Koláče na plechu
Višňová bublanina s margotom PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 25 Jún 2011 19:04

Ingrediencie

6 vajec, 250 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 300 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 2 lyžice oleja, 1 tyčinka margot, višne

Postup

Žĺtka vymiešame s cukrami do bielej peny. Postupne vmiešame olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na vrch poukladáme odkôstkované višne a na vrch rovnomerne nastrúhame tyčinku margot (pred strúhaním ju na krátko vložím do mrazničky, lepšie sa s ňou pracuje). Pečieme pri teplote 180 stupňov, skúšame špajlou.

 


 
Drožďové rezy s lekvárom PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 19 Jún 2011 10:52

Ingrediencie

200 g Hery, 100 g práškového cukru, 4 žĺtky, 20 g čerstvého droždia, 100 ml mlieka, 350 g hrubej múky, ríbezľový džem

bielkový sneh: 4 bielky, 100 g práškového cukru

Postup

Heru rozpustíme, pridáme cukor, žĺtky a dobre vymiešame, prilejeme droždie rozmiešané  v mlieku a spolu ešte premiešame. Nakoniec pridáme múku. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry (180 stupňov). Pred dopečením vyberieme z rúry, natrieme džemom a  bielkovým snehom, vložíme späť do rúry a pomaly dopečieme. Upečené a vychladnuté pokrájame na rezy.

Bielkový sneh: Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a znova dotuha ušľaháme.

 

 
Bublanina s čokoládou PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 05 Jún 2011 17:01

Ingrediencie

4 vajcia, 400 g práškového cukru, 200 ml oleja, 300 ml mlieka, 500 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, štipku sódy bikarbóny, 50 g čokolády, ľubovoľné ovocie

Postup

V miske vyšľaháme vajcia s cukrom. Postupne pridáme mlieko, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a sódou. Dôkladne vymiešame. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, na vrch poukladáme pripravené ovocie a na kúsky posekanú čokoládu. Pečieme pri teplote 180 stupňov.

 

 
Zemiakovo - tvarohové rezy PDF Tlačiť E-mail
Streda, 18 Máj 2011 08:45

Ingrediencie

cesto: 300 g hrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 200 g Hery, 80 g práškového cukru, 1 vajce

plnka: 300 g mäkkého tvarohu, 200 g v šupke uvarených pretlačených zemiakov, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 4 žĺtky

sneh: 200 g práškového cukru, 4 bielky

Postup

Múku s práškom do pečiva preosejeme na dosku, pridáme nakrájanú Heru, cukor, vajce a zamiesime cesto. Rozvaľkáme ho na veľkosť plechu, preložíme ho na plech vystlaný papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre na 180 stupňov zapečieme asi 8 - 10 minút. Nedopečené cesto vyberieme z rúry, natrieme plnkou a bielkovým snehom, vložíme späť do rúry a dopečieme.

plnka: tvaroh zmiešame s pretlačenými zemiakmi. Cukor, vanilkový cukor a žĺtky dobre vymiešame, pridáme tvaroh  so zemiakmi a všetko spolu premiešame.

sneh: z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a nad parou ušľaháme dotuha.

 

 
Orechový koláč PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 01 Máj 2011 06:40

Ingrediencie

cesto: 250 g Hery, 300 g hladkej múky, 1 žĺtok, 1 lyžica mlieka, 1 lyžica cukru, trocha soli

plnka: 9 vajec, 280 g cukru, 280 g orechov, 1 lyžica kakaa

Postup

Suroviny na cesto vypracujeme a rozdelíme na dve časti. Jednú časť vyvaľkáme na veľkosť plechu, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a popicháme vidličkou.

Pripravíme si plnku: Žĺtka s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme pomleté orechy, kakao a zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov.

Plnku navrstvíme na rozvaľkaný plát cesta a prikryjeme ho druhým rozvaľkaným plátom cesta. Vrch popicháme vidličkou a upečieme do zlatista. Upečený koláč polejeme čokoládovou polevou.

 


 
Dvojfarebný hrnčekový koláč PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 06 December 2010 14:37

Ingrediencie

2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček kryštálového cukru, 2 vajcia, 1/2 hrnčeka mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, 1 lyžica kakaa, ľubovoľné ovocie

Postup

V mise spolu zmiešame múku, cukor, olej, mlieko, vajcia, vanilkový cukor a prášok do pečiva. Potom vylejeme polovicu cesta na plech vystlaný papierom na pečenie. Do druhej polovice cesta vmiešame kakao a rovnomerne ho vylejeme  na biele cesto. Nakoniec navrch poukladáme ľubovoľné ovocie. Pečieme pri teplote 180 stupňov.

 


 
Farebný olejový koláč PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 06 November 2010 16:46

Ingrediencie

4 vajcia, 180 g kryštálového cukru, 100 ml oleja, 100 ml mlieka, 220 g polohrubej múky, štipka soli, 1 prášok do pečiva, 4 lyžice kakaa, džem, kokosová múčka

Postup

Vajcia s cukrom vyšľaháme do hustej peny. Postupne vmiešame olej, vlažné mlieko, múku premiešanú so soľou a práškom do pečiva. Dve tretiny cesta vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Do zvyšného cesta primiešame kakao a vylejeme na svetlé cesto. Zarovnáme a pečieme pri teplote 180 stupňov. Ešte teplý koláč natrieme džemom a posypeme kokosovou múčkou.

 


 
HRK - HRK buchta PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 24 Október 2010 13:23

Ingrediencie

cesto: 1 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky, 1 hrnček cukru krupica, 1/2 hrnčeka oleja, 3/4 hrnčeka mlieka, 2 vajcia, 2 lyžice kakaa, 1 prášok do pečiva

krém: 250 ml smotany na šľahanie, 1 stužovač šľahačky,  2 vanilkové cukre, 2 malé plechovky mandariniek, 1 puding bez varenia Créme Olé vanilkový

ďalej: čokoláda

Postup

Suroviny na cesto spolu vymiešame a upečieme pri teplote 180 stupňov.

Do dózy s dobre tesniacim uzáverom dáme mandarinky aj so šťavou, pridáme cukor, smotanu, stužovač šľahačky a puding Olé a dózu dobre uzavrieme. Pár krát s dózou zahrkáme a krém je hotový. Rozotrieme ho na vychladnutú buchtu a posypeme strúhanou čokoládou.


 
Anglický koláč PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 26 September 2010 13:23

Ingrediencie

3 vajcia, 200 g práškového cukru, 2 lyžičky vanilkového cukru, 200 ml oleja, 150 g najemno postrúhanej mrkvy, 150 g kompótového ananásu, 100 ml ananásovej kompótovej  šťavy, 250 g hladkej múky, 150 g celozrnnej múky, 3 lyžičky škoricového cukru, 2 lyžičky sódy bikarbóny, 100 g posekaných orechov, štipka soli

Postup

Vajcia s práškovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme olej, očistenú a postrúhanú mrkvu, nadrobno pokrájaný ananás a ananásovú šťavu. Múku zmiešame s celozrnnou múkou, so škoricovým cukrom, sódou bikarbónou, soľou s orechami a premiešame. Sypkú zmes pridáme k vyšľahaným vajciam s mrkvou a ananásom a premiešame. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15 - 20 minút. Koláč po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

 


 
Krehký rebarborový koláč PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 01 August 2010 13:32

Ingrediencie

cesto: 600 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 300 g práškového cukru, 1 lyžica práškového kakaa, 3 vajcia, 250 g Hery

tvarohová náplň: 500 g tvarohu, 2 vajcia, 6 lyžíc práškového cukru, 1 vanilkový cukor

ďalej: 500 g rebarbory, 2 sáčky vanilkového cukru, 1 škoricový cukor

Postup

Z uvedených surovín spracujeme na doske cesto. Rozdelíme ho na dve časti.

Rebarboru olúpeme a pokrájame na kúsky.

Tvaroh rozmiešame s cukrom a žĺtkami. Ak je príliš hustý, zriedime s trochou mlieka. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a vmiešame do tvarohu. Polovicu cesta rozvaľkáme a prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na cesto rozotrieme rovnomerne tvaroh, na neho rovnomerne rozložíme rebarboru. Posypeme vanilkovým a škoricovým cukrom.

Druhú polovicu cesto rozvaľkáme rovnako ako prvé cesto, prenesieme na rebarboru a popicháme vidličkou. Vložíme do rúry vyhriatej na 175 stupňov a pečieme asi 35-40 minút. Po vychladnutí pokrájame a jemne pocukrujeme.  

zdroj: www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 
Strúhaný tvarohový koláč PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 19 Júl 2010 13:08

Ingrediencie

Cesto: 400 g polohrubej múky, 150 g kryštál.cukru, 1 HERU, 1 vajce, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, 3 lyžice kakaa, štipku soli

Plnka: 500 g tvarohu, 100 g prášk.cukru, 1 vanilkový cukor, 3 vajcia, citrónovú kôru z 1/2 citróna

Postup

Cesto: Múku preosejeme a zmiešame s kakaom, cukrom, práškom do pečiva a vanilkovým cukrom a soľou. Vmiešame po častiach zmäknutú Heru a vajce. Spracujeme vláčne cesto, ktoré dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 1 hodinu.
Plnka: Plnku si zmiešame až po stuhnutí cesta v chladničke. Tvaroh zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, citrónovou kôrou a 3 žĺtkami. Z 3 bielkov vyšľaháme  tuhý sneh a zľahka vmiešame do tvarohovej zmesi. Plech vymastite a vysypte hrubou múkou alebo použijeme len papier na pečenie.
Stuhnuté cesto rozdelíme na 2 polovice - prvú polovicu nastrúhame na hrubom strúhadle rovnomerne po celom plechu. Pridáme na vrstvu tvarohovú zmes a na tvarohovú zmes postrúhame druhú polovicu cesta. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 - 25 min.

 

 

 

 
« ZačiatokDozadu12345678910DopreduKoniec »

Stránka 7 z 13

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist