Koláče na plechu
Orechové rezy s karamelom PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 24 November 2012 18:21

Ingrediencie

5 vajec, 150 g kryštálového cukru, 2 lyžice kakaa, 150 g polohrubej múky, 5 lyžíc oleja, čokoláda na varenie, 200 g vlašských orechov, štipka soli

Karamel: 150 g kryštálového cukru

Postup

Bielka zmiešame s cukrom, štipkou soli a všetko šľaháme, pokiaľ nevznikne tuhý sneh. Do nej potom pridáme žĺtka a po lyžiciach olej. Premiešame. Pridáme múku zmiešanú s kakaom a vypracujeme cesto, ktoré rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na cesto nasypeme na kúsky nakrájanú čokoládu a potom posypeme vlašskými orechami. Pečieme pri teplote 190 stupňov cca 10 minút. Upečený múčnik necháme asi 10 minút chladnúť. Medzitým si pripravíme z cukru karamel. Cukor nasypeme do hrnca a necháme ho na plameni pozvolna rozpustiť a skaramelizovať ( za stáleho miešania). Hotový karamel lyžičkou pokvackáme na koláč a necháme stuhnúť.

zdroj:www.altaracook.blog.cz

 


 
Jablkovo orechový koláč PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 13 Október 2012 12:54

Ingrediencie

200 g polohrubej múky, 200 g kryštálového cukru, 4 vajcia, 100 ml oleja, 100 ml mlieka, 1 lyžica kakaa, 1 prášok do pečiva

ďalej: 5 väčších jabĺk, 150 g nasekaných orechov

zálievka: 2 vajcia, 200 ml šľahačkovej smotany, 80 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor

Postup

Žĺtky vymiešame s cukrom do bielej peny. Postupne vmiešame olej, mlieko, kakao a nakoniec múku s práškom do pečiva. Bielky vyšľaháme dotuha a ľahko vmiešame do cesta. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Jablká očistíme a nahrubo postrúhame. Rovnomerne rozložíme na cesto a vrch posypeme nasekanými orechami. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 15-20 minút. Medzitým si pripravíme zálievku vymiešanim smotany, cukru a vajíčka. Touto zálievkou polejeme skoro upečený koláč a dopečieme ho.

zdroj:www.minibazar.sk

 

 
Obrátený koláč PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 07 September 2012 07:00

Ingrediencie

200 g Hery, 2 vajcia, 220 g cukru krupica, kôra z jedného citróna, 330 g hladkej múky, 2 lyžičky prášku do pečiva, štipka soli, 150 ml mlieka, 5 lyžíc masla, 120 g trstinového cukru, slivky

Postup

Slivky rozpolíme. Na plech ( 30x40 cm), dáme maslo a necháme ho v zapnutej rúre rozpustiť. Do misky dáme heru, vajce, cukor a kôru. Všetko spoločne vyšľaháme do svetlej peny. Plech vyberieme z rúry a postupným nakláňaním na všetky strany necháme maslo roztiecť po celej ploche. Potom dno rovnomerne posypeme trstinovým cukrom. Na cukor naskladáme slivky reznou stranou dole tesne vedľa seba. Do ušľahanej hmoty vmiešame múku s práškom do pečiva a soľou striedavo s mliekom. Ak je cesto veľmi tuhé môžeme pridať trochu mlieka. Cesto vyklopíme na slivky a opatrne, aby sme slivky neposunuli, na ne cesto rovnomerne rozotrieme. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme cca 30 minút, skúšame špajlou. Po vytiahnutí z rúry necháme koláč cca 10 minút chladnúť. Potom ho preklopíme na rovnú podložku a necháme vychladnúť úplne.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 


 
Cuketový koláč PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 27 Júl 2012 08:48

Ingrediencie

2 vajcia, 1 hrnček cukru, 3/4 hrnčeka oleja, 1 1/2 hrnčeka polohrubej múky, 2 lyžice kakaa, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, 1 hrnček mlieka, 2 hrnčeky nahrubo postrúhanej cukety, 50 g čokolády, pikantný džem (ja som použila čučoriedkový)

Postup

Vymiešame celé vajcia s cukrami do bielej peny. Postupne vmiešame olej, mlieko, cuketu, kakao, múku s práškom do pečiva. A nakoniec na kúsky narezanú čokoládu. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a na vrch lyžičkou rozložíme kôpkovito džem. Pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou. Hotový, vychladnutý koláč pocukrujeme.

 

 
Kakaová buchta z podmaslia PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 19 Júl 2012 11:10

Ingrediencie

3 hrnčeky polohrubej múky, 1,5 lyžičky sódy bikarbóny, 3 lyžice kakaa, 1 hrnček cukru, 1 hrnček oleja, 3 hrnčeky podmaslia, 100 g hrozienok, 100 g slnečnicových semienok

Postup

V miske zmiešame všetky sypké suroviny. Pridáme tekuté, dobre premiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 25 minút. Po vychladnutí môžeme ľubovoľne ozdobiť.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 
Nadýchaná slivková bublanina PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 13 Júl 2012 20:10

Ingrediencie

4 vajcia, 1 hrnček kryštálového cukru, 1/2 hrnčeka oleja, 1 téglik bieleho jogurtu, 4 lyžice mlieka, 2 hrnčeka polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 2 lyžice rumu, štipka soli, 600 g vykôstkovaných sliviek, trochu mletej škorice, práškový a vanilkový cukor na posypanie

Postup

Vajce a cukor vyšľaháme do hustej peny. Postupne doň vmiešame múku s práškom do pečiva a štipkou soli, jogurt zmiešame s mliekom, olejom a rumom. Všetko spolu dobre vymiešame. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na cesto rozložíme slivky, ktoré poprášime škoricou, podľa potreby a cukrom. Pečieme pri teplote 180 stupňov dozlatista. Po vychladnutí koláč posypeme zmesou práškového a vanilkového cukru.

 


 
Kokosová kefírovka PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 16 Jún 2012 20:36

Ingrediencie

cesto: 3 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček cukru krupica, 1,5 lyžičky sódy, 2 lyžice kakaového prášku, 0,5 hrnčeka kokosu, 2 vajcia, 0,75 hrnčeka oleja, 2 hrnčeka kefíru

poleva: 250 g kyslej smotany, 2 tyčinky ľadové gaštany (á 50 g) , kokos na posypanie

Postup

V miske zmiešame všetky sypké suroviny, pridáme ostatné a premiešame. Nalejeme na hlbší plech vystlaný papierom na pečenie, rovnomerne uhladíme a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 25-30 minút.

Vo vodnom kúpeli necháme rozpustiť čokoládu, pridáme k nej smotanu a rozmiešame dohladka. Polevu natrieme na vychladnutý koláč a posypeme kokosom. Dáme stuhnúť do chladničky.

www.mamincinyrecepty.cz

 


 
Tvarohová guličková buchta PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 28 Apríl 2012 12:43

Ingrediencie

na guličky: 220 g polohrubej múky, 150 g práškového cukru, 3 lyžice kakaa, 125 g hery, 1/2 prášku do pečiva, 2 vajcia

tvarohová hmota: 500 g mäkkého tvarohu, 200 g práškového cukru, 125 g hery, 4 vajcia, 2 vanilkové cukre, 1 práškový vanilkový puding

Postup

Všetky suroviny určené na guličky zmiešame a vypracujeme  cesto. Tvoríme z neho guličky a kladieme ich na plech vystlaný papierom na pečenie ďalej od seba ( Cesto je dosť lepkavé. Guličky som robila tak, že som si ruky poprášila práškovým cukrom. ) Pripravíme si tvarohovú hmotu . Žĺtka vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom do bielej peny. Pridáme zmäknutú heru a vyšľaháme. Postupne pridáme tvaroh a vanilkový puding. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne vmiešame do tvarohovej hmoty. Vzniknutú zmes rovnomerne vylejeme na guličky a pečieme pri teplote 170 stupňov cca 45 minút. Po vychladnutí koláč pocukrujeme.

zdroj:www.mimibazar.cz

 

 


 
Casablanca rezy PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 20 Apríl 2012 03:21

Ingrediencie

cesto: 300 g hladkej múky, 5 žĺtkov, 180 g Hery, 70 g práškového cukru, 1lyžička prášku do pečiva

plnka: 300 g jahodového lekváru, 50 g pomletých detských piškót

sneh: 5 bielkov, 200 g práškového cukru, 150 g kokosu

Postup

Suroviny na cesto spolu spracujeme, vyvaľkáme na pomúčenej doske  a prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Zmiešame jahodový lekvár s piškótami a plnku natrieme na surové cesto. Bielka vymiešame s cukrom a postupne vsypeme kokos. Pripravený sneh rozotrieme na plnku. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 minút.

zdroj:www.mimibazar.sk

 


 
Kakaové rezy s tvarohom a jablkami PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 03 Február 2012 18:14

Ingrediencie

cesto: 300 g hladkej múky, 50 g cukru krupica, 50 g kakaa, 1 prášok do pečiva, 120 g Hery, 1 vajce

náplň: 500 g tvarohu, 2 vajcia, 200 ml mlieka, 3/4 hrnčeka cukru

na posypanie: 4 nahrubo postrúhané jablká, 1 škoricový cukor, hrozienka, mandľové lupienky, rum

Postup

V miske zmiešame múku, cukor, kakao a prášok do pečiva. Pridáme heru a celé vajce. Rukami spracujeme  na drobenku. Nasypeme ju do hlbšieho pekáča (cca 30x40 cm) vyloženého papierom na pečenie.

Tvaroh ušľaháme s mliekom, cukrom a vajcami a nalejeme na drobenku. Posypeme jablkami, škoricovým cukrom, škoricovým cukrom, hrozienkami a mandľami. Nakoniec pokvapkáme rumom. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a upečieme (skúšame špajlou). Krájame až po vychladnutí.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 
Slivkový koláč s makom PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 29 Január 2012 13:41

Ingrediencie

1,5 hrnčeka polohrubej múky, 1,5 hrnčeka hrubej múky, 1 prášok do pečiva, 1,5 hrnčeka kryštálového cukru, 1 hrnček oleja, 1,5 hrnčeka acidofilného mlieka, 2 vajcia, 1 kg odkôstkovaných sliviek, pomletý mak, práškový cukor

Postup

Z múky, prášku, cukru, oleja, mlieka a vajcia vymiešame hladké cesto, ktoré nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Navrch poukladáme polovice sliviek, vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a upečieme. Hotový koláč vyberieme a ešte horúci posypeme pomletým makom zmiešaným s práškovým cukrom.

 

 


 
« ZačiatokDozadu12345678910DopreduKoniec »

Stránka 6 z 14

Vyhľadávanie

Novinky

Buchta s mandlami

Ingrediencie 200 ml mlieka, 150 g rozpustenej Hery,...

Syrové halušky

Ingrediencie halušky: 700 g očistených zemiakov,...

Perníková bábovka s orechami

Ingrediencie 250 ml mlieka, 1 vajce, 10 lyžíc oleja,...

Sanquikový rez

Ingrediencie cesto: 2 hrnčeky polohrubej múky, 1...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist