvlášť premiešame múku, mrkvu, hrozienka, orechy, škoricu, prášok do pečiva. Spojíme obe hmoty a opatrne premiešame. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou. Medzitým si nad parou rozpustíme čokoládu, ktorú vymiešame s kyslou smotanou. Vychladnutý koláč natrieme krémom. Necháme v chlade odležať.

|
Štvrtok, 17 Október 2013 07:01 |
Ingrediencie
1 hrnček polohrubej múky, 1 hrnček hladkej múky, 2 lyžičky prášku do pečiva, štipka soli, 0,75 hrnčeka kryštálového cukru, 1 hrnček mlieka, 1 vajce, 0,75 hrnčeka oleja
5 - 8 jabĺk podľa velkosti, vanilkový cukor, škorica
Postup
V miske zmiešame všetky sypké suroviny. Postupne pridáme mlieko, olej, vajce a dôkladne premiešame. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme. Povrch cesta posypeme nastrúhanými jablkami, posypeme vanilkovým cukrom a škoricou. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme cca 30 - 35 minút.
zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

|
Nedeľa, 13 Október 2013 11:01 |
Ingrediencie
6 vajcia, 210 g Hery, 270 g cukru krupica, 3 vanilkové cukre, 4 lyžičky prášku do pečiva, 150 ml mlieka, 300 g polohrubej múky, 120 g mletého maku, 600 g jabĺk
Postup
Žĺtky, zmäknutú Heru a cukor vyšľaháme do peny. Pridáme vanilkový cukor a striedavo múku s práškom do pečiva a mlieko. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na dve časti. Do jednej polovice zamiešame mletý mak. Jablká očistíme na nakrájame na malé kocky.
Na plech vystlaný papierom na pečenie rozotrieme makové cesto, naň poukladáme nakrájané jablká a na jablká rozotrieme biele cesto. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 minút. Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom.

|
Štvrtok, 19 September 2013 14:58 |
Ingrediencie
200 g masla, 180 g krupicového cukru, 4 žĺtky, 2 vajcia, štipka soli, 200 g polohrubej múky, 30 g kakaa, 1 prášok do pečiva, broskyňový kompót
sneh: 4 bielky, 150 g krupicového cukru, 50 g práškového cukru
Postup
Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom na penu. Postupne zašľaháme žĺtky a celé vajcia. Vmiešame múku preosiatu s práškom do pečiva, kakao a soľ. Cesto vlejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Broskyne narežeme na kocky a zľahka ich zatlačíme do cesta. Koláč pečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 minút. Z bielkov a krupicového cukru vyšľaháme polotuhý sneh. Potom doň po častiach začneme primiešavať práškový cukor a došľaháme ho dotuha. Sneh rozotrieme na predpečený koláč a vrátime ho do rúry. Dopečieme asi 15-20 minút.

|
Štvrtok, 05 September 2013 08:16 |
Ingrediencie
250 g očistenej mrkvy, 2 lyžice citrónovej šťavy, 3 vajcia, 150 g práškového cukru, 100 ml oleja, 200 g polohrubej múky, 100 g hrubej múky, 3 lyžičky prášku do pečiva, 50 g posekaných orechov, 50 hrozienok, 1 lyžica rumu
poleva: 200 g práškového cukru, 2 lyžice horúcej vody, 2 lyžice citrónovej šťavy
Postup
Mrkvu nastrúhame, pokvapkáme citrónovou šťavou a premiešame. Hrozienka umyjeme a zalejeme rumom. Múky spolu premiešame aj s práškom do pečiva a orechami. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme olej, sypkú zmes, pripravenú mrkvu, hrozienka a premiešame. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou. Koláč po vychladnutí potrieme citrónovou polevou.
Citrónová poleva: Cukor s horúcou vodou a citrónovou šťavou vymiešame do hustej polevy.

|
Sobota, 31 August 2013 08:11 |
Ingrediencie
200 g práškového cukru, 2 lyžičky vanilkového cukru, 5 vajec, 1 žĺtok, 150 ml oleja, 200 ml mlieka, 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 2 lyžice mletých orechov
Na orechové bonbóny: 100 g mletých orechov, 50 g hnedého cukru, 2 lyžice škoricového cukru, 1 bielok, 2 lyžice rumu
Postup
Príprava cesta: Práškový a vanilkový cukor premiešame. Pridáme 6 žĺtkov a vyšľaháme metličkou do peny. Pridáme olej, mlieko, zmes hladkej a polohrubej múky spolu s práškom do pečiva a premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný sheh z 5 bielkov.
Príprava bonbónov: Orechy zmiešame s hnedým cukrom a škoricovým cukrom. Pridáme bielok, rum a premiešame. Z pripravej masy vytvarujeme asi 40 malých bonbónov v tvare gulôčok.
Pripravené cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na cesto rovnomerne pokladieme bonbóny z orechovej plnky. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 stupňov pečieme cca 25 minút. Koláč necháme vychladnúť.Nakoniec ho posypeme práškovým cukrom.

|
Štvrtok, 25 Júl 2013 14:22 |
Ingrediencie
3 hrnčeky hladkej múky, 1 hrnček mlieka, 3/4 hrnčeka oleja, 1 hrnček cukru krupica, 1 prášok do pečiva, 4 vajcia, 4 rebarbory
posýpka: 8 lyžíc masla, 1 hrnček polohrubej múky, 1/2 hrnčeka cukru krupica
Postup
Z vajíčka a cukru vyšľaháme bielu penu. Postupne vlejeme olej, mlieko a nakoniec vsypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na vrch poukladáme na kolieska nakrájanú očistenú rebarboru. V miske zmiešame maslo, múku a cukor. Rukou spracujeme posýpku, ktorou posypeme vrch koláča. Pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou.

|
Streda, 10 Júl 2013 11:14 |
Ingrediencie
cesto: 1 plechovka ananásu, 1 hrnček cukru, 1,5 hrnčeka polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 2 lyžičky jedlej sódy, 2 vajíčka
krém: 1 smotana na šľahanie, 1 kyslá smotana, 1/2 hrnčeka kokosu, 5 lyžice práškového cukru
ďalej: 1 plechovka ananásu, 1 vanilkový puding, cukor podľa chuti
Postup
Ananás aj so šťavou rozmixujeme a postupne pridáme ostatné suroviny. Podľa potreby môžeme pridať múku. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 25 minút.
Na krém vyšľaháme smotanu na šľahanie dotuha a postupne vmiešame kyslú smotanu, cukor a kokos. Krémom natrieme vychladnutý koláč. Na krém rovnomerne rozložíme odkvapkaný ananás.
Šťavu zriedime s vodou na množstvo 500 ml , zmiešame s cukrom a pudingom. Uvaríme puding, jemne necháme vychladnúť a rovnomerne rozotrieme po celom koláči. Necháme v chlade najlepšie cez noc postáť.
zdroj:www.mimibazar.cz

|
Sobota, 06 Júl 2013 12:03 |
Ingrediencie
1 a 1/2 hrnčeka cukru krupica, 2 hrnčeky polohrubej múky, 3 vajcia, 1/2 hrnčeka oleja, 3/4 hrnčeka mlieka, 1 prášok do pečiva, 4 lyžice Granka, ríbezle
Postup
Žĺtky s cukrom vyšľaháme. Postupne pridáme olej, mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielkov. 2/3 cesta vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Zvyšné cesto vymiešame s grankom a rovnomerne natrieme na biele cesto. Vrch posypeme ríbezľami. Pečieme pri teplote 180 stupňov. Pečieme cca 25 minút, skúšame špajlou. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

|
Štvrtok, 02 Máj 2013 18:39 |
Ingrediencie
cesto: 6 vajcia, 6 lyžíc polohrubej múky, 6 lyžíc cukru krupica, 2 lyžice kakaa, 1/2 prášku do pečiva, 100 ml oleja
plnka: 500 g jemného tvarohu, 250 g masla, 1 vanilkový cukor, 8 lyžíc práškového cukru, 2 lyžice rumu
želatina: 1 l vody, 1 práškový pomarančový džús ( použila som TANG), 7 lyžíc cukru krupica, 2 Zlaté klasy
Postup
Celé vajcia s cukrom vyšľaháme a postupne pridávame olej, múku, prášok do pečiva a kakao. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou.
plnka: Maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme tvaroh a rum. Plnku rozotrieme na vychladnutý koláč.
želatina: V 500 ml vody na ohni rozpustíme cukor a šumienku. V ďalších 500 ml rozmiešame Zlatý klas a vlejeme do vriaceho cukrového rozvaru. Za stáleho miešania necháme zhustnúť. Necháme želatinu trošku vychladnúť a potom rozotrieme na tvarohovú plnku. Odložíme do chladu stuhnúť a krájame na rezy.
zdroj:www.ywettrecepty.blogspot.sk

|
|
|