Koláče na plechu
Slivkový koláč s makom PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 29 Január 2012 13:41

Ingrediencie

1,5 hrnčeka polohrubej múky, 1,5 hrnčeka hrubej múky, 1 prášok do pečiva, 1,5 hrnčeka kryštálového cukru, 1 hrnček oleja, 1,5 hrnčeka acidofilného mlieka, 2 vajcia, 1 kg odkôstkovaných sliviek, pomletý mak, práškový cukor

Postup

Z múky, prášku, cukru, oleja, mlieka a vajcia vymiešame hladké cesto, ktoré nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Navrch poukladáme polovice sliviek, vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a upečieme. Hotový koláč vyberieme a ešte horúci posypeme pomletým makom zmiešaným s práškovým cukrom.

 

 


 
Jablkový koláč s orechami a šľahačkou PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 22 November 2011 13:18

Ingrediencie

cesto: 300 g polohrubej múky, 220 g cukru, 4 vajíčka, 150 ml mlieka, 150 ml oleja, 1 prášok do pečiva, 3 lyžice kakaa

plnka: 6 jabĺk, 150 g orechov

zálievka: 250 ml smotany na šľahanie, 2 vajíčka, 80 g cukru, 1 vanilkový cukor

ďalej: čokoládová poleva

Postup

Uvedené suroviny na cesto dôkladne vymiešame a cesto nalejme na plech vystlaný papierom na pečenie. Jablká nahrubo nastrúhame, jemne vyžmýkame a navrstvíme ich na cesto. Orechy nahrubo posekáme a posypeme nimi jablká. Pečieme pri teplote 200 stupňov cca 15 minút.

Medzitým si vymiešame smotanu s cukrami a vajíčkami. Zálievkou polejeme nedopečený koláč a vrátime do rúry na dopečenie. Hotový koláč ozdobíme čokoládovou polevou.

zdroj:www.mimibazar.sk

 


 
Krtková torta na plechu PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 19 November 2011 19:46

Ingrediencie

cesto: 2 hrnčeky hladkej múky, 1 hrnček cukru, 2 vajcia, 1 hrnček oleja, 1 hrnček mlieka, 1 prášok do pečiva, 3 lyžice kakaového prášku, štipka soli

náplň: 250 g tvarohu, 400 g kyslej smotany, 1 sáčok vanilkového pudingového prášku, 300 ml mlieka, 250 ml smotany na šľahanie, 2 vanilkové cukre, 8 lyžíc cukru, 100 g horkej čokolády, 6 banánov

Postup

Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva. Do misky dáme žĺtky, cukor, olej a rozšľaháme dohladka. Pridáme múku, mlieko a premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov a štipku soli.

Cesto rovnomerne rozotrieme na vyšší plech ( 36x28 ) vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov a necháme vychladnúť.

Z mlieka, 4 lyžíc cukru, pudingového prášku uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť.

Tvaroh, vanilkový cukor a kyslé smotany vyšľaháme dohladka. Po častiach všľaháme vychladnutý puding, vmiešame smotanu ušľahanú do tuha, nahrubo nastrúhanú čokoládu a nakoniec podľa chuti dosladíme.

Do vychladeného korpusu vydlabeme asi 1 cm hlbokú priehlbeninu, necháme asi centimetrový okraj. Naskladáme pozdĺžne nakrájané banány, medzery medzi nimi vyplníme krémom a zvyšný krém navrstvíme na banány. Vydlabanú časť korpusu rozdrobíme a posypeme ním vrch koláča. Necháme stuhnúť najlepšie cez noc.

zdroj:www.dortomanie.cz

 


 
Sladký jablkový sen PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 27 Október 2011 19:50

Ingrediencie

cesto: 250 g tvarohu, 1 prášok do pečiva, 250 g hladkej múky, 4 vajcia, 200 g Hery, 200 g práškového cukru

drobenka: 70 g práškového cukru, 70 g Hery, 150 g hrubej múky

ďalej: 500 g očistených jabĺk, čokoládová poleva na ozdobu

Postup

Na cesto zmiešame tvaroh, cukor, roztopenú heru a vajcia. Potom po lyžiciach múku zmiešanú s práškom do pečiva. Tvarohovú zmes rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie, na vrch rozložíme nastrúhané jablká a posypeme ich rozdrobenou drobenkou. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 30 minút. Po vychladnutí koláč "pofrkame" čokoládou.

 

 
Šťavnatý koláč s čokoládou PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 22 September 2011 06:01

Ingrediencie

cesto: 5 vajec, 1 hrnček kryštálového cukru, 1 hrnček polohrubej múky, 1 hrnček Granka, 1 hrnček oleja, 1 prášok do pečiva

na potretie: pol hrnčeka vody, 2 lyžičky instantnej kávy, 2 lyžičky cukru, malinový džem

poleva: 250 ml smotany na šľahanie, 200 g čokolády na varenie

Postup

V miske zmiešame vajcia, cukor, múku, granko, olej a prášok do pečiva. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov.

Medzitým si uvaríme kávu a pokvapkáme ňou ešte teplý koláč. Natrieme džemom. V smotane rozpustíme čokoládu, spolu povaríme. Vylejeme na koláč a rovnomerne rozotrieme. Koláč necháme na chladnom mieste odležať najlepšie cez noc.

zdroj:www.mimibazar.sk

 

 
Slivkový koláč z kyslého mlieka PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 18 August 2011 14:00

Ingrediencie

500 ml acidofilného mlieka, 600 g polohrubej múky, 400 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, 150 ml oleja, 1 vajce, 500 g sliviek

Postup

Mlieko, múku, prášok do pečiva, vanilkový cukor, práškový cukor, vajce a olej zmiešame spolu. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Navrch poukladáme odkôstkované polovičky sliviek a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

 


 
Slivkový mrežovník s tvarohom PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 14 August 2011 16:28

Ingrediencie

250 g Palmarínu, 500 g polohrubej múky, 3 vajcia, 200 g cukru kryštál, 1 lyžička sódy bikarbóny, 300 g tvarohu, 50 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, slivky, 3 lyžice cukru kryštál na posypanie

Postup

Z múky, sódy, margarínu, 2 vajec a cukru vypracujeme vláčne cesto. Z cesta vyvaľkáme plát, pričom si časť cesta necháme na mriežku. Plát preložíme pomocou valčeka na plech vystlaný papierom na pečenie. Tvaroh si zmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a rozotrieme ho na pripravené cesto. Na vrch husto rozložíme polky sliviek, posypeme ich 3 lyžicami cukru. Zo zvyšného cesta formujeme šulky, z ktorých vytvoríme na povrchu koláča mriežku, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 180 stupňov.

 


 
Makový koláč s broskyňami PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 08 August 2011 19:43

Ingrediencie

2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček cukru krupica, 1 a 1/2 hrnčeka mlieka, 1 hrnček oleja, 1 hrnček mak celý, 3 vajcia, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, 1 veľký broskyňový kompót, broskyňový džem, čokoládová poleva

Postup

V miske zmiešame cukor, mlieko, olej, vajcia. Postupne pridávame mak, múku zmiešanú s práškom do pečiva a dôkladne vymiešame. Nakoniec vmiešame na kúsky nakrájané broskyne. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov, skúšame špajlou. Upečený koláč natrieme džemom a po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou.

 


 
Čokoládový koláč s tvarohom PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 04 Júl 2011 15:37

Ingrediencie

cesto: 350 g polohrubej múky, 5 vajec, 250 ml acidofilného mlieka, 100 g čokolády na varenie, 125 g Hery, 200 g práškového cukru, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, 2 lyžice kakaa, štipka soli

tvarohová plnka: 500 g jemného tvarohu, 2 vanilkové cukry, 2 lyžice práškového cukru, 2 lyžice Gustinu - všetko spolu vymiešame

Postup

Celé vajcia vyšľaháme s cukrami do bielej peny. Vo vodnom kúpeli rozpustíme Heru s čokoládou. V miske spolu premiešame múku, prášok do pečiva, kakao a soľ. Do vyšľahaných vajec pridáme rozpustenú a jemne vychladenú čokoládu, primiešame múkovú zmes a mlieko. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na cesto lyžicou tvoríme kôpky z tvarohovej plnky. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 30 minút. Skúšame špajlou. Necháme vychladnúť a pocukrujeme.

 

 
Višňová bublanina s margotom PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 25 Jún 2011 19:04

Ingrediencie

6 vajec, 250 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 300 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 2 lyžice oleja, 1 tyčinka margot, višne

Postup

Žĺtka vymiešame s cukrami do bielej peny. Postupne vmiešame olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na vrch poukladáme odkôstkované višne a na vrch rovnomerne nastrúhame tyčinku margot (pred strúhaním ju na krátko vložím do mrazničky, lepšie sa s ňou pracuje). Pečieme pri teplote 180 stupňov, skúšame špajlou.

 


 
Drožďové rezy s lekvárom PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 19 Jún 2011 10:52

Ingrediencie

200 g Hery, 100 g práškového cukru, 4 žĺtky, 20 g čerstvého droždia, 100 ml mlieka, 350 g hrubej múky, ríbezľový džem

bielkový sneh: 4 bielky, 100 g práškového cukru

Postup

Heru rozpustíme, pridáme cukor, žĺtky a dobre vymiešame, prilejeme droždie rozmiešané  v mlieku a spolu ešte premiešame. Nakoniec pridáme múku. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry (180 stupňov). Pred dopečením vyberieme z rúry, natrieme džemom a  bielkovým snehom, vložíme späť do rúry a pomaly dopečieme. Upečené a vychladnuté pokrájame na rezy.

Bielkový sneh: Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a znova dotuha ušľaháme.

 

 
« ZačiatokDozadu12345678910DopreduKoniec »

Stránka 7 z 14

Vyhľadávanie

Novinky

Paradajková bábovka

Ingrediencie 100 g hladkej múky, 100 g špaldovej...

Perník z pekárne

Ingrediencie 250 ml mlieka, 1 vajce, 10 lyžíc oleja,...

Banánová bábovka s čokoládou

Ingrediencie 4 banány, 350 g polohrubej múky, 250...

Cuketové placky na plechu

Ingrediencie 2 cukety, 2 vajcia, 150 g tvrdého syra,...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist