Koláče na plechu
Krehký rebarborový koláč PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 01 August 2010 13:32

Ingrediencie

cesto: 600 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 300 g práškového cukru, 1 lyžica práškového kakaa, 3 vajcia, 250 g Hery

tvarohová náplň: 500 g tvarohu, 2 vajcia, 6 lyžíc práškového cukru, 1 vanilkový cukor

ďalej: 500 g rebarbory, 2 sáčky vanilkového cukru, 1 škoricový cukor

Postup

Z uvedených surovín spracujeme na doske cesto. Rozdelíme ho na dve časti.

Rebarboru olúpeme a pokrájame na kúsky.

Tvaroh rozmiešame s cukrom a žĺtkami. Ak je príliš hustý, zriedime s trochou mlieka. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a vmiešame do tvarohu. Polovicu cesta rozvaľkáme a prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na cesto rozotrieme rovnomerne tvaroh, na neho rovnomerne rozložíme rebarboru. Posypeme vanilkovým a škoricovým cukrom.

Druhú polovicu cesto rozvaľkáme rovnako ako prvé cesto, prenesieme na rebarboru a popicháme vidličkou. Vložíme do rúry vyhriatej na 175 stupňov a pečieme asi 35-40 minút. Po vychladnutí pokrájame a jemne pocukrujeme.  

zdroj: www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 
Strúhaný tvarohový koláč PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 19 Júl 2010 13:08

Ingrediencie

Cesto: 400 g polohrubej múky, 150 g kryštál.cukru, 1 HERU, 1 vajce, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, 3 lyžice kakaa, štipku soli

Plnka: 500 g tvarohu, 100 g prášk.cukru, 1 vanilkový cukor, 3 vajcia, citrónovú kôru z 1/2 citróna

Postup

Cesto: Múku preosejeme a zmiešame s kakaom, cukrom, práškom do pečiva a vanilkovým cukrom a soľou. Vmiešame po častiach zmäknutú Heru a vajce. Spracujeme vláčne cesto, ktoré dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 1 hodinu.
Plnka: Plnku si zmiešame až po stuhnutí cesta v chladničke. Tvaroh zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, citrónovou kôrou a 3 žĺtkami. Z 3 bielkov vyšľaháme  tuhý sneh a zľahka vmiešame do tvarohovej zmesi. Plech vymastite a vysypte hrubou múkou alebo použijeme len papier na pečenie.
Stuhnuté cesto rozdelíme na 2 polovice - prvú polovicu nastrúhame na hrubom strúhadle rovnomerne po celom plechu. Pridáme na vrstvu tvarohovú zmes a na tvarohovú zmes postrúhame druhú polovicu cesta. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 - 25 min.

 

 

 

 
Jahodový koláč PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 11 Júl 2010 10:36

Ingrediencie

6 vajec, 1,5 hrnčeka cukru, 1 vanilkový cukor, 1 hrnček mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 3 hrnčeky polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 100 g čokolády na varenie, jahody ( kompót alebo čerstvé )

Postup

V miske zmiešame vajcia s cukrami. Pridáme mlieko, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec na kúsky narezanú čokoládu. Premiešame, cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na vrch poukladáme jahody a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou. Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom. 

 


 

 
Mechová bublanina PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 26 Jún 2010 14:52

Ingrediencie

300 g polohrubej múky, 200 g cukru krupica, 250 g Hery, 5 vajec, 1/8 l mlieka, 2 lyžice rumu, 1 vanilkový puding v prášku, citrónová kôra, 1/2 balíčka prášku do pečiva, ovocie podľa chuti

Postup

Vyšľaháme heru s cukrom, kôrou a žĺtkami. Striedavo vmiešame múku zmiešanú s pudingom, práškom do pečiva, mliekom a rumom. Ľahko vmiešame sneh z bielkov. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, poukladáme ovocie podľa chuti a pečieme pri teplote 180 stupňov. Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom.

zdroj:www.cukrovi.kvalitne.cz

 

 

 

 
Čučoriedkový koláč PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 25 Jún 2010 17:25

Ingrediencie

200 g polohrubej múky, 200 g cukru, 50 g kakaa, 50 g hrozienok, 1 lyžička prášku do pečiva, štipka soli, 50 g masla, 150 ml oleja, 1 menší kompót, 3 vajcia

Postup

V miske zmiešame najprv všetky sypké suroviny. Potom postupne vmiešame tekuté suroviny (kompót aj so šťavou) a dôkladne vymiešame. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov. Hotový koláč môžeme potrieť marmeládou a ozdobiť čokoládovou polevou. 

 


 

 
Marhuľové rezy PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 22 Máj 2010 17:00

Ingrediencie

2,5 hrnčeka polohrubej múky, 2 hrnčeky cukru, 0,5 hrnčeka oleja, 2 hrnčeky mlieka, 2 vajcia, 1 prášok do pečiva, marhule (alebo kompót), 1 vanilkový cukor, 2 lyžice strúhanky

Postup

Vajcia s cukrom, olejom vyšľaháme do  peny. Pridáme mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva a vymiešame hladké cesto. Polovicu cesta vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a asi na 10 minút vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Potom vyberieme z rúry a poukladáme marhule, posypeme vanilkovým cukrom, strúhankou a zalejeme zvyšným cesto. Plech vložíme do rúry a koláč dopečieme.  

zdroj: www.toprecepty.cz

 


 

 

 
Dierkovaný koláč PDF Tlačiť E-mail
Streda, 05 Máj 2010 08:03

Ingrediencie

3 1/3 hrnčeka hladkej múky, 3/4 hrnčeka oleja, 3/4 hrnčeka vlažného mlieka, 1 hrnček práškového cukru, 1 vajce, 1 prášok do pečiva, 2 lyžice kakaa

poleva: 3/5 kocky stuženého tuku, 3/4 hrnčeka práškového cukru, 2 lyžice kakaa, 3 lyžice pudingového prášku s čokoládovou príchuťou, 4 lyžice mlieka

Postup

Múku, olej, mlieko, cukor, vajce, prášok do pečiva a kaao spolu dobre premiešame a našľaháme. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov. Po vychladnutí urobíme pomocou opačného konca varešky do koláča jamky. Vrch polejeme polevou, ktorá zaleje jamky, necháme stuhnúť a krájame.

Príprava polevy: Tuk, cukor, kakao, puding a mlieko za stáleho miešania privedieme do varu a na miernom ohni miešame tak dlho, kým sa všetky suroviny nespoja na hladkú a lesklú polevu. 

 

 

 

 
Americká buchta PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 27 Apríl 2010 14:02

Ingrediencie

1 hrnček cukru krupica, 1 hrnček oleja, 4 vajcia, 2 hrnčeky hladkej múky, 1 lyžica kakaa, 1 lyžička škorice, 1 hrnček nahrubo posekaných orechov, 1/2 hrnčeka hrozienok, 3 hrnčeky očistených na kocky nakrájaných jabĺk, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor

Postup

Cukor, vajcia, olej vymiešame a postupne pridávame ostatné suroviny. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov. 

zdroj:www.recepty.cz

 


 

 
Orieškové rezy so žĺtkovou polevou PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 17 Apríl 2010 16:57

Ingrediencie

320 g masla alebo hery, 320 g práškového cukru, 320 g orechov, 170 g hrubej múky, 7 bielok

poleva: 7 žĺtok, 280 g práškového cukru

Postup

Tuk vymiešame s cukrom do bielej peny. Pridáme pomleté orechy, múku a nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov. Medzitým si vymiešame žĺtka s cukrom a polevou natrieme upečený ešte teplý koláč. Necháme vychladnúť.

 

 

 

 
Pudingový koláč PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 14 Marec 2010 13:28

Ingrediencie

cesto: 4 vajíčka, 12 lyžíc kryštálového cukru, 3 lyžice oleja, 12 lyžíc polohrubej múky, 1/2 sáčku prášku do pečiva

puding: 1 l mlieka, 1 Hera, 3 Zlaté klasy, 10 lyžíc cukru, 3 lyžice kakaa

ďalej: 2 jahodové kompóty, 3 sáčky tortového červeného želé

Postup

Vajíčka vymiešame s cukrom do bielej peny. Postupne vmiešame olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Dôkladne vymiešame a cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov. Necháme vychladnúť. 

puding: 3/4 mlieka dáme variť s cukrom a Herou. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame Zlatý klas a kakao. Vlejeme ho do už vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding, ktorý ešte horúci nalejeme na vychladnuté cesto. Scedené jahody poukladáme na puding. Želé si pripravíme podľa návodu na sáčku. Použijeme šťavu z kompótu a zvyšok doplníme vodou. Uvarené želé rovnomerne, opatrne  naberačkou nalejeme na puding a koláč necháme stuhnúť v chlade. 

zdroj:www.mimibazar.sk

 


 

 
Ovocný koláč PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 11 Február 2010 12:42

Ingrediencie

cesto: 220 g práškového cukru, 220 g Hery, 120 g polohrubej múky, 6 vajec, 2 lyžice kakaa, 1/2 balíčka prášku do pečiva

ďalej: marhuľový a jahodový kompót, 2 Zlaté klasy, 3 lyžice cukru, jahodový džem

Postup

Heru, cukor, žĺtka vymiešame do penista. Postupne vmiešavame  múku s práškom do pečiva a kakao. Nakoniec jemne všľaháme tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov. Vychladnuté cesto potrieme džemom. Šťavu z kompótov odlejeme a doplníme vodou do 1 litra. Vmiešame Zlatý klas, cukor a uvaríme hustý puding. Na cesto poukladáme ovocie a nalejeme horúci uvarený puding. Necháme v chlade dôkladne vychladnúť.

 

 

 


 

 

 
« ZačiatokDozadu12345678910DopreduKoniec »

Stránka 8 z 13

Vyhľadávanie

Novinky

Mrveničkový koláč s tvarohom a ovocím

Ingrediencie cesto: 3 hrnčeky polohrubej múky, 1...

Jednoduchá vajíčková pomazánka

Ingrediencie 10 vajec, 200 g majonézy, 1 PL horčice,...

Kokosová bábovka s čokoládou

Ingrediencie 1,5 hrnčeka hladkej múky, 1,5 hrnčeka...

Bryndzové pagáče

Ingrediencie cesto: 300 ml mlieka, 100 ml oleja, 2...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist